یک داستاننویس معتقد است که ناشران در چاه انتشار رمان افتادهاند و توجهی به مدرنترین شیوه روایت، یعنی داستان کوتاه ندارند. در حالی که داستان کوتاه، حرفهایترین شیوه روایت معضلات اجتماعی در جهان مدرن است.
امیر پروسنان، داستاننویس، درباره داستان کوتاه و پتانسیلی که دارد، گفت: «داستان کوتاه پتانسیل ویژهای برای روایت معضلات اجتماعی و مناسبات انسانی دارد. پتانسیلی غیر قابل انکار که متاسفانه از طرف ناشران نادیده گرفته میشود.»
او افزود: «برخی از ناشران بزرگ کشور به بهانه فروش کتاب، سراغ افرادی میروند که اسم و رسمی در جهانی غیر از داستان به هم زدند و به همین علت داستانهایی منتشر میشود که مخاطب فقط میخرد و نمیخواند. کتابهایی که حتی اگر خوانده شود هم چیزی به مخاطب اضافه نمیکند و در واقع موج جدیدی در داستان ایجاد نمیشود.»
پروسنان ادامه داد: «این در شرایطی است که داستان کوتاه میتواند بهترین مفاهیم را در کمترین زمان به مخاطب انتقال دهد و از حاشیه رفتن گریزان است. مفاهیمی که رمانهای حجیم با آب و تاب فراوان از انتقال آن عاجز هستند.»
این داستاننویس بیان کرد: «بسیاری از رمانهایی که این روزها منتشر شده و حتی در مجلهها تبلیغ میشوند، اضافاتی دارند که فقط به تعداد صفحه و هدر دادن کاغذ منجر میشود و اشتیاق داستان خواندن را از مخاطب میگیرد.»
نویسنده مجموعه داستان کوتاه «زنها همیشه همین طور هستند» اظهار کرد: «ناشران به چاپ مجموعههای داستان کوتاه علاقهای ندارند و این در نهایت به شکلگیری سلیقه مخاطب و جهت دادن به آن ضربه میزند.»
دومین مجموعه داستان کوتاه امیر پروسنان با عنوان «زنها همیشه همین طور هستند» و قیمت ۱۵ هزار تومان به تازگی منتشر و روانه بازار کتاب شده است.