هفته هنر انقلاب اسلامی در حالی به ایستگاه پایانی رسید که ابراهیم حاتمیکیا به عنوان چهره برتر انقلاب اسلامی معرفی شد.
آیین پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری و جمعی از هنرمندان و علاقهمندان شامگاه دوشنبه ۲۶ فروردین در حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «در حوزه هنر انقلاب اسلامی اتفاقات بزرگی را رقم زده است، انقلاب به کمک زنان آمد و اگر انقلاب نبود، ما شاهد پیشرفت زنان هم نبودیم. در واقع انقلاب اسلامی فرصتی را برای حضور همه جانبه همه ایجاد کرد.»
او تاکید کرد: «هنر با عنصر تخیل تعریف میشود، در این سالها همواره شاهد بودیم که انقلاب فرصتهای متنوعی را در فضای هنر پدید آورد، فرصتهایی که به بروز هنر مقاومت منتهی شدند، هنر ما هنر ملتی است که ۴۰ سال در برابر بیگانگان مقاومت کرد. این دوران خاص شاخههای مختلف هنر را بارور کرد و این بخش قابل توجهی از هنر و انقلاب است.»
در بخش دیگر این مراسم، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری در سخنانی گفت: «هفته هنر انقلاب اسلامی فرصتی نگاه به کارنامه هنری و نگاه به آینده است. سال گذشته در حوزه فرهنگ و هنر بسیار خوب بود، در حوزه کتاب علی رغم بحرانها کتاب «خاطرات سفیر» و «رهش» منتشر شدند. در حوزه تجسمی هم هنرمندان آنچه شایسته مردم ایران بود را نشان دادند.»
او ادامه داد: «در حوزه هنرهای نمایشی، تئاترهای مسجد پر رونق شدند و حتی در حلب نمایشی اجرا شد که بسیار پرمخاطب بود. در حوزه سینما هم فیلمهایی ساخته میشوند که در کشورهای همسایه نیز پرمخاطب بودند؛ مانند فیلم «به وقت شام» ابراهیم حاتمیکیا. در حوزه موسیقی هم منتظر کارهای بزرگ هستیم. امسال با شروع گام دوم انقلاب نگاه ما به آینده است و وظیفه هنرمندان ساختن آینده است.»
رضا امیرخانی: تشییع پیکر شهید آوینی من را به هنر انقلاب اسلامی علاقهمند کرد
در بخش دیگر این مراسم از هوشنگ جاوید پژوهشگر حوزه موسیقی تجلیل به عمل آمد و سپس نوبت به معرفی چهره برتر انقلاب اسلامی رسید و پنج نامزد این عنوان که عبارت بودند از رضا امیرخانی (رمان نویس)، هدایت الله بهبودی (نویسنده)، ابراهیم حاتمی کیا (کارگردان)، مهدی نقویان (مستندساز) و مسعود نجابتی (نقاش) برای حضار به سخنرانی پرداختند.
ابتدا رضا امیرخانی با اشاره به چگونگی علاقهمندیاش به ادبیات گفت: «من با شعر علی معلم دامغانی به ادبیات علاقهمند شدم، شعرهای قیصر امینپور و تشییع پیکر شهید آوینی من را به هنر انقلاب اسلامی علاقهمند کرد.»
سپس هدایتالله بهبودی در سخنان کوتاهی گفت: «من با آمادگی آمدهام تا به برگزیده چهره سال انقلاب تبریک بگویم.» ابراهیم حاتمیکیا هم از حضورش در این مراسم ابراز خشنودی و خوشحالی کرد.
در ادامه این آیین، مسعود نحابتی پاسخ نامهای را که مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه هنرمندان حوزه تجسمی داده بود، خواند. مهدی نقویان هم از حضورش به عنوان یکی از نمایندگان صنف مستندسازان در جمع پنج نامزد چهره انقلاب اسلامی ابراز خوشحالی کرد.
حاتمیکیا: تازه نفسها زود از مسیر خارج نشوند
سپس ابراهیم حاتمیکیا به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۷ انتخاب شد و این کارگردان درباره کسب این عنوان نظرش را اینطور بیان کرد: «خوشحالم که در چهلمین سالگرد انقلاب دیده شدم و این لحظه برایم ارزشمند است. ۳۸ سال است که در حوزه فیلمسازی فعالیت دارم و تا به یاد دارم در این عرصه بالا و پایین زیادی داشتهایم، آنچه مسلم است این راه هموار نبوده ولی ما این مسیر را با کمک هم ساختهایم.»
این کارگردان با اشاره به فیلمهایی که ساخته است، گفت: «همواره اکثر فیلمهایی که ساختهام مسئلهای داشت که باید برای آن میجنگیدم تا اتفاق بیفتد، این نکته را به تازه نفسها میگویم که تحمل داشته باشند و زود از این مسیر خارج نشوند، زیرا که چهل سالگی انقلاب ابتدای مسیر است و باید در این راه پیش برویم.»