غذای اصلی
هویج – ۵۰۰ گرم
فیله مرغ – ۳۰۰ گرم
برنج – ۳ پیمانه
زرده تخممرغ – ۳ عدد
ماست – ۴ قاشق سوپ خوری
زعفران دمکرده – ۲ قاشق سوپ خوری
دارچین – یک قاشق مرباخوری
پیاز- یک عدد
نمک و فلفل – به میزان لازم
روغن – به میزان لازم
زردچوبه – یک قاشق مربا
خوری
کره – ۵۰ گرم
برنج را بشویید و در کاسه با مقداری آب و نمک خیس کنید. هویجها را پوست بگیرید، بشویید و خلالی خرد کنید. در تابهای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. خلالهای هویج را در روغن سرخ کنید و بعد از روغن درآورید و کنار بگذارید.پیاز را پوست بگیرید و خلالی خرد و در روغن سرخ کنید. فیلههای مرغ را به قطعات ریز برش بزنید و سپس به تابه پیازها اضافه کنید و تفت دهید.برای مزهدار شدن مرغ به آن نمک، فلفل و زردچوبه اضافه و خوب سرخ کنید. در آخر کمی زعفران دمکرده بیفزایید، حرارت را کم کنید و در تابه را بگذارید تا بپزد.هویج را به تابه مرغ در حال پخت اضافه کنید. برنج را داخل آب جوش بریزید و طبق معمول آبکش کنید. در کاسهای مناسب زرده های تخممرغ را بریزید و با چنگال کمی هم بزنید. زعفران دمکرده و ماست را اضافه و مخلوط کنید.
مایه تهچین آماده است.برنج را داخل مایه تهچین ریخته و خوب مخلوط کنید.
تابهای که میخواهید تهچین را در آن بپزید چرب کنید. نیمی از مایه برنج را در تابه بریزید و با پشت قاشق فشرده و یکدست کنید.مرغ و هویج را روی لایه اول برنج بریزید و پهن کنید تا همه سطح برنج را بپوشاند. مقداری دارچین روی مرغ و هویج بپاشید. حالا نوبت بقیه برنج آغشته به مایه تهچین است. آن را روی بقیه مواد بریزید و با پشت قاشق یک دست و کمی فشرده کنید.اجازه دهید تهچین دم بکشد.
خواص هویج
هویج خام و رنده شده را میتوانید برای بهبود سریع روی زخم، بریدگیها و التهاب بگذارید. خواص ضد التهابی هویج به بهبود کیفیت پوست کمک میکند.