مشابهت سنی این کودکان اتفاقی نیست!
پیش از همه، بیایید ابتدا نگاهی به سن این قربانیان بیندازیم؛ دو کودک ۱۲ ساله و یک کودک ۹ ساله. واقعیت این است که اگر موارد دیگر را هم میخواستیم وارد این فهرست کنیم، به احتمال زیاد آنها نیز در حدود همین سنین بودند. البته این موضوع تصادفی نیست چرا که در گروه سنی دبستان و اوایل نوجوانی به واسطه برخی ویژگیها کودکان در معرض خطر بیشتری در این زمینه هستند چرا که این کودکان:
توان مدیریت ترس خود را به شکل بهتری دارند، پس والدین ممکن است تصور کنند چون آنها نمیترسند، تماشای برخی برنامهها مشکلی ندارد.
شناخت دقیقی از تواناییهای خود ندارند و اغراق در برآورد برخی تواناییها بین آنها زیاد دیده میشود.
مرز بین خیال و واقعیت هنوز برای آنها کاملا روشن نیست و در نتیجه بیشتر تحت تاثیر فیلمهای تخیلی و جلوههای ویژه قرار میگیرند و از طرفی والدین به تصور این که آنها میفهمند، ممکن است به آنها توضیح کمتری در این خصوص بدهند.
با توجه به سنشان، احتمال این که تنها گذاشته شوند یا اجازه برخی فعالیتها بدون نظارت به آنها داده شود، بیشتر است.
خطر در کمین کودکان تکتک ماست: با توجه به این موارد ما به عنوان والدین برای پیشگیری از چنین حوادث تلخی چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
دقت در انتخاب برنامهها برای تماشا: در انتخاب برنامههای تلویزیونی که فرزندتان تماشا میکند، دقت بیشتری داشته باشید. این که چه برنامههایی برای فرزند شما مناسب نیست، بستگی زیادی به رشد شناختی و عاطفی او دارد. پس نگذارید سن شناسنامهای یا قد او شما را گمراه کند.
مراقبت بیشتر از پسرها: در انتخاب فیلمهای پر از صحنههای زد و خورد، جلوههای ویژه اغراقآمیز، داستانهای تخیلی و البته بنا به تجربهای که این اواخر داشتهایم، برنامههای استعدادیابی مانند عصر جدید، دقت بیشتری داشته باشید. با توجه به فرهنگ رایج، پسربچهها میتوانند به راحتی مقهور مهارتهای حرکتی شخصیتها در این برنامههای نمایشی شوند.
صحبت کردن به تنهایی کافی نیست: اگر فرزندتان مبهوت فیلم یا برنامهای شده، با او حتما درباره آن برنامه صحبت کنید البته با توجه به تواناییهای شناختی این کودکان، صرف صحبت کردن شما، کافی نخواهد بود و بهتر است تا چند روز نیز جانب احتیاط را نگه دارید و نظارت بیشتری بر فعالیتهای او داشته باشید.
تقلیدهای مرگبار از اجراهای خطرناک!
پرتاب چاقو به سمت یک انسان توسط یکی از اجراکنندههای «عصر جدید» را بگذارید کنار خبر فوت نوجوانی ۱۲ ساله که به تازگی به علت تقلید از یکی از اجراهای این برنامه، جانش را از دست داد اما چطور مانع تقلید بچهها از چنین اجراهایی شویم؟در نخستین اجرای برنامه دوم از مرحله نیمهنهایی عصر جدید، فردی در جلوی یک سیبل ایستاد و اجراکننده برای نشان دادن مهارتش، شروع به پرتاب چاقو به سمت او کرد. چاقوهایی که اگر فقط در یک مورد با نشانهگیری دقیقی همراه نمی شد، عاقبت فردی که در جلوی سیبل میخندید، معلوم نبود! این اجرا را بگذارید کنار خبر تلخی که این هفته منتشر شد؛ نوجوان ۱۲ سالهای که قصد انجام حرکات نمایشی مشابه برنامه عصر جدید را داشت، دچار خفگی شد و جان خود را از دست داد. البته این اولین مورد فوت تحت تاثیر برنامههای تلویزیونی نیست. سال ۹۰ نوجوان ۱۲ سالهای تحت تاثیر سریال پنج کیلومتر تا بهشت، خودش را دار زده بود تا بتواند در قالب روح به مکانهای مورد علاقهاش سر بزند. در یک مورد دیگر در پاییز سال ۹۷ دختر ۹ سالهای تحت تاثیر یک فیلم هندی خودش را کشته بود به امید این که دوباره زنده خواهد شد. شنیدن این اخبار تلخ برای هر والدی وحشتناک است. شاید شما هم به عنوان یک والد با خود فکر میکنید چطور میتوانید از کودک یا نوجوان کم سن و سال خود در این خصوص محافظت کنید.