الگوی خواب نوزاد تا شش ماهگی ثابت نمیشود. نوزاد شب و روز را از هم تشخیص نمیدهد شاید به همین علت است که تا پیش از شش ماهگی هر سه ساعت از خواب بیدار میشود، بیقراری میکند و در اوج خواب و استراحتتان شما را از رختخواب بیرون میکشد. قطعا شما به عنوان یک مادرِ نگران، دنبال راهکاری برای خواب بهتر کودک دلبندتان هستید. با این حال صبور باشید و اجازه ندهید این وضعیت موقتی احساس خوش مادری را در شما از بین ببرد. بعد از چند هفته از تولد نوزادتان بهراحتی میتوانید الگوی خواب او را تنظیم کنید. در این مطلب کوتاه با ارائه چند راهکار شما را راهنمایی خواهیم کرد تا خوابی راحت به کودکتان هدیه کنید.
از چراغ اتاق کودک، بهموقع استفاده کنید
به این وسیله نوزاد با روشنایی و تاریکی آشنا می شود و مطابق با آن خوابش را تنظیم میکند. در طول روز نوزادتان را در محیط روشن قرار دهید و شبها محیط را تاریک کنید تا او متوجه شود چه زمانی باید بخوابد. برای چرتهای طول روز،او را در یک اتاق روشن بخوابانید.
قبل از این که به خوابی عمیق فرو رود او را در گهواره مخصوص اش قرار دهید
در ماههای اول کمی سخت است چون کودک از شیر مادر تغذیه میکند؛ بهتر است هنگام شیردهی تا قبل از این که در آغوشتان به خوابی کامل فرو رود او را خیلی سریع در محل خوابش بگذارید.
به محض شنیدن کوچک ترین صدا از نوزاد به سمتش نروید
زیرا به او یاد میدهید که دفعات بیشتری از خواب بیدار شود. چند دقیقه فرصت دهید تا آرام شود و دوباره به خواب رود. اگر این اتفاق نیفتاد و احساس کردید نوزادتان درحال بیدارشدن است، سعی کنید قبل از آن که کاملا به گریه بیفتد او را آرام کنید.
صبور باشید
با همه این راهکارها حتی بعد از این که کودک شما عادت کرد تا خوب بخوابد، ممکن است از خواب بپرد یا شروع به گریه کند. مضطرب نشوید شاید کودک در اثر بیماری، گرسنگی
نامناسب بودن هوای اتاق یا تغییراتی جدی در محیط خوابش، بد خواب شده باشد.