اصولا گرم کردن شیر مشکل ندارد اما بیش ازحد گرم کردن آن توصیه نمیشود. جوشاندن شیر تاثیری روی کلسیم آن ندارد. اگر در جایی هستید که به هیچ وجه دسترسی به شیر پاستوریزه ندارید، شیر را بجوشانید. شیر را روی حرارت هم بزنید، وقتی جوش آمد، حرارت را قطع کنید.اگر درجایی اتفاقی افتاده باشد و شیر مایع کم باشد، مثلا در بلایای طبیعی، شیر خشک را مثل شیر استفاده میکنند. در تولید ماست هم طبق استاندارد، مقداری شیر خشک (به اندازه، نه زیاد) اضافه میکنند تا قوام ماست بهتر شود، چون در تهیه ماست، شیر، ۹۵ درجه سانتیگراد حرارت میبیند و مقداری از آبش را از دست میدهد و حجم آن کم میشود. یک عمل روی شیر انجام میدهیم که قبلا انجام نمیدادیم، به اسم یکنواخت یا هموژنیزه کردن. در این فرایند، چربی شیر یکنواخت میشود. چربی شیر به صورت گویچههای یکنواخت و خیلی ریز درمیآید. وقتی شیر را بیحرکت میکنید، یک قسمت اش چرب و سنگین است. قسمت دیگر سبک است که قسمت آبکی آن است. در قدیم شیر هموژنیزه نبود بنابراین چربی آن بالا میآمد. لزومی ندارد شیر را زیاد حرارت بدهید، چون مواد مغذیاش را از دست میدهد.