برنج – یک پیمانه
آب – ۶ پیمانه
شکر- ۲ پیمانه
خلال بادام – یک چهارم پیمانه
کره – ۵۰ گرم
زعفران دم کرده – نصف استکان
گلاب – نصف پیمانه
هل ساییده شده – یک چهارم قاشق چای خوری
دارچین و خلال پسته و بادام – به مقدار دلخواه
برنج شله زرد بهتراست نیمه و حتما ایرانی باشد ولی می توانید از برنج کامل هم استفاده کنید. فقط کمی زمان پخت اش بیشترمی شود و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری نیاز دارد. برنج را که از شب قبل خیس کردید با مقداری آب، روی حرارت قرار دهید تا بپزد. حرارت را بعد از به جوش آمدن ملایم کنید تا به آرامی بپزد. برنج باید کاملا پخته شود.
بعد از حدود یک ساعت که کاملا پخت، شکر رااضافه کنید. بعد کره، زعفران و هل را که از قبل آماده کرده اید، اضافه کنید و بگذارید شله زرد کاملا جا بیفتد . شله زرد را هم بزنید که ته نگیرد.وقتی که غلظت شله زرد مناسب شد، گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه آن را از روی شعله بردارید.در مرحله آخر خلال بادام هایی را که از قبل خیس کرده اید، اضافه کنید. البته می توانید خلال بادام را فقط برای تزیین استفاده کنید.
نکته :
برای پخت شله زرد شکر را حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.
شکر با حرارت دیدن کمی آب می اندازد بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر می شود، پس این نکته را هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید.میزان غلظت شله زرد باید آن قدر باشد که اگر مقدار کمی توی بشقاب ریختید کاملا پخش نشود و قوام داشته باشد.