امسال در مسابقه استعدادیابی آمریکا، پسری نفر اول و برنده یک میلیون دلار شد که هم اوتیسم دارد و هم نابیناست
امسال در مسابقه استعدادیابی آمریکا که «عصر جدید» با الهام از آن ساخته شده، فردی برنده نهایی شد که هم اوتیستیک است و هم نابینا. اما توانایی و استعداد خارق العاده «کودی لی» در نواختن پیانو باعث شد که او برنده نهایی این مسابقات شود و جایزه یک میلیون دلاری آن را تصاحب کند. برنده شدن او در این مسابقات حالا دوباره موضوعی قدیمی را مطرح ساخته و آن اینکه اوتیسم مانع جدی برای کشف استعداد محسوب میشود یا نه و اینکه بچههای اوتیسم هم اگر درست استعدادیابی شوند، میتوانند به موفقیت برسند؟
نکتهای مهم درباره اوتیسم
اوتیسم اختلالی پیچیده در سیستم عصبی است که نشانه های متنوعی دارد. نقص در تعاملات اجتماعی، وجود رفتارهای تکراری، علایق محدود و تاخیر در رشد حرکتی از جمله نشانههای این اختلال است اما نکته بسیار مهم درباره اختلال اوتیسم، وجود طیفی گسترده از مبتلایان با نشانهها و شرایط متفاوت تحت عنوان اوتیسم است.
طیف وسیع اوتیسم و پیچیدگیهای آن
بسیاری از متخصصان این روزها در زمان صحبت از این اختلال، از اصطلاح «طیف اوتیسم» استفاده میکنند. دلیل آن نیز تفاوتهای زیادی است که بین افراد دارای اختلال اوتیسم وجود دارد. در این طیف، نشانگان این اختلال در برخی افراد ضعیف است در حالیکه برخی افراد در طیف شدید اختلال قرار گرفته و نیاز به مراقبت و همراهی روزانه برای تمام طول عمر خود را دارند. اما جدای از شدت علایم، سایر ویژگیهای افراد نیز میتواند بسیار متفاوت باشد. برخی افراد مبتلا به این اختلال، از نظر هوشی در سطح بالایی قرار دارند و نابغه محسوب میشوند. این در حالی است که برخی افراد مبتلا به اوتیسم از نظر هوشی در سطح پایینی هستند. کودی لی، برنده امسال مسابقات استعدادیابی آمریکا نیز جزو نوابغ است. استعداد موسیقایی ویژه او از چهار سالگی توسط والدینش کشف شد و او بدون هیچ آموزشی از همان ابتدا تنها با گوش دادن به قطعات موسیقی، توانست آنها را با پیانو بنوازد. در نهایت و بعد از چند سال اجرا، او در ۱۸ سالگی شروع به آموختن موسیقی به شکل رسمی کرد. امسال نیز در ۲۳ سالگی توانست جایزهای یک میلیون دلاری را از آن خود کند. اما شاید این سوال برای شما نیز مطرح باشد که چطور میتوانیم متوجه شویم که کودکی اوتیستیک، نابغه است؟
فرصت بدهیم اما توقعی متناسب داشته باشیم
درخصوص کودی لی، آغاز کشف استعداد ویژه او به زمانی باز میگردد که پدرش ترانه کودکانهای را برایش خواند و او را تشویق به تکرار آن کرد. تکرار دقیق کودی، والدین او را متوجه استعداد خاص او در این زمینه کرد . در واقع قرار گرفتن در معرض تجربهای متفاوت بود که به او فرصت این را داد که استعدادش شناخته شود. جدای از فراهم کردن موقعیت برای کسب تجربههای متفاوت برای این کودکان، والدین میتوانند از متخصصان در این زمینه نیز کمک بگیرند. ارزیابی دقیق کودک در محیطی حساب شده میتواند به والدین کمک کند تا استعدادهای خاص فرزندشان را کشف و به شکوفایی آن کمک کنند. در آخر به یاد داشته باشید که کودکان اوتیستیک، کودکانی آسیبپذیر هستند و فشار زیاد روی آنها به بهانه شکوفایی استعداد، میتواند نتیجه معکوس داشته باشد و به پسرفت رفتاری منجر شود. پس در این زمینه حساب شده قدم بردارید.