این روزها در بسیاری از خانهها، مایکروویو، به وسیلهای ضروری در زندگی روزمره تبدیل شده است. کارایی آسان و البته عملکرد سریع آن باعث شده است میزان استقبال از این وسیله طی سالهای اخیر افزایش زیادی پیدا کند اما آیا از موارد ممنوعیت استفاده از این وسیله اطلاعی دارید و میدانید چه خوراکیها یا وسایلی را به هیچ عنوان نباید داخل مایکروویو قرار دهید؟
تخممرغ با پوست
تخم مرغ خام یا حتی آبپز را به هیچ عنوان با پوست داخل مایکروویو قرار ندهید. چرا که این کار باعث ترکیدن پوسته آن در زمان فعالیت مایکروویو می شود و میتواند افزون بر کثیف کردن مایکروویو، خطراتی را نیز برای شما داشته باشد. در عوض میتوانید برای پخت تخم مرغ، آن را بشکنید و داخل کاسه کوچک مناسبی که میتواند داخل مایکروویو برود، بریزید و آن را با چنگال کمی هم بزنید و بعد داخل مایکروویو بگذارید.
فلفل تند
گذاشتن فلفلهای تند داخل مایکروویو و حرارت دادن آن هر چند باعث کثیفی این وسیله نمی شود و در ظاهر نیز خطری ندارد اما میتواند شما را به دردسری بیندازد که فکرش را هم نمیکنید. فلفلهای تند، حاوی مادهای به نام کپسایسین هستند که با حرارت دیدن داخل مایکروویو، به صورت گاز آزاد میشوند. باز کردن در مایکروویو و استنشاق این گاز میتواند باعث سوزش چشم و حتی سوختگی خفیف چشم و گلو شود.
انگور و کشمش
اگر انگورهایتان نزدیک به خراب شدن هستند و در فکر خشک کردن آنها و تبدیلشان به کشمش هستید، لطفا دور مایکروویو را خط بکشید. قرار دادن انگور یا حتی خود کشمش داخل مایکروویو میتواند به سوختن آنها یا ترکیدن پوسته میوهها و کثیف کردن این وسیله منجر شود. البته این تمام ماجرا نیست و گاهی اوقات ممکن است باعث خراب شدن مایکروویو نیز شود.
آب
شاید گرم کردن آب داخل مایکروویو، ترکیب بیخطری به نظر برسد البته واقعیت این است که موارد سوختگی گزارش شده بعد از گرم کردن آب، کم نیست. اما چرا بسیاری از افراد با گرم کردن آب داخل مایکروویو به مشکل بر میخورند. زمانی که آب خالص داخل لیوان بلور یا سرامیک در مایکروویو گرم میشود، حبابهای هوای آن طی فرایند گرم شدن خارج نمیشود. زمانی که فرد لیوان آب را بر میدارد، به واسطه حرکت لیوان، این حبابهای حبس شده به ناگهان خارج و باعث فوران آب داغ میشود. برای پیشگیری از این موضوع، بهتر است آب را در زمانهای کوتاه و به دفعات، گرم کنید و در حد فاصل آن، یکی دو بار آن را هم بزنید.