تهیه کننده فیلم های سینمایی «متری شیش و نیم» و «جامه دران» طرح معافیت مالیاتی هنرمندان را مثبت ارزیابی کرده و معتقد است قانون دریافت ارزش افزوده از هنرمندان نیز باید حذف شود.
سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما در گفت وگو با بانی فیلم درباره حذف معافیت مالیات از هنرمندان توسط دولت اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به آنلاین شدن روند فروش بلیت های سینما، دیگر مسئلهای برای مخفی کردن وجود ندارد و همه چیز شفاف پیش میرود. به عنوان مثال اگر اکران امسال را در نظر بگیریم، مجموع فیلم هایی که به سود رسیدهاند به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی رسند. برخی نیز تنها موفق به جبران سرمایه گذاری خود شدند، اما بیشتر فیلم ها در گیشه شکست خوردند. با انتشار خبر قانون حذف معافیت مالیات هنرمندان باید به این مسئله توجه داشت به جز عده ای انگشت شمار که دستمزدهای میلیاردی دریافت می کنند، بخش عظیمی از سینماگران نیز هستند که در طول سال درآمد آنچنانی نداشته و در توانشان نیست که به دولت مالیات نیز پرداخت کنند. متأسفانه شرایط به گونه ای پیش رفته که همه تصور می کنند سینما به همان عده انگشت شمار که درآمدهای بالا دارند خلاصه می شود؛ در صورتی که خیل عظیمی از دست اندرکاران و حتی بازیگران این روزها پیشنهادهای کاری زیادی ندارند و بیکار هستند.
وی افزود: وقتی چنین شرایطی در سینما حاکم است معتقدم علاوه بر معافیت مالیاتی هنرمندان باید قانون ارزش افزوده نیز حذف شود. حدود ۲۰ میلیارد تومان از طریق همین ارزش افزوده به وزارت اقتصاد تعلق می گیرد. به نظرم اگر این مبلغ به خود سینما اختصاص داده شود می توان از آن به بهترین شکل ممکن استفاده و حتی به تولید چند فیلم کمک کرد.
این تهیه کننده در ادامه گفت: به عنوان مثال وقتی فیلمی در گیشه شکست میخورد و حتی نمیتواند سرمایه اولیهاش را نیز بازگرداند، چرا باید ارزش افزوده پرداخت کند. این امر جز ضعیفتر شدن تهیهکنندگان اتفاق دیگری را در پی نخواهد داشت و امیدوارم دولت با بررسی مجدد این قانون از سینماگران حمایت بیشتری کند. ضمن اینکه متأسفانه دولت در ازای دریافت ارزش افزوده از هنرمندان عملاً خدماتی ارائه نمی دهد. به جز عده ای نورچشمی که برای تولید فیلم از دولت بودجه می گیرند، سایر سینماگران از خدمات دولت به طور کامل محروم هستند. در واقع اصلا خدماتی وجود ندارد که من به عنوان تهیهکننده بتوانم از آنها استفاده کنم.
ساداتیان با رد این احتمال که ممکن است دولت با حذف معافیت مالیاتی هنرمندان در آینده از آنان در فعالیت های سیاسی بهره برداری کند، گفت: چنین فرضیه ای درست نیست. به عنوان مثال هنرمندان صرفا براساس عقیده شان آمدند و در برهه ای از یک کاندیدای خاص حمایت کردند که همه از چند و چون آن با خبر هستیم، اما در حال حاضر و با توجه به اتفاقات اخیر متأسفانه شکاف عظیمی بین دولت و هنرمندان به وجود آمده که بعید می دانم هنرمندان این اجازه را بدهند در ازای معافیت مالیتی در فعالیت های سیاسی شرکت کنند.
وی در پایان افزود: با توجه به شرایط بحرانی این روزهای جامعه مقوله هنر برای مردم علاج درد نیست اما می توان از آن به عنوان مسکّن استفاده کرد و دولت نیز به خوبی نسبت به این امر واقف است. وقتی رویدادهای بزرگی مانند جشنواره فیلم، تئاتر و حتی جشنواره موسیقی فجر در سالروز پیروزی انقلاب برگزار می شود و دولت نیز از آن به بهترین شکل ممکن بهره تبلیغاتی لازم را می برد، به نظرم معافیت مالیاتی هنرمندان کمترین لطف در حق آنان است. بلکه بتوان در ادامه حذف چنین قوانینی، قانون ارزش افزوده نیز برداشته شود تا در حق صنفی که بخش عمده آن با مشکلات معیشتی مواجه هستند اقدام موثری انجام داد.