، وحید فراهانی درباره قصه ساخت مستند «با صبر زندگی» گفت: «تصمیم داشتیم در مستندی به تبادل و آزادی خانوادهها و اهالی فوعه و کفریا در جنوب غربی شهر حلب بپردازیم که چهارسال در اسارت و محاصره بودند. البته با این نگاه که جشن پیروزی و یک حماسه شکوهمند از آزادی فوعه و کفریا هم باشد. اما گروهکهایی که قرار بود طرف مذاکره باشند به خاطر اختلافات داخلی کارشکنی کردند و با حمله انفجاری آنها، قصه سفر ما به تراژدی کشته شدن تقریبا ۱۲۰ کودک و نوجوان تبدیل شد. از این رو، داستان تبادل اسرا تغییر کرد.»
وی افزود: «دوربین ما جزو معدود دوربینهای مستندی بود که در آنجا حضور داشت؛ هر چند از کشورهای اروپایی و همچنین از روسیه و سوریه نیز گروههایی حضور داشتند و از ایران نیز جز ما، یک گروه مستندساز دیگر هم آنجا بود اما کار آنها با تاخیر صورت گرفت و مستند ما چه به لحاظ تولید و چه در مرحله تدوین زودتر پایان یافت. بنابراین در آن برهه تنها کاری بود که جامعیت داشت و در خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی بازتاب یافت. اما متاسفانه در شبکههای غربی که معمولا تحولات منطقه را بازتاب میدهند این جنایت با توجه به گستردگی آن و کشته شدن ۱۲۰ کودک و نوجوان بازتابی نیافت.»
این مستندساز درباره سابقه اکران «با صبر زندگی» گفت: «این فیلم در جشنواره و رسانههای مختلف به نمایش درآمده اما تاکید داشتیم در کشور سوریه و بین مردم فوعه و کفریا همچنین استانهای مختلف، محافل دانشگاهی و سایر تجمعات اجتماعی در این کشور هم اکران شود که چنین هم شد.»
فراهانی در ادامه درباره بازتابهای این مستند در کشور سوریه گفت: «فیلم بازخورد جالب و مثبتی داشت، اینکه از نگاه یک فیلمساز ایرانی، قضیه را دیدند. خودم نیز در برخی اکرانها همراهشان بودم. این کار نشان داد خلا کار رسانهای در بحران سوریه و مبارزه با تکفیریها چه قدر زیاد است.»
او همچنین با اشاره به نمایش این فیلم در شبکههای برون مرزی صداوسیما، گفت: «این مستند در شبکه هیسپان تی وی به زبان اسپانیایی ترجمه و نمایش داده شد. در شبکه العالم به زبان عربی و در پرس تی وی نیز پخش شد. در مجموع بازخورد همه آنها، خیلی گسترده و خوب بود.»
کارگردان «با صبر زندگی» با تاکید بر اینکه این مستند هشتمین کارش است، یادآور شد: «یک سال پیش از ساخت این فیلم، مستندی درباره محاصره نبل و الزهرا با عنوان «با مرگ زندگی» ساختیم که این فیلم هم قصه اسارت و محاصره دوساله این منطقه بود. ما پس از آزادسازی آن شهر و شکستن محاصره بخشی از آن، دو هفته آنجا بودیم و قصه محاصره و شکست حصر این منطقه را ساختیم. پیش از بحران سوریه نیز چند کار سیاسی و مربوط به منطقه و موضوعات سیاسی داخلی ساخته بودم.»
این مستندساز درباره سابقه حضور این فیلم در جشنوارههای دیگر توضیح داد: «مستند «با صبر زندگی» دو سال پیش آماده شد و با اتمام کارهای فنی امسال به جشنواره سینماحقیقت رسید. این مستند در جشنواره بینالمللی مقاومت در دو بخش بینالملل و هم سینمای ایران و هم جشنواره عمار جایزه گرفت.»
فراهانی درباره حضور خود در جشنواره سینما حقیقت توضیح داد: «کارهای من در سالهای پیش نیز در این جشنواره حضور داشته اما چون در آن ایام خودم درگیر پروژهها و سفرهای کاریام بودم، در آن حضور پررنگی نداشتم. جشنواره حقیقت به نظر کیفی و تنوع آثار جشنواره خیلی خوبی است. من همیشه سعی میکنم فیلمهای اکران شده و منتخب آن را ببینم.»
این فیلمساز درباره روند کارهای بعدی خود گفت: «تاکنون کارهایم در حوزه جنگ و بحران بیشتر به چشم آمده است، تصمیم من این است پیگیر حوزه جنگ و پشت پرده جنگ با رویکردی پژوهشیتر و به لحاظ محتوا عمیقتر باشم. چندسال گذشته در دل ماجرا بودیم ولی پس از آن باید به شفافسازی و افشا کردن برخی مطالب و اسناد بپردازیم. مثلا کار آخرم که در دست تدوین است درباره چرایی جنگ سوریه است.»