لیگ تعطیل شده و سازمان لیگ اواخر فروردین ماه را برای برگزاری مجدد لیگ اعلام کرده است. شیوع ویروس کرونا چارهای جز تعطیلی تمرینات برای تیمها باقی نگذاشته و یک سؤال بزرگ برای همه اهالی فوتبال وجود دارد که بالاخره سرنوشت لیگ ایران به چه شکل خواهد بود؟ آیا لیگ نوزدهم تمام میشود؟ تصمیمگیری سازمان لیگ در این رابطه چه خواهد بود؟
مسئولان برگزاری مسابقات در سازمان لیگ هر تصمیمی در این خصوص را به نیمه دوم فروردین ماه و نظر نهادهایی مانند وزارت بهداشت درباره برگزاری مسابقات در این شرایط موکول کردهاند. شرایط مشابه این در لیگهای کشورهای دیگر، احتمالهای مختلفی را پیش روی مسئولان برگزاری مسابقات گذاشته است. مثل برگزاری بازیهای پلیآف بین تیمهای بالای جدول و پایین جدولیها یا برگزاری مسابقات چهار تیم بالای جدول به جای همه مسابقات.
بیشتر کارشناسان اما معتقدند که اتخاذ چنین تصمیمهایی در فضایی با مختصات فوتبال ایران، به ایجاد حواشی زیادی منجر خواهد شد. به همین دلیل دو راه بیشتر پیش روی مسئولان نمیماند. یا برگزاری لیگ به صورت فشرده و بدون حضور تماشاگران در فاصله بین اردیبهشت تا خرداد که طبیعتاً مشکلاتی چون مصدومیت بازیکنان را در پی خواهد داشت یا برگزاری مجدد لیگ نوزدهم در سال آینده که به خودی خود صدای اعتراض بسیاری تیمهای متضرر را درمیآورد.
آخرین توضیحات درباره برگزاری مسابقات لیگ را غلامرضا بهروان در مصاحبه با خبرگزاری فارس اینطور بیان کرده است: «اگر مسابقات لیگ خرداد ماه از سر گرفته شود، باشگاهها باید سه روز یک بار بازی کنند که بعید میدانم این شرایط را قبول کنند. از سوی دیگر برخی باشگاهها میگویند بهتر است فصل آینده لیگ برتر ۱۸ تیمی شود که این هم به نوعی بازگشت به عقب است زیرا مدتها طول کشید تا ما لیگ برتر را ۱۶ تیمی کردیم و اگر بخواهیم لیگ برتر ۱۸ تیمی شود در آن صورت لیگ دسته اول هم باید تعداد تیمهایش زیاد شود و این شرایط مناسب نیست و بازگشت به عقب است.
باید امیدوار باشیم هر چه سریعتر از شر این ویروس منحوس راحت شویم و مسابقات از سر گرفته شود. زیرا اگر بخواهیم در خرداد مسابقات را از سر بگیریم دو ماه باید بین دو فصل استراحت به تیمها بدهیم. از سوی دیگر مسابقات لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا و فوتبال ملی و فیفا هم وجود دارد. در آن صورت باید تمام این مسائل را در برنامهریزی در نظر بگیریم.»
مجید جلالی یکی از افرادی است که برگزاری فشرده لیگ را تنها راه حل موجود میداند و میگوید: «برای اینکه تیمها ضرر نکنند باید منافع همه باشگاهها و حتی تیمهای لیگ یکی در نظر گرفته شود. تنها راه این است که مسابقات به صورت فشرده از ۱۵ اردیبهشت تا ۲۰ خرداد برگزار شود.»
مرتضی محصص، رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال با اینکه تصمیمگیری درباره این موضوع را برعهده سازمان لیگ میداند اما توصیه خود را در این رابطه اینطور مطرح میکند: «تا زمانی که وضعیت خطر و ریسک ویروس کرونا برای ورزشکاران وجود داشته باشد، نمیتوانیم ریسک برگزاری مسابقات را بپذیریم. حتی اگر برگزاری مسابقات به بهای ابتلای یک نفر از مجموعه فوتبال باشد، به نظر من برگزاری لیگ، اشتباهی نابخشودنی است.
شما به آمار تلفات توجه کنید. در حال حاضر آرتتا، سرمربی آرسنال، تیم مورد علاقه من به این ویروس مبتلا شده است! حتماً باید در لیگ ما یک نفر مبتلا شود تا درباره تعطیلی لیگ به قطعیت برسیم؟ بهترین راه این است که لیگ تعطیل شود و ما لیگ نوزدهم را دوباره برگزار کنیم. این بهترین راه است.»
تصمیمگیری درباره چگونگی به پایان رساندن لیگ نوزدهم، البته یکی از سختترین تصمیمهایی خواهد بود که سازمان لیگ پیشرو دارد و نامشخص بودن وضعیت کنترل شیوع بیماری کرونا، به دشواری تصمیمگیری و برنامهریزی در این رابطه دامن زده است.