در میانه تنه نخل، مغز ترد و شیریرنگی با طعم شیرین و گس وجود دارد که به آن «پنیر نخل» میگویند؛ این ماده بسیار مفید و مغذی است .برای تهیه پنیر نخل که در اصطلاح محلی به آن «غاپ» میگویند، معمولاً سر درخت را می زنند و برگها و لیفهای دور برگها را تا رسیدن به میانه و پنیر نخل جدا میکنند . پنیرنخل درهمه فصلهای سال به دست میآید ولی در فصلی که بارندگی زیاد باشد، شیرینتر است.
خواص عرق تارونه
در ابتدای بهار که نخل شکوفه میزند، شکوفهها را که «تارونه» نام دارد، میچینند و از آن عرق تارونه میگیرند که مانند بقیه عرقیجات، مفید و درمانگر دردهای معده است؛ عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد. پنیر نخل، تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است.پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده، بسیارمقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساسترین بخشهای گیاه است در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه میشود.نخلداران آن دسته از نخلهایی را که زمان ثمردظهی آن ها تمام شده است، قطع میکنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است، بیرون می آورند و استفاده میکنند. از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماری های عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کمخونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را میتوان نام برد.پنیر خرما عمدهترین منبع چربی اشباع موجود یعنی اسید پالمتیک است.
خواص عرق تارونه
در ابتدای بهار که نخل شکوفه میزند، شکوفهها را که «تارونه» نام دارد، میچینند و از آن عرق تارونه میگیرند که مانند بقیه عرقیجات، مفید و درمانگر دردهای معده است؛ عرق تارونه مقوی، گرم و برای قلب مفید است.هر نخل ۳ تا ۱۰ کیلوگرم پنیر دارد. پنیر نخل، تمام خواص خرما را دارد یعنی سرشار از قند، مواد معدنی، ویتامین، کالری و آهن است.پنیر نخل که در واقع مریستم انتهایی نخل بوده، بسیارمقوی و عامل رشد و نمو و تولید برگ و میوه جدید است؛ مریستم که یکی از حساسترین بخشهای گیاه است در صورت آسیب دیدن باعث مرگ گیاه میشود.نخلداران آن دسته از نخلهایی را که زمان ثمردظهی آن ها تمام شده است، قطع میکنند و پنیر آن را که در قسمت انتهایی تنه نخل است، بیرون می آورند و استفاده میکنند. از جمله خواص آن درمان نازایی، درمان بیماری های عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون و درمان کمخونی و ضعف قوای جسمی و جنسی را میتوان نام برد.پنیر خرما عمدهترین منبع چربی اشباع موجود یعنی اسید پالمتیک است.