فیلم مستند «چشمها و دستها» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی پناهبرخدا رضایی، در اولین حضور بینالمللی خود به بخش رسمی «ویترین جهان» جشنواره معتبر «هاتداکس» کانادا راه یافت.
به گزارش رسیده، طبق برنامه اعلامشده قرار بود که بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند «هاتداکس» از ۵ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ در شهر تورنتو کانادا برگزار شود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، این رویداد سینمایی به تعویق افتاده است.
«چشمها و دستها» ساختهی پناهبرخدا رضایی، تنها فیلم ایرانی این جشنواره معتبر سینمای مستند جهان است که بدنبال بازگشایی جشنواره، در بخش «ویترین جهان» روی پرده خواهد رفت.
به دلیل بحران کرونا، داوران جشنواره هاتداکس فیلمها را آنلاین دیده و نتایج را اوایل ماه می اعلام میکنند.
این فیلم همزمان برای کسب جایزه بهترین فیلم مستند نیمهبلند و جایزه تماشاگران جشنواره هاتداکس رقابت میکند.
در خلاصه موضوع مستند ۵۷ دقیقهای «چشمها و دستها» آمده است: «این فیلم مستندی است از زندگی یک زوج که باور دارند یکی چشم است برای دیگری و یکی دست است برای آن دیگری…»
جشنواره هاتداکس مورد تایید آکادمی اسکار است و برنده بخش مسابقه بینالملل مستندهای بلند جشنواره، واجد شرکت در اسکار ۲۰۲۱ میشود.
پخش بینالمللی مستند «چشمها و دستها» برعهدهی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
جشنواره بینالملل فیلم مستند «هاتداکس» کانادا، مهمترین و بزرگترین رویداد فیلم مستند و بازار فیلم در آمریکای شمالی است. این جشنواره که یکی از مهمترین مکانها برای مشاهده و بحث پیرامون مستندهای برجسته سال است، برای ترویج و تولید فیلم مستند در جهان پایهگذاری شده و هر سال بیش از ۲۰۰ فیلم در این رویداد به نمایش گذاشته میشود و حدود ۲۰۰۰ مستندساز، تهیهکننده، خریدار و توزیعکننده فیلم مستند از سراسر جهان در جشنواره حضور پیدا میکنند.
سال گذشته، دو فیلم مستند «اکسدوس» بهمن کیارستمی در بخش مسابقه مستندهای بلند و «دلبند» یاسر طالبی هم در بخش ویترین جهان هاتداکس روی پرده رفته بودند.
جایزه بهترین فیلم دورهی گذشته هاتداکس، به مستند انگلیسی «برای ساما»For Sama به کارگردانی «وعد الکاتب» و «ادوارد واتس» رسید. این فیلم روایتگر مادری است که خاطرات خود را در جریان درگیریها در سوریه به صورت ویدئویی برای دخترش ثبت میکند. هیأت داوران جشنواره «هاتداکس» مستند «برای ساما» را به سبب روایت بیپرده از وحشتهای جنگ و همزمان به تصویر کشیدن یک زندگی نوپا که در دل این درگیریها شکل گرفته، مورد تحسین قرار داد.