درست نیست که مربیان پس از قطع همکاری برای دریافت طلبشان به آب و آتش بزنند تا به نتیجه برسند. دروغگویی و سرکار گذاشتن و عوام فریبی از انسانیت به دور است که آقایان از انجام هیچکدام دریغ نورزیدند. اهل شکایت و شکایت کشی نیستم به همین دلیل به کمیته انضباطی شکایت نکردم چون می دانستم پرسپولیس در ادامه راهش با مشکل مواجه خواهد شد.
مربی دروازه بان های اسبق باشگاه پرسپولیس در گفت و گو با خبرگزاری البرز ورزشی گفت: طی دو روز اخیر دکتر رغبتی عضو هیات مدیره باشگاه پرسپولیس با من در تماس بودند و این نوید را به بنده دادند که پرداخت مطالباتم در اولویت قرار دارد و در اسرع وقت به آن رسیدگی خواهد شد. مبلغ قراردادم با باشگاه پرسپولیس با در نظر گرفتن متمم قرارداد به ۴۰۰ میلیون تومان می رسید که با جدایی آقای کالدرون و قطع همکاری ایشان دریافت مطالباتم مانند سایر اعضای کادر فنی به دست فراموشی سپرده شد. در مذاکره با باشگاه پرسپولیس سعی ام بر تعامل بود، از اینرو به مدیران وقت پیشنهاد دادم تا طلبم را بر اساس مدت زمانی که در پرسپولیس حضور داشتم به من پرداخت کنند اما چنین اتفاقی رخ نداد و اکنون با گذشت هفت ماه و اندی بیکاری و مشقت و مشکلات اقتصادی هنوز موفق به اخذ پولم نشده ام. آقای انصاری فرد که ادعای فوتبالی بودن داشت و خودش را از جنس این ورزش و در قامت مدیریت پرسپولیس می دانست، اقدامی برایم انجام نداد که هیچگاه فراموش نخواهم کرد اما آقای رسول پناه از حساب شخصی خود یکی از چک های بنده را پاس کرد که اینکار ارزشمند او از چشمانم پنهان نمی ماند. انتظار داشتم تا در پایان راه آقای پیروانی که سرپرست تیم هستند با من تماس برقرار می کردند تا با توافقی دوستانه تسویه حساب می کردم و از پرسپولیس جدا می شدم اما نشد. درست نیست که مربیان پس از قطع همکاری برای دریافت طلبشان به آب و آتش بزنند تا به نتیجه برسند. دروغگویی و سرکار گذاشتن و عوام فریبی از انسانیت به دور است که آقایان از انجام هیچکدام دریغ نورزیدند. اهل شکایت و شکایت کشی نیستم به همین دلیل به کمیته انضباطی شکایت نکردم چون می دانستم پرسپولیس در ادامه راهش با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیران پشت قهرمانی پرسپولیس گم می شوند
محسن سیدی در رابطه با محکومیت باشگاه پرسپولیس در پرونده های بین المللی گفت: این موارد از بی لیاقتی مدیران و اشخاصی که با طناب بالادستیانشان مسوولیت باشگاه بزرگی مثل پرسپولیس را به عهده گرفته اند سرچشمه می گیرد. هیچ اراده ای از خودشان ندارند چون اختیاری ندارند به عنوان مثال رفتن یا فراری دادن آقای کالدرون چقدر هزینه برای باشگاه در بر داشت، چه کسی پاسخگو است؟ هیچ کس. پول برانکو و دستیارانش را به موقع ندادند الان باید چندین برابر آن را بپردازند. هر چیزی که فکرش را بکنیم به سر منشا آن بر می گردد. مدیریت خودش را پشت قهرمانی های باشگاه گم کرده و پاسخگو هم نیست. نجات این باشگاها فقط خصوصی سازی است چون هیچ سرمایه گذاری سر خودش را کلاه نمی گذارد و پول دلالی یا پورسانت نمی گیرد چون مالک اصلی خودش است. متاسفانه مشخص شد که مدیریت در ایران فقط مدرک اش موجود است و عملکردش در حد صفر است البته افرادی هستند که خانه نشین هستند و به آنها بها نمی دهند مثل دکتر دادگان، حاج مهدی دادرس، محمد علیپور (نفت تهران ) واعظ، صفایی فراهانی، منصورقنبرزاده، دکتر علی نژاد و… بعنوان یک فرد ایرانی برای همه این اتفاقات متاسف هستم.
افرادی که تهمت ناروا زدند، پشیمانند
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمدن شما به باشگاه پرسپولیس با سفارش علیرضا بیرانوند بود یا خیر، گفت: هر مربی رزومه کاری خودش را دارد و من هم عملکردم در سال های گذشته مشخص بود از اینرو اینکه می گویند با سفارش بیرانوند آمدم تا حدی از انصاف به دور است هرچند اگر به فوتبال دنیا بنگریم در می یابیم که دروازه بان های تاپ لول جهان با مربیان خاص خودشان تمرین می کنند و این امری بدیهی و انکارناپذیر است. برخی از دوستان به جای حمایت تهمت ناروا زدند که اکنون از کارشان پشیمانند. من با بزرگ ترین و شاخص ترین گلرهای ایران از جمله سوشا مکانی، حامد فلاح زاده، شیخ ویسی، احمد گوهری و… کار کرده ام و حد و حدود خودم را می شناسم بنابراین تخریب شدنم از سوی یک سری افراد خاص تاثیری روی روند کارم نمی گذارد و اگر هم حرفه ای عمل نمی کردم و عملکردم راضی کننده نبود، مربی بزرگی مثل آقای کالدرون عذرم را می خواست و با من قطع همکاری می کرد.
بیرانوند از دستم دلخور است
مربی دروازه بان های بیرانوند با اشاره به اینکه پس از جدایی از باشگاه پرسپولیس با او در ارتباط نبوده، گفت: هیچگاه به دنبال منافع شخصی خود نبودم و نیستم. از زمانی که باشگاه پرسپولیس با بنده قطع همکاری کرده با بیرانوند در ارتباط نبودم و حدس می زنم از دست من تا حدی ناراحت است به خاطر اینکه کمتر در ترکیب اصلی تیم قرار می گرفت و به جای او رادوشوویچ گلر فیکس بود. به هر حال این دست مسائل جزئی از فوتبال است و تاریخ انقضاء دارد و کدورت ها به مرور زمان از بین می رود. علی ایحال باید بگویم اکنون که بیرانوند گام به قاره اروپا و لیگ بلژیک می گذارد برایش آرزوی موفقیت می کنم و به او یاد آور می شوم که لیگ های اروپایی با ایران تفاوت های بسیاری دارد، در آنجا شایسته سالاری حرف اول را می زند، حتی با آنکه بیراوند گلر اول تیم ملی و باشگاه پرسپولیس است و در جام جهانی و لیگ قهرمانان آسیا خوش درخشیده ممکن است در آنجا با مشکل مواجه شود چون سبک و آهنگ زندگی در اروپا متفاوت است و مربی هیچگاه از بازیکن نظر نمی خواهد و در صورت هرگونه تخلف باشگاه سنگین ترین جریمه ها را در نظر می گیرد. امیدوارم بیراونوند بتواند خودش را با شرایط بلژیک تطبیق دهد و نماینده خوبی برای جامعه دروازه بانی کشورمان باشد.
مربی گلرهای اسبق پرسپولیس و نفت تهران درباره سوشا مکانی و امیر عابدزاده گفت: سوشا از شاگردان خوب من بود، زمانی که شش ماه از فوتبال محروم شد دستش به هیچ کجا بند نبود و اینطور شد که تصمیم گرفت شانسش را در لیگ های خارجی محک بزند و به تیم میوندالن نروژ پیوست. پس از یک دوره حضور کوتاه در این تیم به لیگ کشورمان بازگشت و مدتی برای صنعت نفت به میدان رفت سپس به دیگر تیم نفتی یعنی مسجد سلیمان پیوست و عملکرد فوق العاده ای از خود به نمایش گذاشت و ثابت کرد یکی از بهترین گلرهای برتر حال حاضر کشور به حساب می آید، مجددا به نروژ رفت تا در فوتبال روز دنیا چالشی جدیدی را تجربه کند. سوشا از زمانی که میوندالن در دسته اول بود در این تیم بازی می کرد و پس از مقطعی کوتاه حالا در لیگ برتر نروژ از دروازه این تیم محافظت می کند. امیرعابدزاده نیز مدتی زیر نظر من تمرین می کرد و از گلرهای مستعد کشورمان به شمار می رود که در لیگ پرتغال درخشان بوده و ارزش های خودش را به منصه ظهور گذاشته است. ما نباید پیشرفت بازیکنان لژیونر به ویژه پست دروازه بانی کشورمان را کوچک بشماریم بلکه باید از آنها تقدیر به عمل آوریم که به خاطر پیشرفت و اعتلای فوتبال ایران زحمت می کشند و خود را به جهانیان ثابت می کنند.
رادو گلر صبوری است
وی در خصوص اینکه آیا خلاء نبود بیرانوند احساس می شود یا خیر اظهار کرد: تیم های مصرف کننده و تاپ لول فوتبال ایران از جمله پرسپولیس، استقلال و سپاهان از این حیث که بازیکن جوان و یا پدیده ای را به فوتبال کشور معرفی کنند، عملکرد پرباری ندارند. به طور مثال ابوالفضل درویشوند که برای تیم شاهین بوشهر بازی می کند و برابر پرسپولیس هم به میدان رفت، سه سال در پرسپولیس عضویت داشت و حتی در بازی های دوستانه به بازی گرفته نمی شد و مورد توجه قرار نمی گرفت و در آخر هم کنار گذاشته شد. یادم می آید در تمرینات پیش فصل بود که آقای کالدرون مرا کنارکشید و گفت این پسر فیزیک مناسبی برای دروازه بانی دارد و من او را می خواهم. کالدرون گفت که درویشوند نیاز دارد تا فرصتی در اختیارش بگذاریم و باید بیشتر بازی کند. اکنون نیز همین شرایط را امیرحسین بیات گلر سوم سرخپوشان دارد. پیشنهاد می کنم آقای گل محمدی در صورت مسجل شدن قهرمانی پرسپولیس در دو یا سه هفته پایانی مسابقات به این گلر جوان میدان دهد تا او شانس خود را آزمایش کند. در مورد رادو هم باید بگویم او واقعا گلر صبوری است و بسیار حرفه ای عمل می کند. ۴ سال روی نیمکت نشست تا به هدف اصلی خود برسد و اکنون به دروازه بان فیکس مبدل شده که جای تحسین دارد.
مظاهری می توانست به پرسپولیس و استقلال برود
سیدی در ادامه به معرفی برترین دروازه بان های کشور پرداخت و گفت: در بین دروازه بانان امسال پیام نیازمند عملکرد ثابتی داشته و نشان داده که شایستگی حضور در تیم ملی را دارد. شخصیت دارد و اهل حاشیه نیست. احمد گوهری نیز دروازه بان جوانی است که نیاز به تجربه بیشتری دارد و در ادامه راهش حرف های زیادی برای گفت خواهد داشت، حامد لک هم از دیگر گلرهای مستعد کشور محسوب می شود که اگر مسائل حاشیه ای را از خود دور کند به یکی از بهترین ها تبدیل می شود. شهاب گردان زمانی عملکرد خیره کننده ای داشت اما خودش را از چرخه رقابت عقب انداخت. مظاهری گلر تراکتور هم دوران طلایی در ذوب آهن پشت سر گذاشت و بعد از آن درخشش ها شانس این را داشت که به یکی از باشگاه های پرسپولیس یا استقلال بپیوندد اما در نهایت تصمیم دیگری گرفت و راهی تبریز شد. سیدحسین حسینی دروازه بان استقلال نیز در زمان مربیگری شفر شاهکار بود اما پس از جدایی مهدی رحمتی بدون رقیب ماند و همین موضوع باعث افتش شد.
دچار فوتبالزدگی شده ایم
سیدی درباره علت جدایی گابریل کالدرون از باشگاه پرسپولیس گفت: یک مربی پس از باز شدن پنجره نقل و انتقالاتی و با فشار روحی فراوان پس از جدایی جنجالی برانکو که سه بار متوالی تیم را قهرمان کرده بود به پرسپولیس آمد. پرسپولیسی که نایب قهرمان آسیا شده بود و با ۱۳، ۱۴ بازیکن ترکیبی ثابت داشت. کالدرون اعتقاد به سیستم چرخشی داشت و از اینرو بازیکنان را به صورت چرخشی در ترکیب تیم امتحان می کرد که با انتقادات زیادی از سوی کارشناسان و پیشکسوتان همراه شد ضمن اینکه ۴، ۵ بازیکن آماده به باشگاه اضافه شده بودند و انتظار داشتند در ترکیب اصلی قرار بگیرند که این از تفکرات آقای کالدرون به دور بود. با توجه به تکمیل لیست بازیکنان مدیران باشگاه برای جذب بازیکن جدید به کالدرون اعلام کردند که باید دو بازیکن را از لیست خارج کند و او هم سروش رفیعی و شایان مصلح را از فهرست تیم خط زد که سر و صدای زیادی هم به پا کرد. با آنکه در جام حذفی موفق بود و دربی را هم برد، آنطور که باید و شاید از سوی هواداران حمایت نمی شد و بسیاری از مواقع شاهد بودیم که استادیوم خالی از تماشاگر است. علت جدایی وی را می توان عدم صداقت مدیران وقت قلمداد کرد، کالدرون مربی کارکشته ای بود که سابقه مربیگری در تیم رئال بتیس را داشت و الاتحاد را به فینال لیگ قهرمانان آسیا رسانده بود و در تیمی مثل پاریس سن ژرمن هم سابقه بازی داشت اما وقتی شرایط را مساعد ندید عطای کار را به لقایش بخشید و رفت. پس از رفتن چهره های بین المللی مانند استراماچونی و کالدرون که تحول و رقابت در فوتبال کشورمان به وجود آورده بودند دچار فوتبالزدگی شدیم و از کیفیت لیگ کاسته شد. وقتی استقلال خوب باشد به حتم پرسپولیس هم مقتدر ظاهر می شود اما ما با تضعیف دو عنصر اصلی فوتبال کشور لگد به بخت خودمان زدیم. پس از آمدن کی روش ما نیاز به یک تفکر و فلسفه ایتالیایی و آرژانتینی داشتیم تا فوتبالمان دچار دگرگونی و تحول شود.
مدیران باعث تضعیف فوتبال هستند
وی درمورد منحل شدن تیم نفت تهران عنوان کرد: متاسفانه دلیل اصلی تضعیف فوتبال مدیرانمان هستند؛ نفت تهران پول مفت به هیچ احدی نمی داد و با توجه به پیشرفت و عدم پیشرفت بازیکن رقم قراردادش را افزایش یا کاهش می داد. پیشنهاد می کنم مدیران عامل باشگاه ها با مشاوران حقوقی مجربی قرارداد ببندند تا در انعقاد قراردادها حرفه ای تر عمل کنند و جریمه بازیکنانی که مرتکب تخلف می شوند صوری نباشد تا به جای بازیکن سالاری، شایسته سالاری در فوتبال حاکم شود. ما در قبال جذب بازیکنان پول های کلانی پرداخت می کنیم اما به فوتبال پایه که می رسیم کاسه چه کنم چه کنم به دست می گیریم. کافیست سری به آکادمی های فوتبال پایه بزنید و از نزدیک شاهد مشکلات متعدد آنها باشید تا به حرف بنده پی ببرید. نفت تهران بخش اعزم نیروهای انسانی فوتبال را تشکیل می داد چه بازیکن و چه مربی، به عنوان نمونه حسین فرکی که در نفت احیاء شد و با فولاد خوزستان به مقام قهرمانی لیگ رسید، علیرضا منصوریان که با نفت تا مرحله یک هشتم لیگ قهرمانان آسیا پیش رفت و سپس راهی استقلال شد. یحیی گل محمدی پس از مقطعی حضور در باشگاه نفت به پرسپولیس که فرصت چندانی نیافت و سپس به ذوب آهن رفت و عملکرد قابل قبولی داشت. ذات مدیریت در این است که شخص باید جربزه کار کردن را داشته و کاربلد باشد در غیر اینصورت نتیجه ای حاصل نخواهد شد. آقایان علی پور، علی نژاد، زارعی و… برای باشگاه پرآوازه نفت دل می سوزاندند و واقعا تلاش می کردند اما با نامه های آقای زنگنه مبنی بر اینکه بودجه تیم های حرفه ای را نمی دهیم و جا به جایی متعدد مدیران نفت به نابودی کشیده شد و بسیاری از جوانانی که تمام دلخوشی شان فوتبال بود از این ورزش رانده شدند و به اعتیاد و فساد روی آوردند.
فوتبال شده ستاد انتخاباتی!
وی در ادامه به مشکلات فوتبال ممکلت پرداخت و گفت: متاسفانه عده ای برای اینکه در انتخابات رای بیاورند به فوتبال چسبیده اند تا از امتیازش برای منافع شخصی خود استفاده کنند. مافیای فوتبال، باندبازی، لیدرپروری، لمپنیسم، خیانت، تضعیف فرهنگ هواداری و اجتماعی و… از جمله مواردی هستند که فوتبال کشورمان را به قهقرا می برد. باید کانون هواداران باشگاه را تقویت کنیم و با فرهنگ سازی شرایط را به گونه ای پیش ببریم تا فوتبالمان رو به سوی پیشرفت و تحول گام بردارد. وقتی به شرایط برگزاری مسابقات لیگ می نگریم تاسف می خوریم که چگونه پس از پایان بازی افراد متفرقه در رختکن تیم ها دیده می شوند و کک هیچکس هم نمی گزد مگر فوتبال صاحب ندارد که عده ای سرشان را پایین می اندازند و هرجایی که می خواهند می روند. در فوتبال ترکیه مسائل اجتماعی و فرهنگی به گونه ای رعایت می شود که هیچ نقضی درکارشان نیست مگر ما چه کم از آنها داریم که باید حسرتش را بخوریم.
مدیران حق رشد بیرانوند را در قرارداد نگنجاندند
سیدی به نحوه بستن قرارداد توسط مدیران فوتبال اشاره داشت و خاطرنشان کرد: متاسفانه در انعقاد قراردادها بسیار ناپخته عمل می کنیم و چوبش را هم می خوریم. در قرارداد با ویلموتس شاهکاری صورت گرفت که باورنکردنی است، چند صد میلیارد تومان برای هیچ… لابی ها و دلال بازی دست از سر فوتبال کشورمان بر نمی دارد و همین کار را دشوار کرده است. البته ایجنت ها مشکل اصلی نیستند آنها بر اساس قراردادی که می بندند درصدی را به خود اختصاص می دهند اما وقتی قرارداد بازیکنی که ۵۰ هزار دلار می ارزد را ۵۰۰ هزار دلار می بندیم غیرقابل درک است. همانطور که در جامعه با خلافکاران و افراد خاطی برخورد می شود در این زمینه نیز باید وزارت اطلاعات ورود کند و مقابل این اقدامات را بگیرد. موضوع اصلی که مدیران در فروش بازیکنان رعایت نمی کنند حق رشد است، یادم می آید زمانی که مرتضی پورعلی گنجی راهی لیگ چین می شد باشگاه نفت حق رشدش را تمام و کمال دریافت کرد چون مدیران وقت کاربلد بودند و می دانستند چطور باید قرارداد بست اما در قرارداد بیرانوند با باشگاه آنتورپ بلژیک تنها ۷۰۰ هزار دلار برای دریافت رضایتنامه بیرانوند هزینه شده و خبری از حق رشد نیست. مگر این بازیکن در باشگاه پرسپولیس رشد نکرده و مورد توجه قرار نگرفته پس چطور مدیران از دریافت حق رشدش صرف نظر می کنند. اگر بیرانوند در پایان فصل از پرسپولیس جدا می شد آن زمان تکلیف چه بود؟ او می توانست به صورت آزاد به هر تیمی که می خواهد برود و دست باشگاه در پوست گردو باقی می ماند.
می خواهم چالش جدیدی را تجربه کنم
مربی دروازه بان های اسبق پرسپولیس در پایان تصریح کرد: از چند باشگاه لیگ برتری پیشنهاد داشتم اما هیچکدام را نپذیرفتم چراکه در بسیاری از تیم ها مربیگری کرده ام و تجربه حضور در بهترین تیم ایران را هم دارم و اکنون به دنبال چالش جدیدی هستم تا در صورت امکان در تیم ملی یا در خارج از کشور حضور پیدا کنم.