ابوالفضل جلیلی، سینماگر و کارگردان، با بیان اینکه در المپیاد سوم فیلمسازی نوجوانان با نسلی شگفتانگیز روبه رو شده، گفت: این نسل قبل از هر چیز باید درس زندگی را بیاموزد.
ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما که در سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران سال گذشته به عنوان مربی کارگاههای آموزشی فعال بود، درباره حضور مربیان در این المیپاد و تأثیرش بر نسل آینده گفت: هر طرح و ایدهای که به عنوان یک دستاورد از آن یاد شود، تأثیراتی بر جامعه هدف خود خواهد گذاشت.
او با اشاره به اینکه برای نسل جدید قبل از هر نکته باید درس زندگی را بازگو کرد، توضیح داد: بچه باید از ۲ سالگی تا ۷ سالگی تربیت شود، از ۷ سالگی تا ۱۴ سالگی رها شود و از ۱۴ سالگی به او مسئولیت داده شود. در المپیاد فیلمسازی نوجوانان ما با این بچهها در ارتباط هستیم. نسلی پر از انگیزه و ایدههای نو که به دلیل برخورداری از فضای ارتباطی بیشتر با دنیا نسبت به نسلهای قبل از خود ایدههای نو و مفیدی در ذهن دارند و ما به عنوان پردازنده این ایدهها، باید به صاحبان ایده بال و پر بدهیم و نباید آنها را بسوزانیم.
جلیلی ادامه داد: در گذشته کودکان و نوجوانان ما به شناخت آیین و فرهنگ خودمان محدود شده بودند و شاید این قضیه سبب میشد دنیای آنها، با تکرار روبه رو شود؛ اما امروزه وسایل ارتباطی، این اجازه را داده تا همه فرهنگها برای آنها به معرض نمایش دربیاید. با این دیدگاه، در المپیاد سال گذشته من با نسلی شگفتانگیز روبه رو شدم که هرکدام پر از ایده نو بودند.
کارگردان گال و رقص خاک در پایان با اشاره به این که بنیاد سینمایی فارابی و دستاندرکاران جشنواره فیلم کودک و المپیاد فیلمسازی در این سالها در سازماندهی این المپیاد خوب عمل کردهاند، گفت: سال گذشته و پس از پایان سومین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، با توجه به تجربههایی که کسب کرده بودیم، پیشنهادهایی را برای برگزاری این دوره از المپیاد ارائه کردیم و امیدوارم شرایط به ما اجازه دهد تا از این فرصت طلایی بهترین بهره را ببریم.
چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور قرار است پاییز امسال توسط بنیاد سینمایی فارابی و با مشارکت انجمن سینمای جوانان ایران و شهرداری اصفهان در دو بخش «ایده» و «فیلم» برگزار شود. این المپیاد ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۳۹۹ با هدف کشف و معرفی استعدادهای هنری جوانان از طریق ایدهپردازی و یافتن ایدههای نو در سینمای کودکان و نوجوانان، افزایش حس امید نسبت به آینده در بین نوجوانان، ایجاد شرایط مناسب برای مشارکت در تولید فیلم در حوزه تخصصی سینمای کودکان و نوجوانان و زمینهسازی برای گسترش فعالیت در حوزه سینمای کودکان و نوجوانان میزبان علاقهمندان خواهد بود.
«چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران» در دو بخش : ایده (طرح اولیه فیلمنامه است که شخصیت اصلی و کشمکش اصلی آن تعریف شده باشد و دارای آغاز، میانه و پایان باشد) و فیلم کوتاه (فیلمهایی با زمان حداکثر ۵ دقیقه که بعد از سال ۱۳۹۷ تولید شده باشند) برگزار خواهد شد.
بر اساس فراخوان المپیاد چهارم «شیوع جهانی کووید۱۹ به یقین تاثیری چشمگیر بر رویدادها و جشنوارههای بینالمللی گذاشته و ما آرزو میکنیم در آیندهای نزدیک، شاهد بازگشت به روال عادی زندگی باشیم اما بنابر ضرورت و توصیههای ستاد بحران، برگزاری المپیاد با تصمیم دبیر المپیاد حضوری و یا آنلاین خواهد بود».
نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ ساله (یعنی متولدین ۳۰ مرداد ۱۳۸۲ تا۳۰ مرداد ۱۳۸۷) میتوانند در در دو بخش ایده (طرح اولیه فیلمنامه است که شخصیت اصلی و کشمکش اصلی آن تعریف شده باشد و دارای آغاز، میانه و پایان باشد) و فیلم کوتاه (فیلمهایی با زمان حداکثر ۵ دقیقه که بعد از سال ۱۳۹۷ تولید شده باشند) در المپیاد شرکت کنند.