نویسنده و کارگردان تئاتر از مشکلات موجود در این هنر و علتهای به وجود آمدن آن گفت.
امیر حسین شفیعی، کارگردان تئاتر و همچنین مدیر تماشاخانه سرو در گفتوگو بی درباره وضعیت تئاتر استانها گفت: هزاران نفر از بازیگران، کارگردانان و سایر عوامل تئاتر استانها کار خود را از دست داده اند و حتی در خرج روزانه زندگی خود مانده اند. البته تا قبل از این هم تئاتر درآمد میلیونی نداشت و کرونا مقصر همه مشکلات این حوزه نیست. حداقل حمایتها در تهران انجام شده است، و تئاتر شهرستانها سال هاست که کرونا زده است.
این کارگردان تئاتر درباره نبود شغل اهالی تئاتر اظهار کرد: همه هنرمندان تئاتر درگیر سریال و فیلم نیستند،. شاید ۵ تا ده درصد هنرمندان تئاتر در تلویزیون و سینما مشغول به کار هستند. باقی هنرمندان در صحنه تئاتر هم اثر تولید میکردند و زندگیشان از این طریق گذشته است. بخش دیگری از هنرمندان در صحنه تئاتر هم تماشاخانههای خصوصی را با هزینه خودشان راه انداخته اند. با تعطیلی تئاتر، علاوه بر بیکار شدن کارگردانان و بازیگران و دیگر اهالی تئاتر، نیروهای فنی تماشاخانهها هم بیکار شده اند.
وی در ادامه افزود: کرونا تئاتر را از پای در نیاورد؛ بلکه بی تدبیری این کار را کرد. کرونا خیلی از صنعتها را به تعطیلی کشاند، اما آنان با خلاقیت، خود را از چاله مشکلات، بیرون کشیدند. هر چه تعطیلیها بیشتر شود، وضعیت تئاتر بحرانیتر میشود. تئاتر مانند رستوران نیست که تعطیل شود و دوباره مشتری داشته باشد. اگر اعتماد شهروندان و مردم به تئاتر باز نگردد، دیگر مخاطبی در این حوزه نخواهیم داشت.
شفیعی در خصوص وضعیت معیشتی این روزهای اهالی تئاتر بیان کرد: دوستی را سراغ دارم که به کشاورزی روی آورده است. دوست دیگری که تاکسی اینترنتی کار میکند، پیک رستوران شده است. بالاخره زندگی باید بگذرد. وقتی اسم هنرمندان را به زبان میآوریم، فکر میکنیم که ستارگان تئاتر و سینما با درآمد میلیونی کار میکنند. همه هنرمندان تئاتر کار تصویری در تلویزیون و سینما انجام نمیدهند و درآمد محدودی دارند.
وی در پایان افزود: بودجه یک استان وسیع برای تئاتر با کمک هزینه اجرا در تئاتر شهر برابری میکند. پیش از این هم حوزه تئاتر در جذب اعتبارات خوب عمل نکرده است. کرونا کار را به جایی رسانده که وضعیت هنرمندان تئاتر پیچیده تر شده است.