مچبوس مرغ و یا مکبوس مرغ، یکی از غذاهای خوشمزه و بااصالت خوزستانیها میباشد. البته بوشهریها نیز این غذا را با ماهی درست میکنند و به صورتهای مختلف طبخ و سرو میکنند. این غذا مخلوطی از پلو و ادویههای گوناگون به همراه مرغ بوده که یک غذای عالی و خوش طعم محسوب میشود.
مواد لازم
- برنج: ۱,۵ پیمانه
- مرغ: ۲ تکه
- شوید: ۲ قاشق سوپخوری
- کشمش: ۳۰ گرم (ولی اگر بیشتر دوست داشتید اضافه کنید.)
- گردو: ۲۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا آب مرغ (استاک مرغ) را درست میکنیم.
۲. پیازها را خرد کرده نیازی نیست زیاد خرد شود، چون فقط برای گرفتن بوی مرغ مورد نیاز است.
۳. در یک قابلمه مقداری آب ریخته و مرغ، پیاز و ادویهها را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مرغ به همراه آب کامل حدود یک ساعت پخته شود.
۴. آب مرغ را کم نریزید، چون بعدا در غذا مورد استفاده قرار میگیرد، (نهایت اگر اضافه آمد میتوانید در غذاهای دیگر استفاده کنید).
۵. پس از آنکه مرغ پخت، آن را خارج کرده و آب مرغ را از صافی رد میکنیم تا استاک خالص داشته باشیم.
۶. در این مرحله آب برنجی را که از قبل خیس کرده ایم خالی کرده و به جای آن آب مرغ را به برنج نپخته اضافه میکنیم، (آب مرغ جایگزین آب معمولی برای کته استفاده میشود).
۷. میزان آبی که برای برنج میریزید مثل زمانی باشد که برنج را کته میکنید، حدود ۲ تا ۲/۵ پیمانه، بستگی به نوع برنجتان دارد. برنج نباید شفته شود.
۸. پس از اضافه کردن آب مرغ به برنج آن را روی گاز گذاشته و شوید، روغن و نمک را اضافه میکنیم.
۹. اول آب مرغ را تست کنید اگر نمک نداشت به برنج آب اضافه کنید.
۱۰. میگذارید آب برنج کامل کشیده شود و سپس آن را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید.
۱۱. در این مرحله مرغهای را که پخته است در ماهیتابهای سرخ میکنیم تا کامل طلایی شود.
۱۲. سپس گردوها را به هر اندازهای که دوست دارید خرد کرده و مقداری در روغن تفت دهید.
۱۳. در آخر کشمشها را نیز تفت دهید.
۱۴. پس از آنکه برنج پخته شد مرغ سرخ شده را کنار برنج سرو کنید و با کشمش و گردو تزیین کنید.