«شهاب حسینی» در زمره بازیگرانی قرار دارد که همچنان پس از گذشت بیست سال از نخستین تجربههای جلوی دوربینش همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.
یک بازیگر برای ماندن در سطح اول این رشته در سینمای ایران نیاز به فاکتورهای فراوانی دارد که بسیاری از بازیگران ایرانی فاقد آن به نظر می رسند. برخی از آنها که در گذر زمان ماندگار شده و گاه به موفقیت های بین المللی هم رسیده اند، از این فاکتورها بهره مند بوده و محبوب علاقمندان سینما به حساب می آیند.
«شهاب حسینی» که جایزه مهم بهترین بازیگر جشنواره فیلم کن را برای ایفای نقش عماد در فیلم فروشنده ساخته اصغر فرهادی به دست آورده، در زمره این دسته از بازیگران قرار دارد که همچنان پس از گذشت بیست سال از نخستین تجربه های جلوی دوربینش همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.
«شهاب حسینی» این روزها با تاک شوی «همرفیق» مخاطبان بسیاری را به سمت خود کشانده است. «شهاب حسینی» از اجرای برنامهای در تلویزیون شروع کرد به نام «اکسیژن» در چند برنامه دیگر هم مانند به رنگ صبح و سایه روشن به عنوان مجری حضور داشت و با سریال پس از باران پا به عرصه بازیگری گذاشت. در ادامه به بهترین فیلم های او می پردازیم.
درباره الی
ساخته اصغر فرهادی یکی از بهترین نقش آفرینی های او را با خود دارد. یک بازی مینی مالیستی و هوشمندانه وی در نقش احمد به قدری خوب است که در بسیاری دقایق دیگر نقش ها را تحت تاثیر قرار می دهد. سکانس گفتگوی او با الی در اتومبیل که آمیزه ای است از شیطنت و معصومیت و در عین حال سردرگمی، فوق العاده و در سطح استانداردهای جهانی از کار در آمده است. حسینی با استفاده از یک تکیه کلام ساده «ای وای، ای وای» در مواقع بحرانی و اجرای درست آن، تاثیر فراوانی روی تماشاگران فیلم می گذارد.
جدایی نادر از سیمین
شهاب حسینی در سال پایانی دهه هشتاد یکی از مهمترین فیلم های عمرش را بازی کرده و در نقش جوانی کارگر به نام حجت ایفای نقش کرده که یک شخصیت مکمل فوق العاده به حساب می آید. وی به خوبی نقش را آنالیز کرده و مرز باریکی میان آرامش و سکون و عصبیت طوفانی حجت کشیده است که در یکی از مشهورترین سکانس های فیلم (سکانس دادگاه)، به شاه بیت بازی اش تبدیل می شود.
شهرزاد
سریال شهرزاد ساخته حسن فتحی و نقش قباد دیوان سالار، جای کار بسیار برای بازیگری همچون شهاب حسینی داشته که او هم از این فرصت طلایی بهره گرفته و خود را به یکی از ستون های این سریال جذاب و دیدنی تبدیل کرده است. جوان عاشق پیشه ای که به اجبار با دخترعموی ثروتمند خود ازدواج کرده و همیشه تحت سلطه عموی خود بزرگ آقا قرار داشته است. قباد را می توان یک ضد قهرمان درخشان در تاریخ سریال های ایرانی به حساب آورد که تماشاگران خود را هم به نفرت واداشته و هم به دلسوزی وادار می کند و در شکل گیری این دو حس متضاد بازی فوق العاده شهاب حسینی نقشی کلیدی دارد.
سوپراستار
«سوپراستار» که به شدت حدیث نفس او و خیلی از بازیگرانیاست که در حال و هوای کثیف شهرت نفس میکشند، توانست از او یک بازیگر دیگر بسازد. جرقه و سکوی پرتاب شهاب حسینی «سوپراستار» بود. او که پیش از آن برای بازی در «شمعی در باد» با کاراکتر بابک و «رستگاری در هشت و بیست دقیقه» با کاراکتر فؤاد دو سال پیاپی کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و در سال ۱۳۸۶ برای فیلم «محیا» موفق به کسب دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شده بود و با بازی در فیلم «دلشکسته» مورد توجه قرار گرفته بود، برای ایفای نقش در فیلم «سوپراستار» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را کسب کرد.
برادرم خسرو
شهاب حسینی در فیلم «برادرم خسرو» ایفاگر نقش مرد جوانی است که به اختلال دوقطبی مبتلاست و به تازگی از آسایشگاه روانی مرخص شده و در منزل برادرش اقامت میکند، اما رفتار او و به ویژه رابطه دوستانهای که با فرزند برادرش پیدا کرده برای برادر و اطرافیانش خوشایند نیست و مواجهه آن دو کم کم به یک دوئل روانی عجیب بدل میشود. شهاب حسینی به خوبی توانسته از پس نقش برآید و تماشاگر را با شخصیت خسرو همراه کند. سکانس پایانی فیلم وقتی خسرو با دیدن فیلمی که به طور اتفاقی ضبط شده میفهمد برادرش دست و پای او را به تخت بسته بوده یکی از سکانسهای به یادماندنی «برادرم خسرو» است که همیشه در یاد مخاطبان فیلمی که میتوانست بهترین گزینه به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۸ باشد، اما نشد! میماند.
فروشنده
اینجا قله است. نقطهای که شهاب حسینی منتظرش بود. نقطهای که فستیوال کن سر تعظیم فرود آورد به مسیر بازیگری که تنهای تنها مسیری طولانی را آمده بود. شهاب حسینی با «فروشنده» مسیرش را کامل کرد. از اینجا به بعد هر چه پیش برود دیگر اوج بیشتر است و تجربه زندگی بیشتر. عماد «فروشنده» خود شهاب حسینی را هم بزرگ کرد. سیلی عماد به پیرمردی که قصد تعرض به رعنا (ترانه علیدوستی) داشته است علاوه بر شخصیت، بازیگرش را هم رشد داد. درونگرایی بعد از این سیلی حکایت بزرگ شدن شخصیت است و بازیگر.
این روزها همه منتظرند تا نقش آفرینی او در نقش شمس تبریزی در فیلم مست عشق را ببینند. او جزو معدود بازیگرانی است که میتواند شیدا کند و شیدا شود و نبض احساسات تماشاگران را در دست بگیرد.