کاپیتان استقلال بازی مقابل نساجی را به پایان نرساند و بعد از اینکه بازوبند کاپیتانی را تحویل داد، مستقیم به خانه رفت اما دلیل این رفتار چه بود؟
تقابل بین استقلال و نساجی در هفته چهاردهم لیگ برتر زمان وقوع یک اتفاق پیش بینی نشده بود: عصبانیت دیده نشده از وریا غفوری. کاپیتان آبی پوشان که به صراحت کلام و بیان واقعیات بدون سانسور شهرت دارد در بازی خانگی هفته چهاردهم برابر نساجی وقتی با خطا بازیکن حریف را در جریان نیمه دوم متوقف کرد، به دلیل اعتراض به داور، کارت زرد دریافت کرد و تصاویر تلویزیونی نشان میداد به موضوعی اعتراض دارد.
مرور صحبتهای غفوری در تصاویر ضبط شده نشان داد که او از کادرفنی درخواست کرده تا تعویضش کنند. چند دقیقه بعد از خطا روی بازیکنان نساجی، غفوری با احمد موسوی تعویض شد؛ او بازوبند کاپیتانی را به بازیکنان تحویل داد؛ توپ کنار زمین را به سکوها کوبید و با کنار زدن تابلوهای تبلیغاتی راهی رختکن شد!
از بازیکنی که عصبانیت او در خارج از زمین در اعتراض به مشکلات آگاه بودیم بعید بود که چنین واکنشی پس از یک تعویض داشته باشد؛ همین مساله موجب شد که سوال پیش بیاید چرا غفوری به این اندازه عصبانی بود؟ فکری در پایان مسابقه توضیح داد که غفوری به این جهت که در جریان بازی توپ کمی به او میرسد ناراضی بود و همین سبب شد که درخواست تعویض داشته باشد؛ این موضوع شاید تاثیرگذار باشد، اما تمام ماجرا نیست.
داستان چه بود؟
مساله اصلی این است که وریا غفوری هیچ مشکلی برای فسخ قرارداد با استقلال ندارد و اگر او از شرایط بازی کردن ناراضی بود حتی میتوانست مقابل نساجی هم اردوی تیمش را همراهی نکند؛ بله این کاملا صحت دارد. ماجرا از این قرار بوده که وریا غفوری از ۴ سال پیش طلب دارد و او طی حضور اسماعیل خلیل زاده، احمد سعادتمند، علی فتح الله زاده و مدیران دیگر تا به امروز نتوانسته آن را دریافت کند.
غفوری به همین دلیل برای وصول مطالباتش نامه ای به باشگاه زده و اعلام کرد باید طلب او طی ۱۰ روز پرداخت شود وگرنه می تواند با شکایت رسمی برای دریافت آن اقدام کند. وکیل او در نامه رسمی به باشگاه، هیات مدیره و مدیرعامل اعلام کرد در صورتیکه طی مدت زمان معین شده پول پرداخت نشود قرارداد این بازیکن به صورت یکطرفه فسخ میشود!
با وجود این نامه، باشگاه اقدام او را به هر ترتیب جدی تلقی نکرد و هیچ واکنشی به آن نشان نداده که این مساله عصبانیت او را افزایش داده است. غفوری بر همین اساس میتوانسته در بازی مقابل نساجی مازندران حضور پیدا نکند چرا که ضرب العجل او پیش از این مسابقه به پایان رسیده بود اما بازی کرد و مشکلی نداشت ما اتفاقات مربوط به خودش و شرایط تیم منجر به این شد که عصبانیتش فوران کند.
باشگاه چرا هیچ اقدامی نکرد؟
سوال اینجاست که باشگاه چرا به این موضوع بی تفاوت بوده و نامه رسمی وریا غفوری بی جواب مانده در صورتی که آنها همین چند هفته پیش نامهای مشابه که هروویه میلیچ ارسال کرده بود را بی جواب نگذاشتند! دلیل این اندازه خشم و عصبانیت مسلما به یک بازی خلاصه نمیشود. عدم توجه به درخواست رسمی کاپیتان ملی پوش نشان میدهد ریشه اصلی رفتار شب گذشته او با نوع برخورد مدیران و اعضای هیئت مدیره باشگاه ارتباط دارد. با توجه به نوع رفتار مدیران با کاپیتان خود در این دو سال، اگر مقداری ریشهایتر نگاه کنیم اینطور به نظر میرسد که وریا گزینه مناسبی مدیران برای کاپیتانی نیست زیرا کم کاست مدیریتی و پشتیبانی را تاب نمیآورد شاید زبان سرخ و صریح وریا به مذاق مدیران خوش نیامده که در بحث پرداخت مطالبات این بازیکن به خوبی نمود پیدا کرده است.
وقتی تیم محمود فکری در بازی دربی به تساوی مقابل پرسپولیس رسید، اولین بازیکنی که از نحوه پرداختی باشگاه به بازیکنان پرده برداشت، وریا غفوری بود. او خطاب به مدیران باشگاه اعلام کرد که با انجام دقیق وظایفشان باید مطالبات بازیکنان را به صورت منظم پرداخت کنند تا شاگردان محمود فکری از این نظر مشکلی نداشته باشند:” این مساله واقعا فاجعه است. دیگر بحث دشمن خارجی نیست و مسوولان باید چارهای بیندیشند زیرا در حال خفه شدن هستیم. من تا حالا در هیچ تیمی چنین مدیرانی ندیدم که بخواهند چنین پرداختی داشته باشند. هنوز یک سری از بازیکنان از مطالبات پارسال و دو سال قبل، پول طلب دارند و این فصل هم فکر می کنم تنها تیمی هستیم که ۱۰ درصد گرفتهایم. قبل از بازی با گلگهر وعده میدهند که بعد از داربی پرداختی داریم و خوشحالمان میکنند اما بعد از آن درصدی را گفتند که من خجالت کشیدم به بازیکنان بگویم.”
شواهد نشان میدهد به غیر از این موضوع هیچ دلیل وجود ندارد، وریا تنها بازیکن استقلال باشد که هنوز از نزدیک ۵ سال قبل مطالبات معوقه دارد. رفتار عجیب از سوی باشگاه شائباتی را به دنبال دارد که گویا تسویه حسابی در کار است زیرا تمامی بازیکنان تیم حتی از پارسال طلبی ندارند اما کاپیتان آبیها هنوز پیگیر مطالبات سال های قبل خود از مدیران است. باید دید با ادامه این رویه که مدیران پیش گرفتهاند غفوری در استقلال ماندنی است یا خیر.