رئیس جوان فدراسیون کشتی از مسئولان ورزش کشور خواست بار کاروان المپیک را بر دوش کشتی نگذارند. علیرضا دبیر با تاکید بر اینکه کشتی به حمایتهایی بالاتر از حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیاز دارد، بار دیگر درخصوص اینکه کشتی به عنوان ورزش ملی ایران در خطر است، هشدار داد: «زمانی که کشتی در اوج بود و آقای طالقانی ریاست فدراسیون را بر عهده داشت جمعیت کشتی یک میلیون نفر بود اما امروز به ۴۰هزار نفر رسیده و کسانی که در مسابقه بتوانند شرکت کنند به ۴هزار نفر هم نمیرسد. وزیر ورزش، رئیس کمیته المپیک و دکتر علینژاد از کشتی حمایت میکنند اما ورزش اول ایران به حمایتهای بالاتر از وزیر ورزش و رئیس کمیته المپیک نیاز دارد.
ورزش ملی ما واقعا در خطر است و سفرهای استانی من برای همین است. باشگاههای ما وحشتناک کم شدهاند، باشگاههای کشتی به بیلیارد، بدنسازی و ووشو تغییر کردهاند و ۵، ۶ باشگاه کشتی جمع شدهاند و به یک خانه کشتی تبدیل شدهاند که اتفاق خوبی نیست. اگر جلوی این شیب نزولی را نگیریم خطرناک است. کم شدن جمعیت کشتی دغدغه اصلی من است و ورزش ملی ما ضربه میخورد و امیدوارم جلوی آن را بگیریم. در بحث فنی سند ۳۰ تا ۳۵ قهرمان آسیا و جهان و کارشناس فنی نظر دادند.»
دبیر با تایید میزان حمایتهای کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش میگوید: «انصافا وزارت ورزش و کمیته المپیک به ما کمک میکنند هرچند نیازهای کشتی خیلی بیشتر است و خارج از ظرفیت دوستان در وزارت ورزش و کمیته المپیک است. دکتر سلطانیفر، آقای صالحیامیری و علینژاد با همه توان کمک میکنند. از دوستان خواهش دارم بار روی دوش کشتی نگذارند که کشتی باید بار المپیک و کاروان ایران را بکشد. من این شرایط را خودم گذراندم هر چه فشار کمتر باشد بچهها بهتر کار میکنند، هرچند ما هم باید حواسمان به این موضوع باشد.»
۸۵ کشتیگیر و مربی قرنطینه هستند
دبیر درباره وضعیت تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی هم میگوید: «در حال حاضر حدود ۸۵کشتیگیر و مربی در اردوی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی قرنطینه هستند و واقعا کار سختی است. در رشتههای دیگر که آمار گرفتم ۴ یا ۶ نفر هستند و قرنطینه و هزینه ۸۵ نفر واقعا کار سختی است. به غیر از اینها حدود ۱۵ نفر هم آشپز و نیروی خدماتی و… باید در قرنطینه باشند و تامین هزینه تستها و سایر موارد در کنار رعایت پروتکلها واقعا سخت است. روز جمعه دیدم ۲ کشتیگیر به خارج از محل قرنطینه آمدند که واقعا اوقاتتلخی کردم.»
برای مدال المپیک باید سختیها را تحمل کرد
او درباره لزوم ایجاد شرایط لازم یکنواخت نشدن فضای اردو برای کشتیگیران و مربیان میگوید: «واقعیت این است که چون من کمی زندگی قهرمانی را پشت سر گذاشتهام، در زندگی قهرمانی ریاضت است و هر کس به لحاظ روحی و بدنی قویتر باشد ماندگارتر است. روز اول اردو هم به بچهها گفتم در این ۷، ۸ ماه مانده به المپیک کسی میتواند موفقتر باشد و مدال المپیک بگیرد که تحمل بیشتری داشته باشد.»
حتی خانواده کشتیگیران هم نمیتوانند به دیدنشان بیایند
دارنده مدال طلای المپیک میگوید: «بالاخره زندگی قهرمانی است و باید تحمل کنند و طاقت بیاورند. حتما ما هم باید کارهایی انجام دهیم اما در این شرایط بچهها نه میتوانند بیرون بروند و نه کسی حتی نزدیکترین افراد خانوادهشان نیز نمیتوانند آنها را ببینند. شرایط سختی است اما برای افتخارآفرینی برای کشور، مردم و خودشان باید این شرایط سخت را تحمل کنند.»
در همه اوزان انتخابی خواهیم داشت
رئیس فدراسیون کشتی با تاکید بر توجه به انتخاب ملیپوشان بر اساس رقابت انتخابی ادامه میدهد: «در تمامی اوزان انتخابی تیم ملی داریم اما به شکلهای مختلف. عدالت این نیست که ما به همه ۱۰۰هزار تومان بدهیم، عدالت این است که هر کس بر اساس آورده یا داشتهاش بگیرد، یکی ۲۰۰هزار تومان، یکی ۱۰۰هزار تومان و یکی هم هیچی نگیرد.»
رئیس فدراسیون کل کشتی ایرانم
علیرضا دبیر با اشاره به مسئولیت خود در قبال کشتی میگوید: «من رئیس فدراسیون خانه کشتی و تیم ملی بزرگسالان نیستم و رئیس فدراسیون کل کشتی کشورم. امید نوروزی قهرمان جهان و المپیک است و ذهن بازی دارد که میتواند به ما نه فقط در کشتی فرنگی که در موارد دیگر کمک کند. مثلا همین الان که قرار است کار فیلم سینمایی را انجام دهیم، همه کارها بر عهده امید نوروزی است.»