داستان فصل سه سریال «نون خ» در ادامه فصل های قبلی است. ماجراهایی بین نوری و اهالی روستا که هر کدامشان برای خود داستانی مجزا دارند.
حالا دیگر نورالدین خانزاده به یکی از قهرمان های تلویزیونی ایرانی تبدیل شده است. مردی با اصالت کردی که یکی از معتمدین شهر در بین مردم و در شغل فراوری تخمه آفتاب گردان است. در نوروز ۱۴۰۰ ادامه داستان های پرچالش نوری را در فصل سه سریال «نون خ» خواهید دید.
سعید آقاخانی کارگردانی و مهدی فرجی تهیه کنندگی این سریال را در این سه فصل به عهده داشته اند.
«نون خ ۳» در ایام نوروز هر شب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما بروی آنتن می رود.
** کارگردان هایی که خود بازیگرند!
شاید تعداد کارگردان هایی که خودشان نقش اصلی سریالشان را به عهده می گیرند انگشت شمار باشند. از این نمونه تنها مهران مدیری را با سریال های ساعت خوش، نقطه چین، پاورچین، شب های برره، باغ مظفر، رضا عطاران را با کوچه اقاقیا، خانه به دوش، متهم گریخت، ترش و شیرین، بزنگاه و مهدی فخیم زاده را با سریال های تنهاترین سردار، ولایت عشق، خواب و بیدار، فوق سری در این سالها می شناسیم که آثار قابل توجهی برای مناسبت های مختلف برای تلویزیون ساختند.
** نورالدین خانزاده در پشت دوربین
در این بین اما سعید آقاخانی هم از این قاعده مستثنی نبود. او در «راه در رو» و «بیمار استاندارد» علاوه بر کارگردانی، بازی هم می کرد و در هر کدام نقشی متفاوت را به تصویر کشیده بود. اما او سه سال است که مجموعه کمدی جدیدی را کارگردانی می کند که در کنار کارگردانی، ایفاگر نقش اصلی نیز هست.
** آقاخانی و تجربه حضور در نوروز
بیمار استاندارد و راه در رو از سریال هایی بودند که به کارگردانی و بازی آقاخانی برای نوروز تهیه و پخش شدند. او یکبار در سال ۸۹ و یکبار در سال ۹۴ تجربه حضور در سریال های مناسبتی برای نوروز را دارد. اما بعد از آغاز تولید نون خ این سریال به یکی از گزینه های اصلی نوروز تبدیل شد.
** مدیری که تهیه کننده شد
شاید مهدی فرجی را بیش از اینکه با نام تهیه کننده سریال های تلویزیونی بشناسید، با نام مدیریت شبکه یک و دو سازمان صداوسیما بشناسید. او بعد از پایان دوران مدیریت خود تصمیم گرفت در سمت تهیه کنندگی فعال باشد و بلافاصله سریال های لژیونر، نون خ و صفر بیست و یک را برای تلویزیون تهیه کرد.
** «نون خ» سریالی در مناسبت های متفاوت
مجموعه تلویزیونی «نون خ» با اینکه در ابتدا برای مناسبت نوروز در نظر گرفته شده بود، در نوروز ۹۷ بروی آنتن رفت. همان زمان به دلیل جدید بودن فضا و حضور شخصیت هایی که در دل مخاطبان جایی برای خود باز کرده بودند، بنا شد تا فصل دو آن نیز ساخته شود. با توجه به اینکه در نوروز ۹۹ «پایتخت۶» یکی از گزینه های حتمی پخش شبکه یک بود، ابتدا بنا شد تا «نون خ» ماه رمضان پخش شود. اما بعد از مدتی و به دلیل خالی بودن آنتن شبکه یک از ۱۵ فروردین تا ابتدای ماه رمضان، تصمیم گرفتند تا «نون خ ۲» را بلافاصله بعد از نوروز به پخش برسانند.
** داستان سریال چه بود؟
داستان نون خ با محوریت فردی به نام نور الدین خانزاده، به تصویر کشیده شده است. نوری صاحب یک کارگاه فرآوری تخمهٔ آفتابگردان در کردستان است. هممحلی ها و هم شهری هایش، محصول تخمهٔ آفتابگردان شان را به نورالدین فروختند و نوری هم آن را به شخصی فروخته که در تهران زندگی می کند. در قسمت های ابتدایی فصل یک مردم روستا متوجه می شوند که میرزایی از دنیا رفته است.
** نام مخفف «نون خ» از کجا آمد؟
در ادامه داستان این سریال وقتی اهالی روستا متوجه می شوند میرزایی از دنیا رفته است، به تکاپو می افتند تا پولشان را از نوری بگیرند و عده ای هم فکر می کنند که خود نوری این پول ها را برداشته است و با طعنه ای به ماجرای اختلاس هایی که در این چند ساله در وضعیت کشور بوجود آمده است و با توجه به اینکه معمولا نام اختلاس کنندگان را با نام مخفف شان صدا می زنند، اهالی روستا نیز در جمع خودشان نورالدین خانزاده را «نون خ» خطاب می کنند.
** تصویربرداری در کرمانشاه و منطقه خُجیر
بخش مهمی از «نون خ» در فصل اول در کرمانشاه مقابل دوربین رفته بود. در فصل دو هم به همین صورت بود اما در فصل سه به دلیل شیوع کرونا گروه تولید تصویربرداری را در تهران و منطقه خجیر ادامه دادند. به این صورت که در خجیر لوکیشن هایی طراحی و اجرا شد که فضا را تا حدی شبیه به روستای نورالدین خانزاده در کرمانشاه کرده بود.
** خشایار الوند و طرحی که متعلق به او است
طرح اصلی و ابتدایی این سریال متعلق به مرحوم الوند بود که به قلم امیر وفایی به نگارش درآمد. الوند علاوه بر این نگارش فصل هایی از سریال پایتخت، سریال دیوار به دیوار، نقطه چین، شب های برره، باغ مظفر، مرد هزار چهره و … را نیز به نگارش درآورده بود.
او یکی از نویسندگان جوان ایرانی و اغلب سریال های کمدی تلویزیونی بود که در اسفند ماه سال ۹۷ بر اثر سکته قلبی درگذشت.
** دختران نورالدین خانزاده چه کسانی هستند؟
سعید آقاخانی علاوه بر اینکه در این سریال نقش کارآفرین را بازی می کند، پدر سه دختر و معتمد روستا است. مرجان، شیرین، روژان و کژال از دخترهای نوری هستند که به ترتیب شیدا یوسفی، ندا قاسمی، هدیه بازوند و صبا ایزدپناه نقش آنها را ایفا می کنند. اما در فصل دو و حالا فصل سه هدیه بازوند و ندا قاسمی به عنوان دختران نوری در سریال حضور دارند و صهبا شرافتی نیز در نقش دختر دایی دختران در کنار آنها نقش آفرینی می کند.
** بازیگرانی که از سریال حذف شدند
شیدا یوسفی، صبا ایزدپناه، فریده سپاه منصور، هومن حاجی عبداللهی و نعیمه نظام دوست از جمله بازیگرانی بودند که تنها در فصل ابتدایی این سریال حضور داشتند. یوسفی و ایزدپناه از دختران نوری بودند، سپاه منصور مادر همسر نوری، حاجی عبداللهی نیز که داور فوتبال و حاج آقا میرزایی بود و نظام دوست که نقش همسر پسرعموی نوری را ایفا می کرد. این بازیگران در فصل دو و سه حضور نداشتند و بازیگران دیگری جایگزین آنها شدند.
** حاجی عبداللهی و ایفای نقش روحانی
حاجی عبداللهی که با ایفای نقش در سریال پایتخت به خوبی دیده شد و قبل از آن صداپیشگی عروسک پنگول را به عهده داشت،در این سریال نوروزی برای اولین بار در کارنامه کاری خود در قالب نقش یک روحانی قرار می گرفت.
** سپاه منصور و استفاده از حتی جای خالی وی!
فریده سپاه منصور یکی از بازیگران قدیمی تلویزیون و سینما است که در آثار مختلفی هم بازی کرده است. او در فصل ابتدایی «نون خ» یکی از نقش های اصلی را ایفا می کرد. مادر بزرگی که به نوعی مهره اصلی یک خانواده بود و همه به حرفش گوش می دادند. اما با شروع فصل دو با قصه ای که نویسنده در نظر گرفته بود، مخاطبان متوجه شدند که مه لقا خانم از دنیا رفته است!
اما آقاخانی حتی از نام مه لقا خانم به عنوان عنصری تاثیرگذار در ادامه سریال استفاده کرد و در فضاهایی که نیاز به حضورش بود همه اهالی روستا یک صدا با هم می گفتند: چه کسی اگر بود چنین کاری را به انجام می رساند؟ و همه یک صدا پاسخ می دادند: مه لقا خانم!
این تکه کلام تا جایی پررنگ شده بود که در میان مردم عادی و حتی در کوچه و بازار از آن استفاده می شد و جای خود را میان مردمی که مخاطب سریال بودند باز کرده بود.
** خلیل یا همان بنیامین؟
حمیدرضا آذرنگ با اینکه بیشتر در حوزه تئاتر فعالیت داشته است اما به موازات آن در فیلم و سریال هایی نیز بازی کرده است. خلیل خانزاده پسرعموی نورالدین و یکی از شخصیت های نزدیک به او است. بخشی از این سریال به کل کل های این دو پسرعمو ارتباط دارد. در فصل یک خلیل ازدواج می کند و در فصل دو پسربچه ای ۲ ساله دارد که مادرش او را رها کرده است. چالش های زندگی شخصی خلیل که حالا بنا به خواسته همسر سابقش برخی او را بنیامین صدا می زنند، رگه های کمدی سریال را بیشتر کرده است.
نوع بیان، چهره و بازی خاص آذرنگ در قالب نقش خلیل او را به یکی از بازیگران شاخص سال ۹۹ تبدیل کرد.
در مسیر زاینده رود، جاده قدیم، قرعه، آرماندو از سریال های آذرنگ در این سال ها هستند.
** قصه فصل سه پیرامون چیست؟
اما داستان فصل سه سریال «نون خ» در ادامه فصل های قبلی است. ماجراهایی بین نوری و اهالی روستا که هر کدامشان برای خود داستانی مجزا دارند. از کیوان پدر مهیار گرفته و ماجرای اعتیادش و در ادامه ازدواج و دیگر اتفاق های روستای «نون خ». از سویی سلمان خواستگار یکی از دخترهای نورالدین است که مجدانه تصمیم دارد با دختر نوری ازدواج کند و ماجراهایی پیرامونش شکل می گیرد.