پلو بریانی، همان طور که از نام آن پیدا است از ترکیب پلو و مایه بریانی درست میشود. این غذا یکی از غذاهای پرطرفدار هرمزگان است و پیشنهاد میکنیم برای یکبار هم که شده این غذا را امتحان کنید. با طرز تهیه پلو بریانی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پنج نفر
- برنج: ۴ پیمانه
- گوشت گوساله خرد شده و پخته: ۲۵۰ گرم
- نخود پخته شده: یک پیمانه
- سیبزمینی پوست کنده و نگینی خرد شده: ۲ عدد
- پیاز پوست کنده و خرد شده: یک عدد
- روغن: به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: به مقدار لازم
- ادویه (نمک، فلفل سیاه، لیمو خشک، فلفل قرمز، فلفل هندی، زیره، دارچین و هل) به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. برنج را از یک ساعت قبل در آب و کمی نمک خیس و سپس آب آن را خالی کنید و در یک قابلمه آب جوش بریزید و آبکش کنید.
۲. مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود.
۳. سپس پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا طلایی و سبک شود.
۴. سیبزمینیهای نگینی خرد شده را به پیازهای سرخ شده اضافه و آنها را سرخ کنید تا نرم شود.
۵. گوشت پخته شده، نخود، رب گوجهفرنگی و ادویهها را در تابه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
۶. مواد را حدود ۵ دقیقه با هم تفت دهید. سپس آنها را از روی شعله بردارید.
۷. تهدیگ دلخواه خود را در کف قابلمه بچینید سپس برنج و مایه بریانی را لایه لایه در قابلمه بریزید.
۸. زعفران دمکرده را روی برنج بریزید و بریانی را برای حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم شعله دم کنید.