معصومه عموری فعال تئاتر خیابانی با اشاره به نقش تاثیرگذار نمایش خیابانی در آگاهی سازی مردم از مورد حمایت قرار نگرفتن فعالان این عرصه و نبود راهی برای رشد استعدادهای جوان گلایه کرد.
معصومه عموری بازیگر و کارگردان تئاتر خیابانی اهل خوزستان در گفتگو با خبرنگار مار درباره نقش تئاتر خیابانی در آگاهی سازی به مردم در دوران پاندمی کرونا گفت: معتقدم تئاتر خیابانی نقش بسیار تاثیرگذاری در این دوران دارد و حتی بیشتر از تئاتر صحنه ای می تواند مردم را آگاه کند و به آنها نکات آموزشی را یادآور شود. جدا از بحران کرونا که این روزها دامن گیر جامعه شده این سال ها شاهد هستیم که آسیب های اجتماعی روز به روز بیشتر می شود در حالی که تئاتر خیابانی می تواند در آگاهی سازی مردم و رهگذران بسیار موثر باشد. تماشاگران گذری که در خیابان شاهد یک اجرای خیابانی هستند می توانند نکاتی را از این نمایش ها به یاد بسپارند. نمی گویم که با دیدن یک نمایش خیابانی می توان به صورت صددرصد آسیب های اجتماعی و یا رعایت نکات بهداشتی و خطرات کرونا را به مردم یادآور شد ولی اگر هر تماشاگر این نوع تئاتر نکته و یا جمله ای را به خاطر بسپارد و به دیگران انتقال دهد ما رسالتمان را درست انجام داده ایم.
وی ادامه داد: من به عنوان کسی که سال هاست هم در تئاتر صحنه ای و رادیویی و هم تئاتر خیابانی فعال هستم معتقدم که تاثیرگذاری تئاتر خیابانی بسیار بیشتر از گونه های دیگر نمایشی است اما متاسفانه تئاتر خیابانی کاملاً انحصاری شده و از تئاتر کاربردی که در خدمت فرهنگ و نهادینه کردن ارزش های جامعه است، دور شده است. همچنین برنامه ریزی مدون و سیاست شفافی برای رشد تئاتر خیابانی در شهرستانها وجود ندارد. در طول یک سال گذشته حمایتی از هنرمندان تئاتر خیابانی در خوزستان صورت نگرفته و حتی هیچ پیشنهادی نیز برای اجرا به ما داده نشده است.
عموری با اشاره به نبود فضای مناسب برای رشد استعدادهای جوان در این عرصه، تصریح کرد: تنها موفقیت های فردی و فعالیت های گروه های شاخص در ارتقای جایگاه تئاتر خیابانی نقش داشته است اما برای ورود استعدادهای جوان به این عرصه هیچ تلاشی صورت نگرفته و هنرمندان کم تجربه ما جرات نمی کنند وارد این حوزه شوند.
این بازیگر و فعال تئاتر خوزستانی یادآور شد: متاسفانه در سال های اخیر تئاتر خیابانی جشنواره محور شده و میدانی برای افراد «جشنوارهباز» فراهم شده است. چرا تاکنون جلسه آسیب شناسی تئاتر خیابانی و کارگاه های مداوم آموزشی برای هنرمندان شهرستانها برگزار نشده است در حالی که این گونه نمایشی نیازمند توجه و برنامهریزی صحیح مدیران است و جایی برای رابطه بازی و دورهمی اختصاصی نیست.
عموری در پایان با تاکید بر اینکه تئاتر خیابانی نیازمند اتحاد و همدلی است، بیان کرد: نارسایی های موجود ناشی از عملکرد ضعیف اداره کل هنرهای نمایشی در قبال هنرمندان تئاتر خیابانی است چراکه هنرمندان همواره در شرایط سخت و با کمترین امکانات، حضوری فعالانه و متعهدانه داشتند و گاهی این حضور همه جانبه باعث شده نگاه ابزاری به تئاتر خیابانی داشته باشیم.