سامان قدوس تنها غایب اردوی تیم ملی در کیش بود، چرا که باید در یکی از آخرین مسابقات فصل فوتبال اروپا به میدان میرفت. آن هم نه یک مسابقه معمولی. پلیآف چمپیونشیپ را گرانترین مسابقه دنیا نامیدهاند و تیم برنده با صعود به لیگ برتر انگلیس میتواند روی درآمد چند ده میلیون پوندی حساب کند. برنتفورد فصل گذشته در همین مرحله مغلوب فولام شد، ولی این بار توانست سوانزی را با دو گل شکست دهد و برای اولین بار در تاریخ باشگاه به لیگ برتر صعود کند.
قدوس برای این بازی حساس در ترکیب اصلی برنتفورد نبود. هافبک ایرانی در دو بازی نیمهنهایی مقابل بورنموث هم کار را از روی نیمکت شروع کرد و در نیمه دوم به زمین رفت. توماس فرانک این بار هم ترجیح داده بود سامان را برای لحظات گره خورده بازی در نیمه دوم حفظ کند، ولی شاگردانش اجازه ندادند کار به آنجا بکشد. برنتفورد شروعی توفانی داشت و با گلهای ایوان تونی و امیلیانو مارکوندس در همان ۲۰ دقیقه اول بارش را بست. سوانزی در نیمه دوم انگیزه زیادی برای جبران داشت، ولی اخراج یکی از بازیکنانش بازگشت را غیرممکن کرد.
سامان در دقیقه ۷۴ به جای جنلت به زمین رفت. روزنامه ایندپندنت برای این حضور کوتاه به هافبک ایرانی نمره ۶ داده و نوشته است: «کمک کرد که برنتفورد در فاز پایانی، بازی را کنترل کند.»
این نقشی حداقلی برای بازیکن مستعدی است که چند سال قبل پس از درخشش با پیراهن اوسترسوند مقابل آرسنال در لیگ اروپا گفته میشد که مورد توجه باشگاه مشهور لندنی قرار گرفته است. با این حال اوضاع بعد از آن برای قدوس نه در رده باشگاهی نه در رده ملی خیلی خوب پیش نرفت.
او یکی از آخرین بازیکنان مقیم اروپا بود که از سوی کیروش به تیم ملی اضافه شد، ولی نتوانست مثل دژاگه به بازیکن اصلی تبدیل شود. سامان در هر سه بازی ایران در جام جهانی روسیه به عنوان بازیکن ذخیره به زمین رفت. بهترین نمایش او در بازی اول با مراکش بود که خطایی که در گوشه زمین گرفت به گل برتری منجر شد. در جام ملتهای آسیای ۲۰۱۹ هم اوضاع بهبود پیدا نکرد و سامان همچنان راهی به ترکیب اصلی نداشت.
قدوس بعد از درخشش در اوسترسوند و حضور در جام جهانی پیشنهادات متنوعی داشت، ولی در نهایت امیین فرانسه را انتخاب کرد. البته در این تصمیم باشگاه سوئدی هم نقش پررنگی داشت. او وارد فضای فوتبال جدیدی شده بود، با این حال شروع خوبی داشت، ولی غیبت نسبتاً طولانی به خاطر حضور در جام ملتها روند پیشرفتش را متوقف کرد. سامان در بازگشت از امارات فرم شروع فصل را نداشت و تیمش هم برای بقا میجنگید. در پایان فصلی که سامان ۴ گل و ۴ پاس گل ثبت کرد، آنها به زحمت توانستند در لیگ فرانسه باقی بمانند.
انتظار میرفت اوضاع سامان در امیین در فصل دوم بهتر شود، ولی محرومیت چهار ماهه به دلیل شکایت باشگاه اوئسکای اسپانیا شوک جدیدی بود. قدوس در بازگشت از این محرومیت، مصدومیت بدی را تجربه کرد تا غیبتش طولانیتر شود. سامان مصمم بود که در یک سوم پایانی فصل این بدبیاریها را جبران کند و با گل زدن به مارسی در ورزشگاه ولودروم نشان داد که شرایط خوبی دارد، ولی نیمهتمام ماندن لیگ فرانسه به خاطر شیوع کرونا همه چیز را به هم ریخت. امیین با توجه به موقعیتش در جدول به دسته پایینتر فرستاده شد و آینده قدوس هم با ابهام بزرگی روبهرو شد.
سامان به دلیل مشکلات ناخواسته نتوانسته بود انتظارات را در فرانسه برآورده کند و از طرف دیگر امیین هم به دلیل مشکلات مالی ناشی از سقوط چارهای جز فروش بازیکنان گرانقیمتش نداشت. هنوز چیزی از شروع مسابقات لیگ دو فرانسه نگذشته بود که پیشنهاد برنتفورد از راه رسید و او به چمپیونشیپ رفت.
قدوس در ۴۰ بازی چمپیونشیپ برای برنتفورد به زمین رفت. او ۲۴ بار در ترکیب اصلی بود و ۱۶ بار از نیمکت به ترکیب اضافه شد. در این مدت او توانست سه گل بزند و دو پاس گل بدهد. بهترین بازی او در هفته سی و دوم مقابل شفیلدونزدی بود که یک گل زد و یک پاس گل داد؛ آماری متوسط برای بازیکن مستعدی مثل قدوس.
سامان تا سال ۲۰۲۳ با برنتفورد قرارداد دارد و اگر اتفاق عجیبی رخ ندهد، فصل آینده بازی در لیگ برتر انگلیس را تجربه خواهد کرد. این فرصت فوقالعادهای برای بازیکن خوشتکنیک و سریع ایرانی است که بختش را در جذابترین لیگ جهان بیازماید. او در این سالها فراز و فرودهای زیادی داشته، از مصدومیت و محرومیت تا سقوط عجیب با امیین، ولی صعود شیرین با برنتفورد شاید کمک کند که او آن روزهای سخت را پشت سر بگذارد و برای یک شروع جدید آماده شود.