یکی از حساسترین بازیهای تاریخ تیم ملی را با پیروزی قاطع پشت سر گذاشتیم. حمید استیلی پیشکسوت فوتبال کشورمان بر این باور است که بحرینیها در نیمه دوم از فاز دفاعی خارج شدند و همین مهم باعث شد راه رسیدن به دروازه آنها آسانتر شود. او حالا با اطمینان از پیروزی مقابل کامبوج و عراق صحبت میکند.
از بازی اول با هنگکنگ شروع کنیم.
با اینکه حریف در حد و اندازهای تیم ما نبود، با این حال خیلی باانگیزه حاضر شد. بچهها هرچه از زمان مسابقه گذشت به بازی تسلط پیدا کرده و هماهنگتر شدند. حریف دیگر حرفی برای گفتن نداشت و کارهای دفاعی را انجام داد و خیلی خوششانس بودند که گلهای بیشتری نخوردند. خیلی مهم بود با سه امتیاز از بازی خارج شویم که خدا را شکر این اتفاق افتاد.
تیم ملی در نیمه دوم با سه گلی که زد پیروزی ارزشمندی را به دست آورد.
این بازی دو نیمه متفاوت داشت. بحرینیها در نیمه اول کار دفاعی را خیلی خوب انجام دادند و بهموقع به زمین خودشان برمیگشتند. با اینکه فضاها را بسته بودند اما دو، سه فرصت خوب را به دست آوردیم که با کمدقتی در ضربات آخر از دستشان دادیم. در نیمه اول خط میانی ما از بازی خارج شده بود و همین ساختار هجومیمان را با مشکل مواجه کرد.
به همین دلیل هم از ابتدای نیمه دوم سامان قدوس به زمین آمد و شکل بازی تغییر کرد. حالا سؤال اینجاست که چرا باید یک نیمه بدون پلیمیکر بازی کنیم؟
ببینید من قبلاً هم گفته بودم که چون بازیهای تدارکاتی زیادی برگزار نکردیم این موضوع کار ما را سخت میکند اما تیمی را در اختیار داریم که سالهاست در کنار هم بازی میکنند و در جامجهانی هم بودهاند، بنابراین در این تیم نباید تغییرات زیادی ایجاد کنیم چون زمان کافی تا شروع بازیها نمانده است. اگر زمان کافی وجود داشت قطعاً میشد از سرمربی تیم ملی انتظار داشت روند تغییرات را آغاز کند اما الان خیلی نباید در تیم تغییر ایجاد کنیم. این بازی نسبت به بازی با هنگکنگ دو تغییر داشتیم و از آنجا که آقای اسکوچیچ بازیهای تدارکاتی نداشت این اتفاقات تا حدودی طبیعی است. هرچقدر هم بازیهای بیشتری انجام دهیم شناخت سرمربی از بازیکنان کاملتر میشود. سامان هم خیلی خوب در عمق پاس میداد و بازیسازیهایش تیم را به حرکت درمیآورد. ما سهتا گل زدیم، سه، چهارتا هم نزدیم اما به یک موضوع هم باید اشاره کنیم.
بفرمایید.
در نیمه دوم بازی بدون توپ سردار آزمون و مهدی طارمی فوقالعاده و تأثیرگذار بود. مهدی دو پاس گل عالی داد و یک گل هم زد. در این نیمه بحرینیها از فاز دفاعی خارج شدند و انگار برای پیروزی به میدان آمده بودند. این خیلی جالب بود که برای فوتبال بازی کردن پا به میدان گذاشته بودند.
دقیقاً همین مهم باعث شد تا فرصتهای گلزنی زیادی را به دست بیاوریم.
بله، شما ببینید وقتی بحرین جلو کشید گل اول را دریافت کرد و بعد از آن هم روی گل دوم ۴، ۵ بازیکنشان از جریان بازی خارج شده و تراکم دفاعی نیمه اول را نداشتند. بچهها همه عالی بودند و رمز موفقیت تیم یکدلی است. فوتبال یک بازی تیمی است بنابراین ما هم باید در خط حمله عملکرد خوبی داشته باشیم و هم در خط دفاع خوب کار کنیم. اگر همه تیم در فاز هجومی شرکت میکنند وقتی توپی از دست میرود همه بازیکنان برای دفاع از دروازه باید عمل کنند. به اعتقاد من مهمترین عاملی که باعث میشود تیم ملی نتیجه بگیرد، همبستگی تیمی است. اگر بازیکنان هم در خط حمله و هم در خط دفاع وظایفشان را انجام بدهند، قطعاً ما میتوانیم نتایج خوبی بگیریم. اگر این اتحاد و همیت آن موقع بود، میتوانستیم بحرین را ببریم.
اما بهخاطر سابقه بازی با بحرین در منامه این مسابقه خیلی حساس شده بود و حتی نگران شیطنت میزبان، رئیس بحرینی AFC و تیم داوری بودیم.
بحرین بههیچوجه حریفمان نمیشد بخصوص که تمام بچهها وظایفشان را به بهترین شکل انجام دادند. من قبل از بازی گفته بودم با سه گل بحرین را شکست میدهیم و به نظرم داور چینی قضاوت بسیار خوبی داشت و غیر از خطای بازیکن آنها روی طارمی که شاید میتوانست اخراجش کند جای هیچ ابهامی را باقی نگذاشت. نگرانیها هم طبیعی به نظر میرسید چون اگر اشتباه نکنم تا حالا بحرین را در زمینش شکست نداده بودیم.
به تغییر سیستم بازی در نیمه دوم اشاره کردید و اینکه…
در نیمه اول طارمی و سردار آزمون دو مهاجم نوک بودند اما در نیمه دوم به نظرم با سیستم ۱-۴-۱-۴ بازی کردیم و طارمی از سمت چپ مهارنشدنی بازی کرد.
حالا بازی با کامبوج و عراق را پیشرو داریم که قطعاً بازی آخر حساسیت فوقالعادهای برایمان خواهد داشت.
به اعتقاد من برای بازی با کامبوج باید به نفرات اصلی استراحت داد و بازیکنانی که کمتر فرصت حضور در میدان را به دست آوردند را به زمین بفرستند. من بازی عراق را دیدم و اگر بچهها مثل نیمه دوم بازی با بحرین باشند مطمئن باشید زور عراق هم به ما نمیرسد.