مارسل ژان، دبیر هنری جشنواره آنسی اعلام کرد از آنجا که امسال محدودیتهای مسافرتی ناشی از تداوم شیوع کرونا مانع شد که این جشنواره با ظرفیت کامل برگزار شود، متولیان جشنواره یک رویداد دوگانه تدارک دیدهاند؛ برخی بخشها مختص تماشاچیان حضوری هستند و بخشهای دیگر به صورت برخط نیز در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
ژان درباره شکل برگزاری جشنواره پیشرو گفت: «از همان نوامبر گذشته (آبان/ آذر ۱۳۹۹) که به طور جدی کار روی جشنواره را شروع کردیم، طرح برگزاری یک رویداد ترکیبی را داشتیم. خیلیها گفتند بیش از حد خوشبینیم، اما ما به اوضاع ایمان داشتیم. ماه فوریه معلوم شد این که بخواهیم در ماه ژوئن مردم را از سراسر جهان (در این جشنواره) دور هم جمع کنیم، کمی پیچیده است. اما در مورد تماشاگران از فرانسه و اروپا، اطمینان داشتیم که امکان حضور فیزیکی در جشنواره را خواهند داشت.»
به گفته ژان، تعداد انیمیشنهای بلندی که امسال برای این جشنواره فرستاده شدند، نسبت به دورههای قبل کمتر بود اما فیلمهای شرکتکننده کیفیت بالایی داشتند.از آنجا که انتظار میرفت با وجود کرونا تعداد فیلمهای ارسالی کم بوده و کیفیت آثار دریافتی رضایت بخش نباشد، هدف آن بود که حدود ۸ فیلم بلند برای بخش رقابتی انتخاب شوند و ۸ فیلم بلند برای بخش فیلمسازان نوظهور. اما این اتفاق نیفتاد چون آثار ارسالی خیلی قوی بودند: در نهایت ۱۱ فیلم بلند به بخش رقابتی راه یافتند که از تعداد فیلمهای سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ هم بیشتر بود. در بخش فیلمسازان نوظهور هم امسال ۹ فیلم منتخب رقابت خواهند کرد.
در بخش انیمیشن بلند این دوره از جشنواره آنسی، ترکیبی از فیلمهایی که برای اولین بار نمایش داده میشوند و فیلمهایی که در جشنوارههای دیگر جایزه بردهاند، به نمایش در خواهد آمد. از جمله این انیمیشنها میتوان به فیلم «فرار» ساخته یوهانس پوهر راسموسن از دانمارک، «پوپل از شهر دودکشها» ساخته یوسوکه هیروتا از ژاپن و «جیانگ زیا» به کارگردانی وی لی و تِنگ چنگ اشاره کرد.
در بخش تولیدات تلویزیونی نیز سریالهای آمریکایی چون «انیمنیاکس» و «طلسم شدگان» و سریالهایی از لهستان، فرانسه، روسیه، سنگاپور و ژاپن با هم رقابت خواهند کرد.سینمای ایران هم در این رویداد معتبر سالانه یک نماینده دارد؛ انیمیشن سینمایی «گنج اژدها» به کارگردانی اشکان رهگذر و تهیهکنندگی مشترک آرمان رهگذر و علیرضا کبیری، همراه هفت انیمیشن سینمایی دیگر از کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان، دانمارک، مکزیک، اندونزی و لتونی به بخش میفاپیچز جشنواره بینالمللی انیمیشن انسی فرانسه راه پیدا کرد.
بخش میفا پیچز (Mifa Pitches)، فرصتی در اختیار انیمیشنسازان میگذارد تا بتوانند پروژههای خود را برای مخاطبان حرفهای اعم از تهیهکنندگان، پخشکنندگان، توزیعکنندگان و سرمایهگذاران ارائه دهند. همچنین جوایزی در راستای حمایت از تولیدات به برندگان میفا پیچز اهدا میشود.پیش از این استودیو هورخش با انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» در سال ۲۰۱۳ در این بخش پذیرفته شده بود. حضور «آخرین داستان» در این بخش، اولین حضور سینمای انیمیشن ایران در جشنواره انسی بود. که با راه یافتن «گنج اژدها» تکرار شد.
در خلاصه داستان این انیمیشن آمده است: «سایه دختری ۸ ساله است که برای نجات روستای مادر بزرگش از خشکسالی راهی یافتن گنج اژدها میشود ولی نمیداند که گنج واقعی آب است که باید دوباره در قناتهای خشک شده روستا جاری شود.»جشنواره فیلم انیمیشن انسی یکی از معتبرترین رویدادها در عرصه پویانمایی در سطح بینالملل است که هر ساله در آغاز ماه ژوئن در شهر انسی فرانسه برگزار میشود.