پختن کیک و شیرینی در خانه لذتی دارد که هر کسی آن را حتی یکبار تجربه کرده باشد، طرفدار آن میشود.
کیک خانگی موز و هویج
مسلما درست کردن یک کیک خانگی خوشمزه برای خانواده لذتبخش است و میتواند گزینه مناسبی برای میهمانیهای خانوادگی و جمعهای دوستانه باشد. مخصوصا وقتی با یک لیوان چای ایرانی خوشعطر همراه شود و دلنشینترین مزه را به مهمانان هدیه کند. کیک موز و هویج یک کیک مناسب است، چرا که علاوه بر دستور تهیه آسان و سریع، عطر و طعم لذیذی نیز دارد.
مواد لازم
- آرد شیرینیپزی: ۲۹۰ گرم
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- شکر: ۲۰۰ گرم
- موز پوره شده: ۳ عدد معادل ۲۰۰ گرم
- پوست لیموترش رنده شده: یک قاشق چایخوری
- هویج رنده شده: یک پیمانه
طرز تهیه
در ابتدا آرد شیرینیپزی را با مقدار گفته شده از جوش شیرین مخلوط کنید. سپس بکینگ پودر را با نمک ترکیب کرده و ۲بار الک کنید. پس از یکدست شدن و الک کردن، آن را به مواد اولیه بیفزایید.
سپس به این مخلوط کره و تخممرغها را اضافه کرده و قدری هم بزنید که یکدست شده و رنگ کرم مانندی بهخود بگیرد. در این مرحله شکر را به مواد افزوده و مخلوط کنید تا دانههای شکر در مواد حل شود. سپس موزی را که بهخوبی پوره کرده اید به مواد اضافه کنید و با همزن بزنید تا یکدست شود. همچنین برای عطر بیشتر میتوانید پوست لیموترش رنده شده را اضافه کنید و با همزن برقی ابتدا با دور کند و سپس با دور تند مخلوط کنید تا همه مواد ترکیب شوند. در پایان نیز هویج را که با دنده درشت رنده کرده اید، به ترکیب اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
خمیر آماده را در قالب میانتهی به قطر ۲۲ بریزید و در فر که با دمای ۱۷۰ درجه داغ شده بهمدت ۵۰ تا۶۰ دقیقه بپزید. توجه داشته باشید تمام مواد باید به دمای محیط برسند و سپس مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین حتما قبل از گذاشتن قالب داخل فر، فر را کاملا داغ کنید.
نان بریوش
نان بریوش که ریشه و آوازه اش به کشور فرانسه برمیگردد، مقوی، لذیذ و شیرین بوده و برای کودکان و افراد دارای رژیم خاص مناسب است. بریوش در واقع یک مدل نان است که تخممرغ و کره دارد و بافت بسیار نرم، پفکی و سبکی دارد. این نان با چاشنی مربا یا عسل، طعم و مزه فوقالعادهای دارد. پس دست بهکار شوید و این نان خوشمزه را تهیه کنید.
مواد لازم
- تخممرغ: ۳عدد
- شیر: ۴۰ میلیلیتر
- شکر: ۳۶ گرم
- مخمر خشک فوری: ۳گرم
- آرد: ۳۰۰ گرم
- نمک: ۳ گرم
- کره: ۹۰ گرم
- مقداری زرده مخلوط با شیر برای رومال
طرز تهیه
برای درست کردن این نان در ابتدای کار آرد، مخمر، تخممرغها، شکر و شیر را با هم بهخوبی مخلوط کنید و در ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید. بعد از ۳۰ دقیقه کره نرم شده را به آن اضافه کنید و ورز دهید تا کره به خورد خمیر برود و دوباره روی خمیر را بپوشانید.
بعد از گذشت ۳۰ دقیقه نمک را اضافه کنید و این بار خمیر را کاملا ورز دهید تا سطح خمیر کاملا صاف شود. سپس دوباره روی خمیر را بپوشانید و ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار داده و پس از طی شدن زمان گفته شده، بهمدت ۸تا۱۰ ساعت در یخچال به آن استراحت بدهید. پس از طی شدن ساعات مورد نظر، خمیر را از یخچال در آورید و تقسیم کنید و به شکل دلخواه، فرم داده و در قالبهای دلخواه خود قرار دهید.
برای پیشنهاد این خمیر را به ۱۲ قسمت حدود ۵۰ گرمی تقسیم کنید. سپس قالبها را در سینی فر بچینید و روی آن را بپوشانید و بهمدت ۲ تا ۲ ساعت و نیم استراحت دهید. پس از زمان گفته شده، زرده تخممرغ را روی مواد بمالید و در فر از قبل داغ شده با دمای۱۸۰ درجه سانتیگراد بهمدت ۲۰ دقیقه بپزید.
حلوای زنجبیلی
همه میدانیم که سردی، بدن را کرخت و بیمار میکند. زنجبیل از آن دست گیاهان دارویی و درمانی است که طبعی گرم دارد و سردی و بیماری را در بدن از بین میبرد. حلوای زنجبیلی به واسطه داشتن ماده اولیه زنجبیل، طبعی گرم دارد که میتواند گزینه خوبی برای مجالس باشد.
مواد لازم
- آرد شیرینیپزی: ۱۰۰ گرم
- پودر قند: ۶۰ گرم
- کره: ۷۰-۵۰ گرم
- پودر زنجبیل: ۱۵ گرم
طرز تهیه
ابتدا برای شروع، آرد را دو بار الک کنید و روی حرارت ملایم تفت بدهید تا خامی آرد گرفته شود؛ ولی دقت کنید که رنگ آرد تغییر نکند و سیاه و تیره نشود. با توجه به حرارت گاز حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان خواهد برد تا خامی آرد گرفته شود.
سپس تا آرد خنک میشود، کره را که به دمای محیط رسیده با پودر قند و پودر زنجبیل با همزن برقی مخلوط کنید تا سبک و کرمی مانند شود. سپس آرد خنک شده را (دقت کنید آرد داغ نباشد) به مخلوط کره اضافه کنید. اگر احساس کردید انسجام خمیر کم است میتوانید در این مرحله دوباره ۲۰ گرم کره نرم شده به خمیر اضافه و مخلوط کنید. خمیر آماده را در قالب حلوا بریزید و با دست فشرده کنید تا کاملا قالب پر شود. سپس قالبها را در فریزر بهمدت ۳۰ دقیقه یا در یخچال بهمدت ۲ساعت قرار بدهید تا کاملا خنک شوند و بعد از خنک شدن حلواها را از قالب خارج کنید.
نکتههای کلیدی
انتظار نداشته باشید مواد حلوا خمیری شود. این حلوا کلا حالت پودری دارد. باید قبل از اینکه سرد شود آن را در قالب یا سینی فشرده کنید.
میتوانید با اضافه کردن زعفران حلوا را به رنگ زرد در بیاورید.
همچنین میتوانید برای تهیه حلوای شیک مجلسی، حلوای زنجبیلی را با رنگ خوراکی به رنگهای مختلف در بیاورید.
میتوانید روی حلوا را با شکلات ذوب شده تزیین کنید.