خوراک لوبیا چیتی جزو دسته غذاهای گیاهی است که سرشار از خواص گوناگون از جمله فیبر، کربوهیدرات و منبع خوبی از پروتئین میباشد که از آن میتوانید در وعده صبحانه یا شام استفاده کنید. این منبع پروتئین برای کودکان هم میتواند یک وعده غذایی کامل به حساب بیاید. خوشبختانه این ماده غذایی کم نظیر در کشور ما کشت میشود و به راحتی در دسترس قرار دارد. برای یاد گرفتن این خوراک خوشمزه و جذاب که بدون هیچ گونه نشاسته اضافی طبخ میشود با ما همراه باشید.
مواد لازم
- لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
- پیاز درشت: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- پودر گل محمدی: ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل سبز: نصف قاشق چایخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- عصاره گوشت یا مرغ: ۱ عدد
طرز تهیه
لوبیا را از روز قبل از پخت پاک میکنیم، آب کشی میکنیم تا خاک آن از بین برود و در آب خیس میکنیم و در طول ۲۴ ساعت دو تا سه بار آب لوبیا را عوض میکنیم تا نفخ لوبیا کاملا گرفته شود.
پیاز را به صورت خلالی برش میدهیم و در قابلمه با روغن تفت میدهیم تا پیاز کاملا یکدست طلایی شود حالا زردچوبه، فلفل سیاه، نیمی از دارچین، پودر هل و پودر گل محمدی را به پیاز افزوده و تفت میدهیم. در این مرحله لوبیا چیتی رو به مواد اضافه کرده کمی مخلوط میکنیم و قرص عصاره رو در آب حل کرده و به باقی مواد اضافه میکنیم. تا حدی که روی مواد را آب بپوشاند. این مرحله در زودپز حدود ۶۰ دقیقه زمان میبرد.
برای این کار در یک تابه کوچک مقداری روغن میریزیم و رب را در تابه چند دقیقه تفت میدهیم. حالا که رنگ رب آزاد شد باقی ادویهها رو اضافه میکنیم و این سس رو به لوبیا چیتی اضافه میکنیم دوباره درب زودپز رو میبندیم. از این زمان تا تکمیل پخت ۴۵ دقیقه دیگر نیاز است.
پس از ۴۵ دقیقه درب زودپز رو باز میکنیم نمک غذا را اندازه میکنیم. خوراک لوبیا چیتی غلیظ و جا افتاده ما آماده شد میتوانیم خوراک را با برشهای لیمو تزیین کنیم و با روغن زیتون و کلپر سرو کنید.
نکات مهم
ادویههای استفاده شده را حذف نکنید هم مصلح این غذا هستند هم به قوام و مزه غذا کمک میکنند.
در مرحله اضافه کردن نمک غذا را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید این کار به قوام و غلظت خوراک کمک میکند.
از این خوراک جذاب میتوانید برای تکمیل صبحانه فرانسوی نیز استفاده کنید.