خورش قورمه سبزی یکی از بهترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که اکثرا با گوشت گوسفندی تهیه میشود، ولی پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ نیز خوشمزگی خاص خودش را دارد پس با ما همراه باشید تا دستور تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
- سبزی قورمه: ۸۰۰ گرم
- لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سینه مرغ: ۲ عدد متوسط
- لیمو عمانی: ۲ عدد متوسط
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا لوبیاهایی که از شب قبل خیساندیم را درون قابلمه میریزیم تا در شعله متوسط بپزد و سپس به مرحله بعد میرویم (خیساندن لوبیا برای جلوگیری از نفخ شکم میباشد).
در این مرحله سبزیها قورمه را به خوبی بشویید سپس ساطوری کنید و آنها را درون تابه مناسب مقداری تفت دهید و بعد از چند دقیقه مقداری روغن بریزید و به خوبی سرخ کنید. توجه داشته باشید تا زیاد سرخ نشود تا خاصیت آنها از بین برود.
در این مرحله سینه مرغ را قطعه قطعه کنید و کنار بگذارید و سپس پیازها را خرد کنید و درون یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید و بعد نمک و زردچوبه را اضافه کنید و در آخر مرغ ریز ریز شده را اضافه کنید تا با بقیه مواد سرخ شود
سبزی قورمه سرخ شده را به قابلمهای که مرغ در آن سرخ شده اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم و سپس لوبیاهایی که در مرحله اول پخته بودیم را اضافه میکنیم و سپس به همراه آب مقداری نمک، فلفل و ادویههای گوناگون میریزیم و هم میزنیم. (مقدار آب باید ۱ بند انگشت از خورشت بالاتر باشد).
روی لیمو عمانیها چند سوراخ کوچک ایجاد کنید و هسته آن را خارج کنید و به همراه مقداری آبلیمو به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و در دمای شعله متوسط به مدت ۶۰ دقیقه بپزید و وقتی بعد از گذشت ۱ ساعت قورمه سبزی جا افتاد آن را با برنج نوش جان کنید.
۱۰ نکته مهم برای لعابدار شدن قورمهسبزی
برای اینکه بتوانید خورش قورمه سبزی را خوشمزه و لعابدار تهیه کنید باید نکات “غلیظ شدن قورمه سبزی” و جا افتادن آن را به خوبی بدانید.
میتوانید از لوبیا چیتی به جای لوبیا قرمز استفاده کنید.
سبزی قورمه شامل گشنیز، جعفری، تره، شنبلیله و اسفناج میباشد.