متاسفانه در این یکی دو سال گذشته، سینمای جهان، در جریان همه گیری ویروس کرونا، آسیب فراوانی دیده است و مناسبات اقتصادی مربوط به تولید فیلم در همه جای جهان به نحو آشکاری دچار اختلال شده است. این آسیب ها در بخش سینمای مستند و کوتاه، بی تردید افزون تر بوده است. فیلمسازان حاضر در این بخش، به طور معمول بدون استفاده از تهیه کنندگان رسمی و نام آشنا یا بدون برخورداری از پشتیبانی های مالی بخش دولتی و یا برخی نهادهای فرهنگی، تنها باهزینه ی شخصی فیلم می سازند و به همین روی، در شرایط همه گیری ویروس کرونا، بیش از دیگر فیلمسازان آسیب می بینند.
با استفاده ی از تجربه ی نمایش فیلم در جشنواره ی سال گذشته ی «سینما حقیقت»، نمایش منظم و پایدار فیلم های حوزه ی سینمای مستند و تجربی، به شیوه ی نمایش «برخط» (online) در صورتی که با برنامه ریزی دقیق و سنجیده ای همراه باشد، تا حدود زیادی می تواند جای خالی نمایش های همگانی در برخی فضاهای فرهنگی هنری، مثل فرهنگسراها و پردیس های سینمایی و… را پر کند و به تقویت و پشتیبانی از فیلمسازان سینمای مستند منجر شود. در این شرایط دشوار که سینمای ما حتی در بخش تولیدات سینمایی و به اصطلاح تولیدات حرفه ای خود، بیش ترین زیان ها و خسارت های اقتصادی را دیده است و رکورد کاری دست اندرکاران تولید فیلم در همه ی بخش های فنی، فرهنگی و خدماتی این هنر صنعت، به اهالی سینما آسیب های جدی زده است، با چنین تمهیداتی، یعنی نمایش بر خط و برنامه ریزی شده ی فیلم ها (چنان که شنیده شد، برای مثال نمایش ۴ فیلم، از گونه ها و قالب های مختلف در کنار هم، به مدت یک ماه و فروش بلیت به شیوه های معمول در فضای مجازی) می توان به حمایت از سینمای مستند و فیلمسازان این حوزه پرداخت و اندکی از دغدغه های همیشگی شان کم کرد.
در همین راستا، پیشنهاد می شود که برای تماشای فیلم از سوی مستندسازان، دانشجویان هنر، منتقدان، مدرسان سینما و به طور کلی اعضای خانه ی سینما، با استفاده از روشی ساده و معقول، تخفیف مناسبی برای خرید بلیت، در نظر گرفته شود. به نظر می رسد که استفاده از این روش نمایش، با توجه به شرایط نامناسب کرونایی، برای حفظ ایمنی و تندرستی سینما دوستان و فیلمسازان، به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، می تواند بسیار مفید و ثمربخش باشد. هرچند، تماشای فیلم در تالارهای نمایش و بر روی پرده ی سینما، همواره دارای حلاوت و شیرینی خاصی است، با این همه، در این شرایط ویژه که همه گیری ویروس کرونا، به همه ی آدم ها، از اقشار مختلف اجتماعی، آسیب های جدی مادی و روحی و معنوی وارد کرده است، اندیشیدن چنین راه حل های مناسبی، شاید بتواند بخشی از تنش های ناشی از اوج گیری ویروس کرونا را در میان فیلمسازان و سینما دوستان کم کند. صد البته، باید امیدوار بود که با فروکش کردن این موج های مهلک پی در پی کرونایی، روزگاری نه چندان دور، دوباره شاهد آن باشیم که تماشاگرانی به سینماها کشانده شوند تا در کنار این همه گرانی و تورم و بالا رفتن بی حساب و کتاب قیمت ها در بازار، سینما دوستان باز هم بتوانند از سینما به عنوان مناسب ترین و ارزان ترین سرگرمی سالم خانوادگی استفاده کنند.