پاستا آلانورما یک پاستا گیاهی خوشمزه ایتالیایی است که با بادمجان، گوجهفرنگی، پنیر پارمزان، ریحان تازه تهیه میشود. این غذا را با استفاده از ادویههای مورد نظرتان میتوانید فوق العاده خوش عطر و خوش طعم کنید.
مواد لازم
- پاستا تورتلینی (پاستا فرمی): ۴۵۰ گرم
- روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز ریز خرد شده: نصف یک پیاز
- سیر ریز خرد شده: ۳ حبه
- گوجه فرنگی ساطوری شده: ۸۰۰ گرم
- ریحان ساطوری شده: ¼ پیمانه
- بادمجان خرد شده: ۳ عدد کوچک
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
- پنیر پارمزان رنده شده: ۱۰۰ گرم
- ریحان تازه: برای تزئین
طرز تهیه
در یک تابه ۳ قاشق غذاخوری روغن میریزیم و آن را روی حرارت میگذاریم تا گرم شود سپس پیازهای خرد شده را داخل آن کمی تفت میدهیم تا سبک شوند و سیر و فلفل قرمز را اضافه میکنیم و باز هم کمی تفت میدهیم.
گوجه فرنگی خرد شده، ریحان، نمک و فلفل سیاه را به سس اضافه میکنیم و ۱۵ دقیقه سس را روی حرارت میگذاریم تا بپزد و جا بیفتد.
پاستا را در آب در حال جوشیدن میریزیم و قدری نمک اضافه میکنیم تا کاملاً نرم شده و بپزند و در این حین، بادمجانهای خرد شده را در تابهای دیگر داخل ¼ پیمانه روغن سرخ میکنیم تا طلائی رنگ و نرم شوند.
پس از اینکه بادنجانها سرخ شدند، آنها را روی پارچه روغن گیر میگذاریم تا روغنهای اضافه آن گرفته شود و سپس بادنجانها را به سس اضافه میکنیم.
وقتی که پاستا کاملاً نرم شد و پخت، آن را آبکش میکنیم. (زمان پخت پاستا همانند دستور پخت روی جلد باشد)
پاستا را در یک تابه میریزیم و نیمی از سس آماده شده را روی آن میریزیم و سپس آن را روی حرارت میگذاریم و آنها را کاملاً مخلوط میکنیم و پس از اینکه مخلوط داغ شد و سس خوب به خورد پاستا رفت، آن را در بشقاب میکشیم و باقیمانده سس را روی آنها میریزیم.
کمی پنیر روی هر بشقاب رنده میکنیم و روی آنها را با برگ ریحان تزئین کرده و سرو میکنیم.
نکات مهم
بادمجانها را با پوست به صورت حبهای خرد کرده و مدت زمان کوتاهی در مقداری آب و نمک قرار دهید. سپس آنها را سرخ کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه شان گرفته شود.
برای خوش عطر شدن غذا روغن زیتون و سیر رنده شده را در تابه بریزید و چند دقیقه حرارت دهید. سپس گوجه فرنگیها را پوست گرفته و ریز خرد کنید.
بعد از اینکه پاستا آبکش شد به آن مقداری از سس و پنیر موزارلا اضافه کنید تا طعم بگیرد.
فوت و فنهای تهیه انواع پاستا و ماکارونی
پیازها را درشت خرد نکنید. زیرا هم ظاهر زشتی به غذا میدهند و هم طعم آن را بدمزه میکنند.
اگر قصد استفاده از گوشت به عنوان ماده اولیه را دارید از ادویههایی همچون فلفل سفید، پودر سیر، پودر پاپریکا و زرد چوبه برای طعم دهی به غذا استفاده کنید.
بعد از سرخ کردن گوشت و ادویه، به جای رب از گوجهفرنگی تازه استفاده کنید. بعد از سرخ شدن گوجهها و غلیظ شدن سس ماکارونی، برای ایجاد طعمی خاص و جذاب، میتوانید مقداری پودر دارچین و آویشن به سس ماکارونی اضافه کنید. افزودن یکی دو قاشق آبلیمو تازه به این سس هم میتواند طعم ماکارونی شما را بسیار مطلوبتر بکند.
برای تهیه پاستا آلانورما از پنیر پارمزان استفاده میشود که نوعی پنیر سخت است. گوارش و هضم این پنیر بسیار ساده است و بنابراین برای کودکان و سالمندان مناسب است. برای تهیه ۱ کیلوگرم پنیر پارمزان از ۲۴ کیلوگرم شیر تازه استفاده میشود بنابراین بسیار غنی و مغذی است.
از انواع دیگر پاستا میتوان به: مک اند چیز با سس گوشت، لازانیا زیتی، پاستا پنه با سس آرابیاتا و پاستا لیمویی با اسفناج اشاره کرد.