خانم پوری بنایی تولدتون مبارک
به گزارش دیدار امروز:پوری بنایی ۸۱ساله شد. او متولد ۱۹ مهر ۱۳۱۹ در شهر اراک است.
پوری بنایی از جمله بازیگران قبل انقلاب است که در دوره هنری خود در فیلم های زیادی بازی کرده است.پوری بنایی فعالیت سینماییاش را در سال ۱۳۴۳ با بازی در فیلم «عروس فرنگی» به کارگردانی نصرتالله وحدت آغاز کرد.
پوری بنایی از جمله بازیگران قبل انقلاب است که ۱۹ مهر ۹۹ تولد ۸۱ سالگی این بانوی هنرمند است.
پوری بنایی (زاده ۱۹ مهر ۱۳۱۹ در اراک) هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون است.
از بازیهای به یاد ماندنی و خاطرهانگیز وی میتوان به نقش «اعظم» در دو فیلم «قیصر» و «کوچه مردها» اشاره کرد. او پس از انقلاب موفق به بازی در هیچ فیلمی نشد.
محمدعلی نجفی برای مجموعه تلویزیونی سربداران (۱۳۶۲) به او پیشنهاد همکاری داد که بنایی به دلیل بیماری پدر و مادرش نپذیرفت.
همچنین در سالهای بعد از انقلاب چند بار به خارج از کشور رفت و به رغم پیشنهادهایی که برای بازیگری به او شد به ایران بازگشت و حاضر به اقامت در خارج از کشور نشد.
او در طول فعالیت هنری خود با بازیگران نامدار و مطرحی چون محمدعلی فردین، ناصر ملک مطیعی، ایرج قادری و بهروز وثوقی همبازی بودهاست.
امیدوارم روزی برسد که دوباره به سینما برگردم. آرزوی بزرگ و عشق من سینماست . دوست دارم که دوباره در سینما کار کنم. هنوز هم که فیلمهای خودم را تماشا میکنم، به ایرادات کار در بازیگری و دیالوگ و.. توجه میکنم. به امید آن روزی که دوباره به سینما برگردم لحظهشماری میکنم.
بهم گفتن اگر بخواهی در عروس فرنگی بازی کنی باید موهاتو تا اندازه ۳ سانتیمتر کوتاه کنی. من به خاطر اینکه بهشون ثابت کنم چقدر عاشق سینما هستم با قیچی موهامو ازته ته زدم و آنها هم گفتند تو برای فیلم عروس فرنگی انتخاب شدی. تازگیها از آقای وحدت به من گفتن که وقتی ما به فستیوال مسکو رفته بودیم آنقدر از فیلم خوششون اومد که به من یه دیپلم افتخار دادند و ۱۲۰۰۰ دلارم به من پول دادند .
آخرین مصاحبه و درد دل پوری بنایی
گفتم به به آقای وحدت چرا الان دارین به ما میگین پس سهم ما چی شد؟. گفتم آقای وحدت ما هم سهمی داشتیم نمی شد که شما همین جوری تنهایی این رو بخورین! من با بهروز وثوقی ۴-۵ سالی نامزد بودیم و وقتی او داستان فیلم قیصر را خواند اومد به من گفت پوری شباویز و مسعود کیمیایی میخوان سرمایه گذاری کنن ۱۰۰ هزار تومن کم دارند .
اگر بشه من شریک بشوم با اینا خیلی خوب میشه تو داستان رو بخون اگه خوشت اومد بعد ببین چی کار می تونی بکنی برامون قیصر ساخته شد و ۳۰ هزار تومن برای من دستمزد درنظر گرفتن اما دستمزد من یک چک برگشتی شد که الان به موزه سینما اهدا کردم و آن وام ۱۰۰ هزار تومانی را هم تا آخر پرداخت کردم. در حال حاضر خوشحالیم بیشتر از این است که قیصر، قیصر شد و ماندگار.
از همون موقع من عشق عجیبی به کار خیر پیدا کردم وقتی می دیدم ملکه یک مملکت چجوری تو این کارای خیر میره مثلا رفتن دولت آباد ، نهم آبان نمیدونم کجا ها خونه سازی میکنن . خودشون راه میفتادن تو خیابون با سطل و دستکش آشغال جمع میکنن . اینا روی من تاثیر عجیبی گذاشت و با تمام وجودم برای خیریه اشون کار می کردم
آخرین کار سینمایی بنایی، بازی در فیلم «مریم و مانی» به کارگردانی کبری سعیدی است، البته در سال ۱۳۸۶ در فیلم «شیرین» به کارگردانی عباس کیارستمی به عنوان یکی از صد بازیگر زنی که در این فیلم در نقش تماشاگران در حال تماشای یک فیلم دیده شدند شرکت داشت. او خواهر اکی بنایی، خواننده ایرانی ساکن آمریکا است.
خانم بنایی در مقایسه با دیگر ستارگان زن سینمای پیش از انقلاب، در سالهای گذشته بیشتر در مجامع عمومی ظاهر شده است. او هماکنون در کارهای خیریه هم فعالیت دارد.
مهمترین فیلمهای پوری بنایی
موطلایی شهر ما – ساخته عباس شباویز ۱۳۴۴، خشم کولی – اسماعیل ریاحی ۱۳۴۷، من هم گریه کردم – ساموئل خاچیکیان ۱۳۴۷، گرداب گناه – مهدی رئیسفیروز ۱۳۴۷، قیصر – مسعود کیمیایی ۱۳۴۸، کوچه مردها – سعید مطلبی ۱۳۴۹، زنبورک – فرخ غفاری ۱۳۵۴، مهر گیاه – فریدون گله ۱۳۵۴، پشت و خنجر – ایرج قادری ۱۳۵۶، مریم و مانی – کبری سعیدی (شهرزاد) ۱۳۵۷