با توجه به اینکه تقریباً ۴۶ درصد از بزرگسالان در بریتانیا ویتامین B6 و B12 را با قرص های مولتی ویتامین معمولی می خورند، ممکن است نگرانی هایی در مورد ارتباط این ویتامین ها با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه وجود داشته باشد.بر اساس این مطالعه ، مردان ، به ویژه مردان سیگاری ، در صورت مصرف دوزهای زیاد ویتامین B6 و B12 ، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند.
مردانی که از این ویتامین ها استفاده می کردند تقریبا دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه بودند.
و همانطور که در این مطالعه نشان داده شده است خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان سیگاری سه تا چهار برابر بیشتر است.
به گفته تئودور براسکی ، مولف اصلی این مطالعه ، دانشیار دانشگاه ایالت اوهایو ، برای جلوگیری از سرطان ریه ، به ویژه در مردان ، از دوزهای بالای ویتامین B6 و B12 استفاده نکنید ، و مردان سیگاری می توانند از این موارد آسیب ببینند.
در جریان مطالعه ، دانشمندان با بیش از ۷۷ هزار نفر مصاحبه کردند و از آنها پرسیدند که این ویتامین ها را چقدر و چند بار در روز مصرف می کنند.این مطالعه همچنین عواملی مانند رژیم غذایی معمول در ۱۰ سال گذشته را در نظر گرفت.شش سال بعد ، کارشناسان سلامت شرکت کنندگان در مطالعه را بررسی کردند تا به دنبال علائم سرطان ریه باشند.
پس از آزمایش بسیاری از شاخص های شناخته شده که بر خطر سرطان تأثیر می گذارد ، کارشناسان افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان ریه را با ویتامین B12 (که به عنوان ویتامین جداگانه مصرف می شود) و افزایش ۴۰ درصدی خطر را در افرادی که ویتامین B6 مصرف کردند اطلاع دادند.به طور شگفت انگیزی ، مردانی که دوزهای بالایی از این یا آن ویتامین را به مدت ۱۰ سال مصرف کردند ، تقریباً خطر ابتلا به سرطان ریه را دو برابر کردند ، در حالی که مردان سیگاری حتی بیشتر دچار خطر شدند.براسکی افزود: مردانی که بیش از ۵۵ میکروگرم ویتامین B12 در روز مصرف می کردند ، در مقایسه با مردانی که ویتامین B مصرف نمی کردند ، ۹۸ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند.
او گفت: “مردانی که در ابتدا سیگار می کشیدند و مقدار زیادی ویتامین B مصرف می کردند ، سه تا چهار برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه بودند.”ویتامین B6 معمولاً در قرص های ۱۰۰ میلی گرم فروخته می شود. و ویتامین B12 اغلب در قرص های مختلف از ۵۰۰ میکروگرم تا ۳۰۰۰ میکروگرم به فروش می رسد.”
در مقابل ، اکثر مولتی ویتامین ها حاوی ۱۰۰٪ RDA ایالات متحده (میزان توصیه شده مصرف ویتامین در آمریکا) هستند که برای ویتامین B6 کمتر از ۲ میلی گرم در روز و برای ویتامینB12 ۲٫۴ میکروگرم در روز است. مردم باید از خود بپرسند آیا به بیش از ۱۲۰۰ برابر ویتامین نیاز دارند یا خیر؟”
به گفته سخنگوی کتابخانه ملی بهداشت آمریکا ، نقش احتمالی ویتامین B در ارتباط با خطر سرطان در گذشته توصیف شده است.وی افزود: “نتایج دو آزمایش و کنترل بزرگ ابعاد در نروژ که حاوی ویتامین B بودند ، نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به سرطان در افرادی است که ویتامین B12 و B9 (اسید فولیک) بعنوان دارو دریافت کردند ، نتیجه ای که عمدتا بر اساس داده های مربوط به سرطان ریه استوار بوده است.
و طبق یک مطالعه گروهی که اخیراً در چارچوب برنامه “ویتامین ها و شیوه زندگی / VITAL ” انجام شده است ، مردانی که مقادیر زیادی ویتامین B12 و B6 مصرف می کردند ، بیشتر نزدیک به خطر ابتلا به سرطان ریه بودند.
بنیاد جهانی تحقیقات سرطان اعلام کرد که کلید پیشگیری از سرطان این است که به جای تکیه بر ویتامین ها و مواد معدنی ، تنها از طریق رژیم غذایی نیازهای غذایی را برطرف کنید.غذاهای غنی از ویتامین B6 و B12 عبارتند از: گوشت قرمز – گوشت گاو و غیره ، طیور – مرغ ، بوقلمون و … ، ماهی – ماهی تن ، ماهی آزاد و غیره”ا مردان به سرطان ریه را افزایش دهند.