در این مطلب ۱۰ نوع مدل مختلف سالاد را برایتان آموزش داده ایم که به عنوان پیش غذا یا شام سبک میتوانید آنها را تهیه و سرو کنید.
سـالاد پیازچه
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم سیبزمینی پخــته شده
- ۱۰۰ گرم خیــارشور
- ۲۰۰ گرم مرغ پخـته شده
- ۱۰۰ گرم شـوید خـرد شده
- چهار عدد تخممرغ آبپز و رنده شده
- یک قاشق چایخوری پودر سیر
- ۵۰ گرم کره
- ۱۰۰ گرم هویج پخته و نگینی خرد شده
- ۱۰۰ گرم پیازچه
- نان تست به میزان لازم
برای سس ماست:
- یک پیمانه ماست کمچرب
- یک قاشق غذاخوری آبلیمو
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
۱٫ در کاسهای شوید و پیازچه خرد شده را بریزید، سپس به ترتیب مرغ ریشریش شده، تخممرغ، خیارشور ریز خرد شده، سیبزمینی حبهای خرد شده و هویج را اضافه و مواد را کاملا زیر و رو میکنیم تا با هم مخلوط شوند.
۲٫ برای تهیه سس ماست نیز تمام مواد را با هم مخلوط کرده و با مواد سالاد ترکیب میکنیم.
۳٫ سپس نان تست را برداشته و دور آن را با چاقو برش زده و قالب میزنیم. روی نانها را با ترکیب پودر سیر و کره نرم شده پوشانده و آن را در تابه کمی تفت میدهیم. از مواد سالاد روی نانها گذاشته و به همراه زیتون تزیین میکنیم.
ســالاد روسـی
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم سیبزمینی
- یک پیمانه نخودفرنگی
- دو عدد تخممرغ
- ۲۰۰ گرم خیارشور
- یک پیمانه هویج رنده شده
- یک پیمانه کلم قرمز
- ۲۰۰ گرم ژامبون
- یک پیمــانه سس مایونز
- یک پیمانه ماست
- یک عدد فلفل دلمهای
- سه عدد گوجهفرنگی
- نعنا خشک به میزان لازم
طرز تهیه
۱٫ سیبزمینیهای پخته و سرد شده را نگینی خرد کنید. ژامبون و خیارشور را نیز نگینی خرد کنید.کلم قرمز را ساتوری کرده، تخممرغها را پخته، رنده کرده و فلفل دلمهای را نیز نگینی خرد میکنیم.
۲٫ سپس همه مواد را مخلوط میکنیم. نعنا خشک، نمک، فلفل و ادویه را نیز با هم مخلوط کرده، بعد آبلیمو، سس و ماست را به ترکیب ادویه میافزاییم. حالا سس را با مواد سالاد ترکیب میکنیم و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار میدهیم تا سالاد کاملا طعمدار شود. برای تزیین آن از ژامبون، گوجهفرنگی و هویج استفاده میکنیم.
سالاد کلم خامهای
مواد لازم
- یک دوم پیمانه سس مایونز
- ۲ قاشق سوپخوری خامه
- قاشق چایخوری شکر
- ۱ قاشق چایخوری آب لیمو ترش
- ۱ قاشق چایخوری پودر خردل
- ۱ ساقه کرفس خرد شده
- نمک
- فلفل سیاه
- ۵۰۰ گرم کلم خرد شده
- ۱ عدد هویج رنده شده
- پیاز خرد شده
- ۷۰ گرم پنیر پارمسان
طرز تهیه
۱٫ سس مایونز، خامه، شکر، آب لیموترش، خردل، کرفس، نمک و فلفل را در ظرفی مناسب ریخته و مخلوط کنید.
۲٫ سپس کلم، هویج و پیاز را به آن افزوده خوب زیرورو کنید و درِ ظرف را بگذارید و حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعمها با هم ادغام شوند. پنیر پارمسان را به آن بیفزایید و مخلوط کنید. پس از آن مقداری از سالاد را در کاسه های کوچک ریخته و فشار دهید تا فرم بگیرند. سپس در ظرف مورد نظر برگردانید و سرو کنید.
ســـالاد پنیـر
مواد لازم
- یک پیمانه پنیر فتا مکعبی خرد شده
- نصف پیمانه کرفس خرد شده
- نصف پیمانه قارچ اسلایس و بخـارپز شده
- نصف پیمانه هویج بخارپز و نگینی خرد شده
- نصف پیمانه مغز گردو
- ¼ پیمانه کشمش
- چهار قاشق غذاخوری ماسـت چکـیده
- ¼ پیمانه روغن زیتون
- ¼ پیمانه آبلیمو
- پودر زیره، آویشن، سیر و رزماری از هر کدام: نصف قاشق چایخوری
- ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نمک
طرز تهیه
۱٫ گردو را در آب گرم خیسانده و پوست آن را میگیریم. کشمش را نیز از نیم ساعت قبل در آب خیس میکنیم تا کمی نرم شود.
۲٫ همه مواد را با هم مخلوط کرده و حدود سه الی چهار ساعت در یخچال میگذاریم تا مزهدار شوند.
سالاد لوبیاچیتی
مواد لازم
- یک دوم پیمانه لوبیاچیتی
- ۴ پیمانه آب
- ۴ عدد ورقه شده قارچ
- ۲ قاشق سوپخوری کره
- دو عدد ذرت تزئینی
- ۲ قاشق سوپخوری گردو خرد شده
- یک ساقه کرفس خرد شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- فلفلکبابی سبز و قرمز خرد شده (یک عدد از هر کدام)
- یک سوم پیمانه آبلیموترشتازه
- یک چهارم پیمانه روغن زیتون
طرز تهیه
۱٫ لوبیا را از یک شب قبل خیس کنید، سپس با آب بپزید. در اواخر پخت نمک اضافه کنید. پس از پخته شدن در صافی بریزید. قارچ را در کره و کمی آبلیمو تفت داده، کمی نمک و فلفل اضافه کنید سپس با ذرت، گردو و کرفس را به لوبیا اضافه کرده و مخلوط کنید. در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با فلفل کبابی تزئین کنید.
۲٫ برای تهیه سس؛ آب لیموی تازه، نمک، فلفل، روغن زیتون را مخلوط کنید.
۳٫ میتوانید به جای آبلیموترش از آب نارنج ، و به جای روغن زیتون از روغن هستهی انگور استفاده کنید.
سالاد کلم قرمز
مواد لازم
- یک کیلوگرم کدو حلوایی ریز شده
- ۲ قاشق سوپخوری روغن زیتون
- دو حبه سیر نازک حلقه شده
- ۲ قاشق سوپ خوری مریم گلی تازه خرد شده
- فلفل سیاه
- نمک به مقدار لازم
- نصف پیمانه گردو خرد شده
- ۸ برگ کلم قرمز
- ۲۰۰ گرم پنیر لیقوان خرد شده
- ۲ قاشق سوپخوری آب لیمو
طرز تهیه
۱٫ فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد (۴۰۰ درجه فارنهایت) روشن کنید.
۲٫ کدو حلوایی و نیمی از روغن زیتون را در سینی فر بریزید و مخلوط کنید و به صورت رو باز به مدت ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید و کبابی کنید.
۳٫ سپس سیر، مریم گلی، نمک و فلفل را به کدو حلوایی افزوده و اجازه دهید تا پنج دقیقه دیگر به صورت رو باز داخل فر بماند تا کدو نرم شود. پس از این مرحله، از فر در آورده، گردوها را اضافه کنید و هم بزنید.
۴٫ برگهای کلم قرمز را به صورت یک لایه باز در بشقاب های مورد نظر بچینید و مخلوط کدو را روی آن ها بریزید. پنیر لیقوان را روی آن ریخته، مخلوط آب لیمو و بقیه روغن زیتون را نیز بیفزایید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.
سالاد سیبزمینی
مواد لازم
۷۵۰ گرم سیب زمینی حلقه شده با پوست
۵۰۰ گرم سیب زمینی استامبولی با پوست خرد شده
یک سوم پیمانه روغن زیتون
۱ عدد پیاز نگینی شده
¼ پیمانه شوید خرد شده
¼ پیمانه ریحان خرد شده
¼ پیمانه آب لیمو
¼ پیمانه کاپریس
یک قاشق سوپخوری خردل
یک حبه سیر کوبیده شده
طرز تهیه
۱٫ سیبزمینی و سیب زمینی استامبولی را جداگانه بجوشانید، بپزید تا نرم شوند، سپس در آبکش بریزید.
۲٫ گریل را گرم کنید. سینی فر را چرب کرده و سیبزمینی و سیبزمینی استامبولی را به صورت یک تک لایه در سینی بچینید و کمی روغن روی آنها بمالید. سپس گریل کنید.
۳٫ پس از این که سیب زمینی ها قهوه ای شدند از فر در آورده و روغن باقی مانده، پیاز، شوید، ریحان، آب لیمو، کاپریس، خردل و سیر را در ظرف بزرگی ریخته و مخلوط کنید.
سالاد گردو
مواد لازم
- ۳ عدد سیب زمینی
- ۲ عدد تخم مرغ پخته و خرد شده
- یک دوم پیمانه مغز گردو خرد شده
- ۵ ساقه کرفس خرد شده
- ۲۵۰ گرم کاهو خرد شده
- ۷۵ گرم پنیر بوترکیزه خرد شده
- یک دوم پیمانه سس مایونز
- یک دوم پیمانه خامه
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه
- یک چهارم پیمانه سرکه سفید
طرز تهیه
۱٫ سیب زمینیها را چهار قاچ کرده و با آب و نمک بپزید (به اندازه ای که له نشود)، سپس در آبکش ریخته و پوست آنها را بگیرید و به شکل مکعب برش دهید و به همراه تخم مرغ، گردو، کرفس، کاهو و پنیر در ظرف مناسبی بریزید.
۲٫ سس مایونز، خامه، نمک و فلفل را نیز در ظرف مناسبی ریخته، با همزن دستی مخلوط کنید سپس سرکه را افزوده، هم بزنید تا یکدست شود. سس را با مواد سالاد مخلوط کرده، در ظرفهای موردنظر بریزید و سرو کنید.
سالاد لوبیا با زیتون
مواد لازم
- ۲ پیمانه لوبیا چیتی پخته شده
- ۱۰۰ گرم زیتون سیاه حلقه شده
- ۲ عدد پیاز قرمز کوچک حلقه شده
- عدد کاهو خرد شده
- برگ ریحان
- ۴۰ گرم پنیر سفید
- دو سوم پیمانه روغن زیتون
- یک سوم پیمانه سرکه
- نمک
- فلفل سیاه و قرمز
طرز تهیه
۱٫ در ظرفی لوبیا، زیتون، پیاز، کاهو، برگ های ریحان و پنیر را بریزید. در ظرف دیگری روغن زیتون، سرکه و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی مواد بالا بریزید و بلافاصله سرو کنید.
سالاد بادام زمینی
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم پاستا شکلی
- ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۳ تا ۵ قاشق سوپخوری سرکه
- نصف پیمانه خامه
- نصف پیمانه سس مایونز
- نمک
- ۱۰۰ گرم دانه آفتابگردان
- ۱۰۰ گرم بادام زمینی نمکی
- یک پیمانه گردو (خردشده
- ۱ ۱/۴ پیمانه خیارشور نگینی خردشده
- نصف قوطی کنسرو ذرت
- نصف قوطی کنسرو نخودسبز
طرز تهیه
۱٫ پاستا را در قابلمه ای حاوی آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته و آماده شود، سپس آبکش کنید و روی آن، آب سرد بریزید.
۲٫ پاستا را در ظرف مناسبی ریخته و به آن فلفل سیاه، سرکه، خامه، سس مایونز و کمی نمک اضافه کرده و با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید.
۳٫ دانه آفتابگردان، بادامزمینی، گردو و خیارشور را در ظرفی مناسب مخلوط کنید و به همراه دانه های ذرت و نخودفرنگی به مخلوط پاستا اضافه کرده و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
۴٫ سالاد آماده شده را به مدت دو تا سه ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سرد شود. پس از این مدت، از یخچال بیرون آورید و سرو کنید.