جذب بازیکنان خارجی قرار بود در فصل جاری نیز به تعویق بیفتد اما سرانجام باشگاه استقلال موفق شد در این راستا اقدام کرده و بازیکنان دلخواه خود را به خدمت بگیرد.
عمده دلیلی که سبب شد از باشگاهها خواسته شود در راستای جذب بازیکن و مربی خارجی اقدام نکنند، بدهیهای انباشته در سالهای گذشته است، اما باشگاه استقلال در لیگ بیست و یکم هم بازیکن خارجی گرفت و هم مربی خارجی.
به این ترتیب دوباره این باشگاه در مواجهه با قراردادهای خارجی قرار گرفته و اگر همچون سنوات گذشته عمل کند بازهم پروندههای قطور مالی، آیندهاش را تهدید خواهد کرد.
البته مدیران پیشین باشگاه استقلال همواره دقیقه ۹۰ از محرومیتهای سنگین فرار کردهاند و با پرداخت بدهی به مربیان و بازیکنان خارجی، باشگاه را از محرومیت شدیدتر مصون نگه داشتهاند اما این ماجرا همواره به عنوان یک تهدید بزرگ در باشگاه استقلال شناخته میشود و هر قدر هم که تیم مدیریتی جدید نسبت به کسب درآمدهای تازه ابراز امیدواری کند اما به هر شکل تا زمانی که این بازیکنان تحت قرارداد با باشگاه هستند، نگرانی درباره شیوه پرداخت حقوق آنها پا برجا است.
اکنون نیز به واسطه جذب یامگا و ژستد، دو بازیکن فرانسوی جدید، همان دلمشغولیها پا برجا است و این سؤال مهم ذهن کارشناسان و حتی هواداران استقلال را در بر گرفته که آیا باشگاه قادر به پرداخت حقوق بازیکنان و مربیان خارجی هست یا خیر؟!
به تازگی مشخص شده که باشگاه استقلال ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار یورو دستمزد به ژستد و یامگا پرداخت کرده است. حال اینکه در قرارداد این بازیکنان آپشنهایی هم وجود داشته باشد هنوز افشا نشده اما با توجه به اینکه پیشتر مدیران باشگاه استقلال همواره بندهایی در قرارداد بازیکنان و مربیان خارجی قرار میدادند بعید است که بازیکنان جدید نیز همین رویه را در پیش نگرفته باشند و باشگاه نیز با درخواست آنها موافقت نکرده باشد.
به خصوص اینکه هم ژستد و هم یامگا سوابق مطلوبی در دنیای فوتبال دارند و با عقبه پررنگ به استقلال پیوستهاند و باشگاه باید دستمزد مطلوبی برای حفظ آنها پرداخت کند.
حال حتی اگر تصور کنیم مدیران کنونی باشگاه استقلال هیچ بندی در قرارداد یامگا و ژستد قرار ندادهاند نیز پرداخت حقوقی که برای این بازیکنان تعریف شده، قدری نگرانکننده است، چون براساس محاسبات ریالی، ژستد و یامگا با قیمت ۳۰ هزارتومانی یورو در شرایط فعلی مبلغی در حدود ۲۱ میلیارد تومان هزینه روی دوش باشگاه استقلال میگذارند.
علاوه بر آن باشگاه استقلال باید مبلغی را هم به گابریل پین ایتالیایی پرداخت کند که احتمالاً مجموع حقوقی که برای خارجیها تعریف شده به بیش از ۲۵ میلیارد تومان برسد، چون گفته میشد دستمزد پین نیز ۲۰۰ هزار دلار است؛ بنابراین باشگاه استقلال باید در فصل جاری خودش را به لحاظ اقتصادی به حدی برساند که دست کم برای خارج شدن از تعهد مالی به ۳ بازیکن و مربی خارجی خود رقمی بیش از ۲۵ میلیاردتومان هزینه کند.
البته مدیرعامل باشگاه استقلال اخیراً مدعی شده که حامی مالی باشگاه استقلال باید مبلغ ۵۰۰ میلیارد هزینه کند و اگر ادعای آجورلو در کسب این مبلغ قابل توجه صحت داشته باشد، باشگاه استقلال با مشکل حادی بابت پرداخت حقوق خارجیهای خود مواجه نخواهد بود.
علاوه بر آن باشگاه استقلال اگر چنین مبلغ هنگفتی را از حامی مالی خود بگیرد، به جهت پرداخت بدهی به شیخ دیاباته، هرویه میلیچ و مهمتر از همه آندرهآ استراماچونی مشکل آنچنانی برای عبور از این بحران مالی پیش روی مدیریت جدید باشگاه استقلال نخواهد بود اما بدون شک اگر باشگاه استقلال نتواند از حامی مالی خود این مبالغ را دریافت کند، همان ماجراهای سالهای گذشته رخ خواهد داد و باشگاه استقلال در پرداخت دیون خود با مشکلات عدیده مواجه خواهد بود.