با سیبزمینی غذاهای متنوعی میتوان تهیه کرد. از جمله باید به پوره، سوپ، کتلت و … اشاره کرد. ما در این مطلب چند نوع غذای دیگر نیز به لیست دانستههای شما اضافه میکنیم که به یک بار امتحان کردن میارزند.
سوپ خامهای سیبزمینی
تعداد: ۶ نفر
مواد لازم
• یک قاشق غذاخوری کره
• یک عدد پیاز درشت رنده شده
• یک عدد هویج درشت رنده شده
• یک ساقه کرفس پوره شده
• سه حبه سیر رنده شده
• یک ساقه رزماری تازه خرد شده
• یک قاشق چایخوری نمک
• ۶ عدد سیبزمینی نگینی خرد شده
• ۷ پیمانه آب مرغ یا آب معمولی
• یک پیمانه خامه کمچرب
• نمک و فلفل سیاه
مواد لازم برای سس
• ۴ ورقه ژامبون
• ۳ عدد پیازچه خرد شده
• سه قاشق غذاخوری سرکه سفید
• دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
• کمی نمک
طرز تهیه
۱٫ کره را داخل تابه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم آب کنید.
۲٫ هویج، پیاز، کرفس، سیر، رزماری و نمک را اضافه کنید. آنها را حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک شوند.
۳٫ آب مرغ و سیبزمینیها را اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید بمانند تا سیبزمینیها نرم شوند.
۴٫ شعله را خاموش کنید. خامه و مخلوط را داخل غذاساز بریزید و آنها را پوره کنید.
۵٫ برای تهیه سس، ژامبون ها را روی حرارت زیاد تفت دهید تا کاملا برشته شوند. چربی آنها را بگیرید و به تکه های کوچک تقسیم کنید.
۶٫ در کاسه ای کوچک، پیاز، ژامبون، سرکه و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن را اضافه کنید.
۷٫ هنگام سرو سوپ، یک قاشق غذاخوری از این سس را روی هر کاسه بریزید.
سیبزمینی یونانی
تعداد: ۸ تا ۱۲ نفر
مواد لازم
• ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم سیبزمینی
• روغن زیتون
• یک عدد لیموترش
• یک یا دو عدد پیازکوچک
• نمک دریایی
طرز تهیه
۱٫ فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید. سیبزمینی ها را بشویید و آنها را دونیم یا چهارقاچ کنید.
۲٫ مقدار زیادی روغن در تابه بریزید و سپس سیبزمینی ها را اضافه کنید و هم بزنید تا روغن همه سطح آنها را بپوشاند. اگر تابه فضای کافی برای همه سیبزمینیها نداشت آنها را در دوسری سرخ کنید.
۳٫ یا می توانید آنها را در دو تابه بریزید و به مدت دلخواه (تا زمانی که طلایی و برشته شوند ) در فر قرار دهید. هنگامی که سرخ شدند، پیاز را روی آنها رنده کنید.
۴٫ هنگامی که سیبزمینیها را از فر خارج کردید با پیاز، آب لیمو و مقدار زیادی نمک دریایی روی آنها را بپوشانید. سپس آنها را هم بزیند تا مواد به همه سیبزمینیها برسد. این غذا را باید تازه و گرم سرو کنید.
سالاد سیبزمینی تنوری اسپانیایی
تعداد: ۳ تا ۴ نفر
مواد لازم
• ۴۵۰ گرم سیبزمینی ریز
• ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• ۱ ¼ قاشق چایخوری نمک
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• ۴ حبه سیر رنده شده
• ۴ قاشق غذاخوری سس مایونز
• یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
• یک قاشق چایخوری خردل
طرز تهیه
۱٫ فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. سیبزمینیها را از وسط دونیم کنید و داخل کاسه بیندازید. دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، ¾ قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. آنها را داخل سینی فر بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و طلایی شوند.
۲٫ سپس از فر خارج و خنک کنید. در یک کاسه کوچک، نصف قاشق چایخوری نمک، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، سیر رنده شده، سس مایونز، آب لیموترش و سس خردل را با هم مخلوط کنید و آنها را روی سیب زمینی های پخته شده بریزید.
پوره سیبزمینی با کانفی تره فرنگی
تعداد: ۴ نفر
مواد لازم
• ۳ ورق ژامبون خرد شده
• ۵ عدد سیبزمینی کوچک خرد شده
• آب مرغ
• ¼ پیمانه خامه کم چرب
• ¼ پیمانه آب مرغ
• دو قاشق غذاخوری کره
• یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سفید
• کانفی تره فرنگی*
طرز تهیه
۱٫ سیبزمینیها را پوست بگیرید و داخل آب مرغ بپزید تا کاملا نرم شوند.
۲٫ سیبزمینیها را پوره کنید. در یک قابلمه، خامه، آب مرغ، کره، روغن و فلفل سفید را روی حرارت با هم مخلوط و گرم کنید. سپس آنها را به پوره سیبزمینی اضافه کنید.
۳٫ اگر به نظرتان خشک بود، می توانید خامه بیشتری اضافه کنید.
۴٫ سه قاشق غذاخوری کانفی تره فرنگی را به آنها اضافه کنید و در صورت نیاز، نمک بزنید. سپس مخلوط به دست آمده را داخل ظرف پیرکس بریزید. روی همه آنها بقیه کانفی را بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا پخته و طلایی شوند.
۵٫ پس از خروج از فر، روی آنها ژامبون خرد شده بریزید.
کانفی تره فرنگی
مواد لازم
• ۴ ساقه تره فرنگی
• دو قاشق غذاخوری کره
• ¼ پیمانه آب
• نصف قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه
۱٫ تره فرنگی ها را تمیز کنید و بشویید. آنها را از طول برش دهید و سپس به قطعات ریز خرد کنید.
۲٫ در یک قابلمه کوچک، کره، تره فرنگی، نمک و آب را با هم مخلوط کنید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و مدام هم بزنید. البته بهتر است در قابلمه را بگذارید تا تره فرنگی به خوبی نرم شود. سپس آن را کنار بگذارید.
دومینو سیبزمینی
تعداد: ۲ تا ۴ نفر
مواد لازم
• ۴ عدد سیب زمینی درشت
• ۴ قاشق غذاخوری کره تصفیه شده
• نمک
با سیبزمینی این غذاها را هم میتوان پخت
طرز تهیه
۱٫ برای تهیه کره تصفیه شده، کره را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آن را هم نزنید. پس از اینکه آب شد، آن را از روی حرارت بردارید و کفی که روی آن ایجاد شده است را جدا کنید. کره صاف و تصفیه شده را در ظرف دیگری بریزد. این کره را می توانید پس از خنک شدن برای چندین هفته در فریزیر نگهداری کنید.
۲٫ برای تهیه دومینو سیب زمینی، فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید یا آن را با روغن چرب کنید و کنار بگذارید.
۳٫ سیب زمینی ها را پوست بگیرید. سپس چهار طرف آنها را برش دهید تا مکعب مستطیل شوند. سپس آنها را به لایه های باریک برش دهید. سعی کنید همه ورقه ها یک اندازه باشند. می توانید نخستین برش را به الگویی برای برش های دیگر تبدیل کنید.
۴٫ مستطیل های به دست آمده را کف سینی فر بچینید و روی آنها کره تصفیه شده بریزید. برای مزه دار شدن، به آنها نمک بزنید. این کار را با طرف دیگر سیب زمینی ها تکرار کنید. سپس آنها رابه مدت ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا برشته و طلایی شوند.
۵٫ این غذا را باید گرم سرو کنید.
گراتین سیبزمینی و کرفس
تعداد: ۶ تا ۸ نفر
مواد لازم
• ۹۰۰ گرم سیب زمینی پوست کنده و نگینی خرد شده
• ۹۰۰ گرم کرفس خرد شده
• نمک و فلفل سیاه
• ¾ پیمانه خامه پرچرب
• یک قاشق غذاخوری سیر رنده شده
• ¼ پیمانه کره
• ۱/۸ قاشق چایخوری زعفران
• ۱٫۵ پیمانه پنیر چدار رنده شده
طرز تهیه
۱٫ فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
۲٫ سیب زمینی و کرفس ها را در دو قابلمه جداگانه داخل آب و کمی نمک بپزید. پس از اینکه سبزیجات نرم و پخته شدند، آنها را آبکش کنید.
۳٫ در یک قابلمه، خامه، سیر، کره و زعفران را با هم مخلوط کنید. آنها را روی حرارت ملایم قرار دهید و نمک و فلفل سفید را اضافه کنید. نصف پیمانه پنیر را اضافه کنید و هم بزنید تا آب شوند.
۴٫ سیب زمینی و کرفس ها را داخل مخلوط کن، پوره کنید. کمی نمک و مخلوط خامه و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید.
۵٫ ظرف گراتین را با کره چرب کنید. مخلوط سیب زمینی را داخل آن بریزید. روی آنها را صاف کنید و بقیه پنیر را اضافه کنید. آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا سطح آن طلایی شود.
سیب زمینی با پنیر
مواد لازم:
۴ عدد سیب زمینی بزرگ
۱ عدد پیاز شیرین بزرگ
۲ فنجان شیر
۲ فنجان پنیر چدار رنده شده
۳ قاشق غذاخوری آرد
۳ قاشق غذاخوری کره
۱ قاشق چای خوری نمک
۱/۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
۳ عدد پیاز سبز
طرز تهیه
۱٫ فر را روی ۴۰۰ درجه گرم کنید.
۲٫ در ابتدا اگر دوست داشتید سیب زمینی ها را پوست بگیرید.
۳٫ سپس آن ها را حلقه حلقه کنید. در کنار آن ها پیاز را هم حلقه حلقه کنید. دقت کنید حلقه ها تا جای ممکن نازک باشد.
۴٫ داخل ظرف را چرب کنید. سپس یک لایه سیب زمینی کف ظرف بچینید. روی سیب زمینی ها یک لایه پیاز بچینید. همینطور سیب زمینی ها و پیازها را بچینید تا ظرف پر شود.
۵٫ یک عدد قابلمه یا تاوه روی گاز با حرارت پایین قرار دهید و کره و آرد را داخل آن بریزید. آرد و کره را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود.
۶٫ شیر را به آرد و کره اضافه کنید و هم بزنید. غلظت آن زمانی مناسب است که یک لایه روی قاشق را بپوشاند. سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
۷٫ نصف فنجان از پنیر را نگهداشته و بقیه را به سس اضافه کنید.
۸٫ وقتی پنیر کاملا ذوب شد سس را روی لایه های سیب زمینی و پیاز که داخل ظرف چیده اید بریزید. سس باید روی تمام سیب زمینی ها را بپوشاند. دوباره روی لایه سس باقیمانده پنیر را بریزید.
۹٫ روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت یک و نیم ساعت داخل فر قرار دهید تا سیب زمینی ها کاملا نرم شود. دوباره فویل را برداشته و به مدت ۱۵ دقیقه دیگر داخل فر قرار دهید. در آخر روی آن را با پیاز سبز تازه تزئین کنید.