وزیر ورزش و جوانان گفت: حسن نیت خود را به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کردهایم و آنها از ما استانداردهایی را میخواهند که در حال انجام آن هستیم، تلاشمان را انجام میدهیم و به زودی اخبار خوبی به ما خواهد رسید؛ این تکالیف که از ما خواسته شده است مربوط به امروز نیست.
«حمید سجادی» امروز (جمعه) در حاشیه بازدید از سایت تیراندازی با کمان درباره شایعه حضورش در انتخابات کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: خودتان گفتید شایعه! این یک شایعه است و همه باید کمک کنیم تا انتخابات به صورت شایسته برگزار شود.
وی افزود: در حال بررسی شرایط پرسپولیس هستیم، با مشورت سرپرست باشگاه پرسپولیس کار را پیش میبریم، هیات مدیره قرار بود هفته گذشته تقویت شود و بعد هیات مدیره به عنوان مرکز مشورتی تصمیم بگیرد تا سرپرستی ادامه پیدا کند یا مدیرعامل جدید معرفی شود.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: من هر روز با سرپرست باشگاه پرسپولیس در ارتباط هستم و دو شب پیش جلسه مفصلی را با وی برگزار کردم. با هماهنگی او کارها را پیش می بریم. پرسپولیس مشکلی ندارد.
سجادی تصریح کرد: کنفدراسیون فوتبال آسیا درخواست کرده بود استانداردها رعایت شده و یکسری مستندات تهیه شود. این کار بسیار سنگین بود و در ۵ روز در فدراسیون، باشگاه استقلال، پرسپولیس و وزارت ورزش و جوانان انجام دادیم. باید دو تشکر ویژه انجام دهم؛ اول از وزیر امور خارجه که کمک زیادی به ما کرد و در این باره حتما توضیح خواهم داد و بعد از وزیر اقتصاد که زحمات زیادی کشید و بحث مالکیت مشترک را حل کرد.
وی اعلام کرد: دو وزارتخانه عضو مجمع و مالک پرسپولیس و استقلال شدند، در روزهای آغازین کار، خبر محرمانهای به من دادند که وضعیت پرسپولیس و استقلال بحرانی است و شرایط خوبی ندارند، به خصوص پرسپولیس که به دلیل بدهیهایی که داشت شرایطش خاص بود.
وزیر ورزش و جوانان گفت: این خبر را به عنوان خبر نگران کننده با خودم همراه داشتم اما آن را جلوه نمیدادم و آبروداری کردم. مهلت ۳ ماهه ای گرفته شد که به اشتباه در این مهلت عنوان شد ما استانداردها را گرفتیم اما این مهلت ۳ ماهه برای حل مشکلات بود. بحث خصوصیسازی این دو باشگاه از سوی AFC خیلی شرط لازمهای نبود و جزو شرطهای درجه دو و سه به شمار میآمد. پیشنهاد شده بود که اگر این دو باشگاه خصوصیسازی شوند، بهتر است. میگویند اگر دولتی باشند ممکن است ما الزاماتی تعیین کنیم و در شرایط دولتی انجام آن ممکن نباشد. از سالهای قبل پیشنهاد بوده که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند نه اینکه AFC دستور داده باشد، خیر، ما به خاطر خیر و صلاح این دو باشگاه خودمان تصمیم گرفتیم یعنی در نظام و کشور تصمیم گرفته شد که این دو باشگاه به سمت خصوصی شدن بروند و من هم در ادامه کار به این مسیر اضافه شدهام.
سجادی اظهار داشت: من با فدراسیون فوتبال هماهنگ کردم تا به خواستههای ای اف سی نزدیک شود، نزدیک به ۶۰۰ صفحه در این ۵ روز تهیه و آپلود شد، این کار واقعا سنگین بود. برای استقلال هم بیشتر از ۵۰۰ صفحه تهیه شد. من جا دارد از مدیریت استقلال و پرسپولیس تشکر کنم.
وی گفت: مردم به وزارت خانه، فدراسیون فوتبال و این دو باشگاه اعتماد کنند. همه این اتفاقات در ۵ روز انجام شد. با یک کار شبانه روزی این کارها انجام شد. با صدری و آجورلو صحبت کنید تا ببینید در این ۵ روز چه گذشت تا خیال مردم راحت شد. یکسری در فضای مجازی همیشه زرد صحبت می کنند و سعی می کنند که امید را در مردم ضعیف کنند.
وزیر ورزش گفت: حسن نیت خود را به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کردهایم و آنها از ما استانداردهای را میخواهند که در حال انجام آن هستیم، تلاشمان را انجام میدهیم و به زودی اخبار خوبی به ما خواهد رسید، من تاکید میکنم این تکالیف که از ما خواسته شده است مربوط به امروز نیست، از سال ۲۰۱۶ از ما خواسته شده است، نمیدانم چرا میگفتند در دولت جدید کم کاری شده و اقدامی صورت نگرفته است.
چرا سرنوشت پرونده گلگهر مشخص نمیشود؟
باشگاه پرسپولیس با توجه به ابهامات در پرونده گلگهر سیرجان با صدور بیانیهای خواهان تعیین تکلیف هرچه سریعتر لیگ شد.
ایسنا: باشگاه پرسپولیس با توجه به ابهامات در پرونده گلگهر سیرجان با صدور بیانیهای خواهان تعیین تکلیف هرچه سریعتر لیگ شد.
این باشگاه با توجه به طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده شکایت از باشگاه گلگهر و ابهامات موجود در رسیدگی و اعلام رای تا مسائل پس از آن، بیانیهای را صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: با یک حکم عجیب و غریب در نحوه رسیدگی، مستندات و صدور و اعمال رای روبه رو هستیم. در پرونده بازیکن خارجی گلگهر با توجه به آن چه از سوی کارشناسان و مقامهای رسمی مطرح شد، نتیجهگیریای اتفاق افتاده که طی آن همه جوانب امر بررسی نشده. اتفاقاتی که در ادامه در حال روی دادن است نیز احساس خوبی را منتقل نمیکند. سه تیم سود بردهاند و دیگران همه متضرر شدهاند. این مساله تاثیر عجیب و حساب شدهای روی لیگ گذاشت.
این رای همچنین در حالی صادر شد که در جریان رسیدگی با مشکلات و ابهامهای زیادی روبهرو بود. کارشناسان فن در صحبتهای خود اشاره به اشتباهات فراوانی داشتند که در جریان رسیدگی اتفاق افتاد. حتی به قوانین و آییننامههای خود فدراسیون اشاره کردند که موید همین نکته بود و بر اساس آنها اصولا صدور چنین حکمی جایز نبود. در این ارتباط مثالهایی از فوتبال دنیا و حتی رقابتهای داخلی هم ارائه شد که صدور چنین رایی را زیر سوال میبرد. در متن رای هم که ابهام و عدم بررسی کافی دیده میشود. هنوز یکی از سوالات این است که چرا اصرار بر تعجیل در اعلام رای بود آن هم رایی که شاکله لیگ را به هم ریخت و پشتوانه قانونی کافی هم نداشت.
ماجرا به همین جا ختم نمیشود. پیش از این مدت زمان مشخصی اعلام شده بود که کمیته استیناف نظر خود را اعلام کند. پس چه شد؟ اگر بررسی به این میزان زمان نیاز داشت چرا کمیته انضباطی باید با آن سرعت رای را صادر میکرد؟ این کشتن زمان فعلی چه هدفی را دنبال میکند؟ آیا کسی توجه دارد؛ عادت کردن به این امتیازات و جدول چه تبعاتی دارد؟ به راستی چرا دیگر باشگاهها که متضرر شدهاند دیگر واکنشی ندارند؟ برای آنها چه اتفاقی افتاده است؟ باشگاه گلگهر دیگر چرا صدایی ندارد؟ چه مسائلی در میان است که احیانا سالها بعد دربارهاش روشنگری اتفاق بیفتد؟
چطور است که بخش بینالملل فدراسیون فوتبال که سهم زیادی در این پرونده داشته، نقشش گم شده و سازمان لیگ که کارت بازی صادر کرده جوابگو نیستند. نمیشود در خروجی رای، فقط باشگاه پرسپولیس و بقیه باشگاههایی که سکوت کردهاند ضرر کنند!
سخن ما این است که کمیته استیناف هر چه زودتر نتیجه بررسی خود را اعلام کند. اگر تخلفی اتفاق افتاده که محرز شده است بگوید. اگر در صورت تخلف، مستند قانونی برای صدور رای اهدای امتیاز به چند تیم وجود دارد، آن را مشخص کند. روشنگری کند که چه عاملی باعث میشود که بر خلاف رویههای بینالمللی و داخلی عمل شود که سود خاصی نصیب خواص و ضرر نصیب اکثریت شود؟ اگر هم نه و رای باطل است که آن را بگوید. تکلیف باشگاهها و لیگ روشن شود.
از سوی دیگر، با توجه به حساسیت امر و ابهام درباره بروز تخلف و همچنین بندهای قانونی برای صدور رای، دلیل اعمال رای قطعی نشده در جدول مسابقات که در عمل باعث فشار روی کمیته استیناف برای تایید آن شده چیست؟ گذر زمان همچنین باعث عادت به این امتیازات و چینش جدول میشود و همه اینها در عمل فوتبال ایران و کمیته استیناف را برابر عمل انجام شده قرار میدهد و میتواند منجر به مصلحت اندیشیها شود که به عادت موجود دست زده نشود.
همه ما میدانیم لیگ فصل جاری تا چه حد سنگین و با رقابت فشرده همراه است. حتی یک گل میتواند شرایط نهایی جدول را دگرگون کند چه رسد به این که بر اساس یک پرونده با ابهامهایی که دارد به چند تیم امتیازاتی بدهند. نباید اینگونه امتیاز گرفتن در فوتبال ایران به رسم و بدعت تبدیل شود چون میتوان برای تکرار آن، انواع سناریوها را اجرا کرد. از سوی دیگر سوال است که آیا در سالهای گذشته بازیکنانی چون پاتوسی و استنلی نبودهاند که با بدون بازیهای ملی در این لیگ حضور پیدا کردند؟ چرا در آن زمان خبری از این حرفها و آرا نشد؟ آیا منافع تیمهایی خاص در میان بود که باید لحاظ میگردید؟
از سوی دیگر چرا به پروندهای موازی و مشابه با همین پرونده باشگاه گلگهر توجه نشد و حکمی صادر نشد. در آن پرونده هم براساس قوانین داخلی با موضوع بازیکن خارجی روبهرو هستیم. قاعدتا رفتار و رای باید برای هر دو مشابه باشد. در آن پرونده مشخصا از سوی ناظر بازی اعلام شد که دو بازیکن تیم تهرانی بدون مجوز وارد بازی شدهاند.
اگر قانونی هست باید برای همه اجرا شود و اگر قانونی نیست که آن رای چهطور صادر شد؟ چه قدرتی وجود دارد که میتواند یک جایی منجر به صدور رای بدون قانون شود یا این که جلوی اجرای قانون را گرفته باشد؟ باشگاه نساجی تاکنون بارها اعتراض کرده که چرا به شکایتش رسیدگی نمیشود.
یکسری مسایل واضح و روشن وجود دارد که به آن ها توجهی نشده و جای سوال دارد. درست در همین زمان هم پرسپولیس و سپاهان باید براساس یک رای در زمین بیطرف از هم میزبانی کنند که این هم باز به سود تیم خاصی شده است که همه این ابهامات را موجب شده است.
بار دیگر تاکید میکنیم نتیجه این پرونده باید هر چه زودتر مشخص و اعلام شود. بلاتکلیف بودن لیگ و تیمها به چه قیمتی و به سود کیست؟