سرمربی سابق تیم ملی فوتبال و باشگاه پرسپولیس میگوید مدیران ورزشی ایران گمان میکنند میتوان همهچیز را با سلام و صلوات حل کرد در صورتی که چنین نیست.
با اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا تیمهای استقلال و پرسپولیس به صورت قطعی از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شدند. ۲۰ روز بعد از اولین نامه کنفدراسیون مبنی بر رعایت نکردن الزامات حرفهای توسط این دو باشگاه و ارسال مدارک تکمیلی توسط سرخابیها برای فرار از حذف AFC در نامه جدیدش اعلام کرد: «تیمهای استقلال، پرسپولیس و گلگهر سیرجان به علت کسب نکردن مجوز حرفهای درجه A، از حضور در فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا محروم شدند.»
ناصر ابراهیمی کارشناس فوتبال کشورمان در رابطه با اینکه حذف سرخابیها از آسیا تقصیر چه کسی است به روزنامه «اعتماد» گفت: «این مساله امروز و دیروز نیست. این را باید در این ۴۳ سال پیگیری کرد. اینکه گردن فلان مدیرعامل یا فلان رییس فدراسیون بیندازیم درست نیست. مساله سرخابیها برمیگردد به ۴۳ سال. شما نگاه کنید در این سالها ما ۱۶ تا رییس فدراسیون داشتیم.
باشگاه پرسپولیس ۲۳ مدیرعامل عوض کرده در ۴۳ سال. از مدیرعامل سه ماهه تا سهساله. این مشخص میکند تمام این افراد آمدند که فقط باشند. تمام این افراد کوتاهی کردند و در نهایت داستان گریبانگیر مدیرعامل فعلی سرخابیها شده. همه شرایط در این سالها دست به دست هم داده و کار را به اینجا کشانده.» سرمربی سابق تیم ملی در واکنش به این سوال که آیا این حذف باعث میشود بالاخره دولت تکلیف این دو تیم را مشخص کند یا خیر پاسخ داد: «کدام دولت آخر؟ ما کدام دولت را داشتیم که در این ۴۳ سال اختیار تام داشته باشد؟ آنهایی که رییسجمهور میشوند چه اختیاری دارند در ورزش؟ چه کاری انجام دادند؟ ترسی هم ندارم.
سیاسی حرف نمیزنم و تمرکزم روی ورزش است. آقای روحانی در هشت سال ریاستجمهوری برای ورزش چه کرد؟ همه رییسجمهورها. آقای احمدینژاد ۸ سال رییسجمهور بود چه کرد؟ هیچ کس قدم آخر و اصلی را برنداشته. در صورتی که ورزش تنها جایی است که میتواند پرچم ایران را ببرد بالا. کدام یک از این ارگانها، وزرا، مسوولان میتوانند پرچم ایران را همراه با سرود ملی بالا ببرند؟ فقط ورزشکاران میتوانند. کشتیگیران و دوومیدانیکاران و تکواندوکاران و….» ایشان در ادامه با اشاره به اظهارات وزیر ورزش مبنی بر رایزنی با مقامات ایافسی برای حل مشکل اظهار داشت: «متاسفانه پیشبینی میشد این اتفاق رخ بدهد.
اینها فکر کردند همهچیز را میتوان با سلام وصلوات حل کرد. مسخرهبازی که نیست. هر چیزی شد بلند شوند بروند فیفا و ایافسی حرف بزنند. نخیر. چنین چیزی نیست. فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا قوانین مخصوص به خودشان را دارند. این است که همه نفراتی که در ۴۳ سال در حوزه ورزش بودند باید مورد سوال قرار بگیرند که چه کارکردید که چنین شرایطی رقم خورده؟» سرمربی و بازیکن سابق سرخابیها ادامه داد: «الان استقلال و پرسپولیس با چه انگیزهای فوتبال بازی کنند؟ چطور توقع مردم و هواداران را برآورده کنند؟ فرض کنید من مثل قدیم مربی پرسپولیس یا استقلال باشم. چه میخواهم بگویم به بازیکنان؟
یحیی و فرهاد مجیدی چه کاری از دستشان بر میآید؟ سر تمرین به بازیکنان چه بگویند؟ دیگر الان انگیزهای برای استقلال و پرسپولیس باقی نمیماند. هرچقدر هم بگوییم حرف بیخودی است. بله ممکن است در لیگ قهرمان شوند ولی انگیزه اصلی از بین رفته است.» ناصرخان ابراهیمی در ادامه به تنها شانس باقی مانده پرسپولیس و استقلال اشاره کرد و افزود: «تنها راهی که شاید وجود داشته باشد کشاندن پرونده به کمیته انضباطی فیفاست. شاید مثلا فیفا بتواند تجدیدنظر در کنفدراسیون فوتبال آسیا ایجاد کند. شاید با شرح ماوقع ماجرا به فیفا بگویند تا آنها رسیدگی کامل بکنند و شاید با یک جریمه داستان حل شود تا انگیزه تیمها برگردد.»
کارشناس فوتبال کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا حذف سرخابیها روی تیم ملی و وجهه فوتبال ایران تاثیر میگذارد یا خیر، گفت: «برای تیم ملی تاثیری ندارد. تیم ملی ۱۹ نفر لژیونر دارد و همه در کشورهای خارجی با چه انگیزهای بازی میکنند. در ارنج نهایی نهایت یکی دو بازیکن داریم که در استقلال و پرسپولیس بازی میکنند. بقیه لژیونر هستند و میخواهند خودشان را نشان بدهند تا پیشرفت کنند. روی تیم ملی به نظرم تاثیر خاصی ندارد.»
ایشان ادامه داد: «اما از لحاظ وجهه ملی صد در صد وجهه فوتبال ایران را پایین میآورد. ضعف ما را در همه ابعاد و مخصوصا مدیریت ورزش نشان میدهد. نشان میدهد ما در این ۴۳ سال در مدیریت بد عمل کردیم. باشگاه منچستر یونایتد در عرض ۶۰ سال ۵ تا رییس عوض کرده. دو تا از آنها مردند، دو تا بازنشسته شدند و آخری از ۱۰ سال قبل مشغول کار است. ولی ما چی؟ هیچ برنامهای نداشتیم. نه کوتاهمدت نه بلندمدت. سیاسیون آمدند و شدند رییس باشگاه پرسپولیس و استقلال و بعد هم رفتند. به نظرم سیاسیون و هر کس در راس ورزش در این سالها بوده مقصر وضع موجود است.»