تیم فوتبال سایپا که در فصل جاری برای نخستینبار در لیگ دسته اول فوتبال ایران بازی میکند و با عملکرد ضعیف مهرداد سراجی نتایج ناامیدکنندهای برای بازگشت به لیگ برتر کسب کرده، بعد از تغییرات مدیریتی و برکناری سراجی و برخی اطرافیان او حالا با مدیریت جدید درحال اصلاح ویرانیهای باقیمانده است. در مدت زمان حضور مدیریت سراجی در سایپا بهنظر میرسید او بیشتر حواسش معطوف بهجای دیگری است و درنهایت حواس پرت این چهره از اتفاقات باشگاه تحت امرش او را از این باشگاه جدا کرد، هرچند در ادامه نیز این اتفاق برای تیم والیبال سایپا هم تکرار شد و این تیم هم به رقابتهای زیرگروه سقوط کرد. عضو هیاترئیسه فدراسیون بعد از کودتای موفق در راه عزل عزیزیخادم، برخلاف برنامهریزیها بهعنوان سرپرست فدراسیون فوتبال انتخاب نشد و حالا طبق شنیدهها بهدنبال آن است تا با انتخاب برخی چهرههای نزدیک بهخود در بدنه فدراسیون فوتبال و انتصاب این افراد، دوباره زمام امور را بر دست گرفته و مثل روزهایی که مدیریت ناموفقی را در فوتسال کشور تجربه کرده بود، به راس قدرت برگردد.
سراجی درحالی حدود ۲ماه بهعنوان سرپرست کمیته فوتسال در این نقش فعالیت میکرد که در این مدت اتفاقات عجیبی برای فوتسال رخ داد؛ از ایراد اساسنامهای به حضور او در کمیته فوتسال درحالیکه مدیریت یک تیم فوتسال لیگ برتری را برعهده داشت، تا بحث فروش ساختمانهای فوتسالیها و البته لغو پیدرپی بازیهای تدارکاتی تیمملی. این درحالی است که اهالی فوتسال در آن بازه زمانی بارها به این مدیر هشدار دادند که بین حضور در کمیته فوتسال و مدیریت باشگاه سایپا یکی را انتخاب کند تا بتواند برای آن وقت بیشتری بگذارد؛ با این حال سراجی همچنان به هر دو فعالیت همزمان خود ادامه داد تا عمر مدیریتی وی در فوتسال به بیشتر از دوماه نرسد.
شکاف عمیق بین متحدان!
هیاترئیسه فدراسیون فوتبال صبح روز پنجشنبه ۲۸بهمن سال گذشته پس از رایگیری مخفیانه درباره عزل موقت شهابالدین عزیزیخادم برای تعیین سرپرست جلسهای را تشکیل داد و درنهایت تصمیم گرفت مهرداد سراجی را بهعنوان سرپرست فدراسیون فوتبال انتخاب کند تا او در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به برگزاری جلسه عمومی مجمع فدراسیون فوتبال اقدام کند و امور جاری فدراسیون فوتبال را پیگیری کند اما این اتفاق نیفتاد و طبق شنیدهها با تصمیم وزیر ورزش این تصمیم وتو شد.
در ادامه و عصر همان روز برخی سایتها روایت دیگری را از این جریان ارائه کرده و اینطور نوشتند که «حاضران در جلسه درباره سرپرست فدراسیون فوتبال بحث و گفتوگو کردند و از انتخاب مهرداد سراجی، مدیرعامل باشگاه سایپا بهعنوان سرپرست موقت فدراسیون فوتبال خبرهایی منتشر شد ولی این خبر بهصورت رسمی اعلام نشد و طولانیشدن جلسه هیاترئیسه هم بر این گمان دامن زد که انتخاب سراجی با مخالفتهایی روبهرو شده است. هر از چند گاهی برخی اعضا ازجمله احسان اصولی از جلسه خارج میشدند و گفتوگوهایی تلفنی انجام میدادند ولی همچنان خبری از اطلاعرسانی روابطعمومی یا خروج یکی از اعضا برای اعلام جزئیات این جلسه نبود.
درنهایت هم ورق چرخید و اینطور اعلام شد که میرشاد ماجدی بهعنوان سرپرست فدراسیون فوتبال تا زمان برگزاری مجمع فوقالعاده انتخاب شده است.» بهنظر میرسد دلیل تغییر تصمیم هیاترئیسه در انتخاب سرپرست، وجود تضاد منافع بین فدراسیون فوتبال و باشگاه سایپا با حضور مهرداد سراجی باشد. نکته جالب اینجا بود که در جلسه هیاترئیسه نزدیک به دو، سهساعت روی سرپرستی سراجی بحث شد اما برخی اعضا نپذیرفتند که او این سمت را برعهده بگیرد و رای آنها به سمت میرشاد ماجدی چرخید تا خیلی زود سراجی نیامده رفتنی شود.
طبق شنیدههای «فرهیختگان» در همان جلسه سراجی در زمان انتخاب سرپرست وقتی نوبت به وی رسید، برای سایر اعضای هیاترئیسه شمشیر را از رو بست و با ادبیاتی جدید آنها را تهدید کرد که فکر نکنند خبری هست و مثل گذشته هر کاری میتوانند انجام دهند. بهنظر میرسد او با همین ادبیات، نسخه خودش را پیچید. این درحالی است که از آن مدت بهبعد و پس از اینکه بهعنوان سرپرست انتخاب نشد، فعالیت خود را در فضای فدراسیون فوتبال کمرنگ کرد و بیشتر در فضای مجازی فعال شد تا شکافها از همینجا ایجاد شود.
بعد از جلسه اصولی که بهعنوان سخنگوی فدراسیون فوتبال انتخاب شده بود با بیان اینکه نمیداند بحث سرپرستی سراجی از کجا مطرح شده است، تاکید کرده بود: «این را باید از رسانهها که خبر را کار کردند بپرسید که منبعشان چه بوده است؟ منبع رسمی ما سایت رسمی فدراسیون فوتبال و اعضای هیاترئیسه هستند. کجا این خبر مطرح شد؟ سراجی جزء بهترین دوستان و همکاران ما در هیاترئیسه بوده و زحمات زیادی میکشد و دارای قابلیتهای زیادی است.»
حالا وضعیت بهگونهای پیش رفته که سراجی با برخی از افرادی که برای سرنگونی عزیزیخادم با وی همکاری داشتند و بهنوعی ائتلاف کرده بودند، سرشاخ شده است. تازهترین اختلاف طرفین هم بر سر فردی است که در پشتپرده فعالیت بالایی داشت.
پای خطیر در میان است؟
علی خطیر که در دوران ریاست مهدی تاج بهعنوان معاون دبیرکل فدراسیون مشغول بهکار بود، طبق گمانهزنیهایی که پیش از این شنیده میشد قرار بود با سمت معاون اجرایی دبیرکل فدراسیون، به ساختمان خیابان شیخبهایی شمالی برگردد.
رسانهها در بخشی از گزارش خود درباره خطیر، به این نکته اشاره کردند او که با حکم کمیته اخلاق محروم شده بود، درحالی بهدنبال بازگشت به فدراسیون فوتبال است که هیچ خبری درباره بخشش یا پایان محرومیت او منتشر نشده است. معاون اسبق دبیرکل فدراسیون فوتبال و معاون اسبق باشگاه استقلال هم در واکنش به احتمال حضورش در فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود: «بهرغم پیشنهادهای مکرر رئیس محترم فدراسیون فوتبال، در این مقطع و در شرایط کنونی تصمیمی به فعالیت در فدراسیون فوتبال ندارم و برای این مجموعه و همچنین تیمملی آرزوی موفقیت میکنم.»
این درحالی است که در همان زمان هم برخی شایعهها درباره عدم همکاری بین خطیر با فدراسیون فوتبال هم منتشر شد و جالب اینکه حتی پای جادوگران هم به میان آمد.
با این حال در دوره اخیر یکبار دیگر بهنظر میرسد در شکاف بهوجودآمده پای علی خطیر در میان است؛ چراکه برخی اعضای هیاترئیسه مثل سراجی و براتی بهدنبال آن هستند تا خطیر را بهجای کامرانیفر بهعنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال منصوب کنند تا به این واسطه دوباره به قدرت برسند اما بقیه اعضای هیاترئیسه فدراسیون میل چندانی به این ماجرا ندارند و از طریق روابط خود درحال مقابله با این اتفاق هستند.
مهرداد سراجی، چندیپیش بدون اشاره به اسم خطیر، خواهان بهکارگیری افراد متخصص در مدیریت فوتبال شد و در توئیت تازهای به ضرورت بهکارگیری مدیران متخصص در اداره فوتبال کشور اشاره کرد. سراجی نوشت: «مدیریت فوتبال ایران به افراد متخصص و آموزشدیده در سطح استانداردهای بینالمللی نیاز دارد تا با مدیریت صحیح و علمی و با برقراری ارتباط موثر با فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا به اعتلای فوتبال کشور کمک کند.»
عضو هیاترئیسه فدراسیون فوتبال همچنین در واکنش به اتهامات عجیبی که به یکی از مدیران جوان و گزینههای دبیرکلی فدراسیون نسبت داده شده هم نوشت: «مباحث متوهمانه فاقد سند آسیبهای جبرانناپذیری به فوتبال کشور وارد میکند. باعث فرار مغزها نشویم.»
وی چندیپیش هم تاکید کرده بود این توهینها و تهمتها او را از میدان خارج نمیکند و همچنان پایکار فوتبال ایستاده است. وی همچنین در توئیت خود نوشت کار نیمهتمام را باید تمام کرد.
نکته قابلتوجه اما واکنش علی کریمی، جادوگر فوتبال ایران به این اظهارات بود. وی در فضای مجازی از حذف فوتبال ایران در آیندهای نزدیک خبر داد و مدعی شد فوتبال ایران نیز مثل پرسپولیس و استقلال از حضور در آسیا محروم خواهد شد.
در این بین مدیر رسانهای تیمملی که با حضور ارکان جدید فدراسیون فوتبال به این سمت رسیده، در تقابل با خواستههای سراجی درحالی واکنش نشان داد که در گذشته توسط همین فرد بهعنوان مشاور در سایپا انتخاب شده بود. مدیر رسانهای تیمملی در این خصوص نوشت: «فوتبال ایران جایی برای وطنفروش دلال نیست. به وطنت درکنار کوههای سر به فلک کشیده اروپا بازگرد… .»
حال باید کمی صبر کرد و دید سراجی میتواند تصمیمش را عملی کند یا مانند تلاش برای رسیدن به صندلی سرپرستی فدراسیون اینبار هم تیرش به سنگ خواهد خورد. برخی منابع مطلع میگویند احتمالا همین اتفاق رخ خواهد داد و بعید است خطیر اینبار هم موفق به احراز سمت دبیرکلی فدراسیون شود.
سایر اعضای هیاترئیسه؛ حزب باد
همه این اتفاقها درحالی رخ داده که طبق شنیدهها، مواضع براتی و سراجی نیز در روزهای اخیر تا حدودی زاویه پیدا کرده و احتمالا براتی هم که چندیپیش خواستار حضور علی دایی بهعنوان سرمربی تیمملی شده بود هم سراجی را تنها خواهد گذاشت، اما جالب اینکه از سایر اعضا اینطور خبر میرسد که آنها خیلی موضع ثابتی ندارند و بیشتر سعی بر آن دارند تا با رفتارهای خود کسی را تحریک نکرده و چالش جدیدی را به فوتبال ایران تحمیل نکنند.
متحدان قبلی که برای عزل عزیزیخادم در یک مسیر قرار گرفته و اهداف همسویی داشتند امروز دچار اختلافات علنی و روشنی شده و این شکاف در آستانه برگزاری مجمع بهمنظور رای اعتماد اعضای مجمع برای عزل عزیزیخادم برای هیاترئیسه دردسرساز شده؛ چراکه طبق شنیدهها، رئیس قبلی برکنارشده بهدنبال آن است تا از این جریانات استفاده لازم را برده و از این شکاف بهسود خود بهره لازم را ببرد.