کارشناس فوتبال و مسائل اجتماعی کشورمان در مورد لغو بازی ایران و کانادا معتقد است فوتبال نباید وجهالمصالحه مسائل سیاسی قرار بگیرد.
قرار بود تیم ملی فوتبال ایران اواسط خرداد در ونکوور مقابل کانادا در یک بازی دوستانه به میدان برود اما هفته گذشته مقامات کانادایی تحت فشارهای سیاسی دستور به لغو این بازی دادند. با این شرایط ایران فیفادی خرداد را بدون برگزاری بازی دوستانه از دست میدهد که تاثیر بسیار بدی در آمادهسازی تیم ملی میگذارد.
امیر حاجرضایی در مورد پیشبینی وضعیت تیم ملی با اتفاقات رخداده به روزنامه اعتماد گفت: «پیشبینی کردن شرایطی که رقم خواهد خورد آسان است. ۳۰ آبان جام جهانی آغاز میشود و در این فاصله باقیمانده ما نه فدراسیون بهسامانی داریم و نه تدارکات حداقلی. اینها میتواند هر علاقهمندی به فوتبال را نگران کند. نگرانی هم بحق است.»
ایشان در ادامه به تصمیم کانادا برای لغو بازی اشاره کرد و ادامه داد: «تصمیم لغو مسابقه تصمیمی کاملا سیاسی بوده و نه ورزشی. با وجود اینکه فیفا معتقد است به عدم دخالت سیاست در ورزش، متاسفانه این امر صورت میگیرد. گو اینکه خودشان هم کاملا سیاسی هستند. اگر به ماجرای روسیه و اوکراین نظری بیندازیم، میبینیم تمام تیمهای ورزشی سوای تحریمهای دیگر از مسابقات ورزشی کنار گذاشته شدند. حتی کمیته بینالمللی المپیک هم در این تحریمها همراهی میکند. بنابراین آنچه روی کاغذ میآید و مربوط به ورزش است بهطور کلی در برخی از مواقع نادیده گرفته میشود و سیاستمداران به راحتی از آن عبور میکنند. نه در اینجا که در تمام دنیا.» حاجرضایی افزود: «در طول دورانی که با فوتبال زندگی کردم هیچ موقع شرایطی به این وضعیت ندیدم. یک شرایط هرج و مرج و آنارشی همراه با اتفاقات خیلی بد. حالا نمیخواهم به مسائل دیگر بپردازم؛ مسائلی که اخبارش به بیرون درز پیدا میکند و همه میدانیم. خبرهایی که مردم را مات و متحیر و حیران میکند.»
مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران در واکنش به این سوال که نیاز تیم ملی به بازیهای تدارکاتی چطور باید برطرف شود، پاسخ داد: «فوتبال ایران ایزوله شده است. اصلا نمیتوانیم با تیمهای اروپایی و تیمهای مطرح بازی کنیم. جان کلام اینکه ما اصلا حق انتخاب نداریم. یک مرتبه میگویند حالا که نمیتوانیم تیمی را انتخاب کنیم پس برویم با فلان تیم بازی کنیم. این کار را میکنند که هم در افکار عمومی بگویند یک بازی تدارکاتی داشتیم هم اینکه خودشان را از تکوتا نیندازند. ما قبلا همین وضعیت را در بازی با سیرالئون داشتیم. چه سودی برای ما داشت؟ فوتبال ما از مسیرش خارج شده و دلیلش هم کاملا روشن است. فدراسیون مستقل نیست. وزارتخانه باید از مقامات بالاتر از خودش اجازه بگیرد و اینها نمیگذارد فوتبال در مسیر درستش حرکت کند.»
ایشان ادامه داد: «ابتدای عقد قرارداد با فدراسیون فوتبال کانادا نخستوزیر این کشور گفت ایده خوبی نیست و این مربوط به سازمانهای ورزشی است. او دیدگاه خودش را به صورت ملایم بیان کرد اما دخالتی نکرد. بعد پارلمان و افکار عمومی فشار را زیاد کردند و مسابقه لغو شد. لغو این مسابقه یک مشکل دیگر هم ایجاد کرد. حالا دیگر کشورهای دیگر هم نمیآیند جلو. آنها حریفان زیادی را بدون دردسر میتوانند انتخاب کنند. به هر حال سیاست در ورزش ما کاملا سیطره پیدا کرده است. بعضی مواقع تصمیماتی که دولتمردان میگیرند ترکشهایش به خارج از کشور هم میرسد و باعث میشود مواضعی که آنها انتخاب میکنند به ورزش و فوتبال ما صدمه بزند. این هم اصلا به سود فوتبال ما نیست. پنج ماه و نیم مانده به جام جهانی و ما سرگردان و معلق هستیم. اصلا نمیدانیم چه کاره هستیم.»
از ایشان سوال کردیم نظرشان در مورد کسانی که تصور میکنند نتیجه نگرفتن تیم ملی نتایج سیاسی خاصی دارد چیست؟ ایشان پاسخ داد: «فوتبال تاثیرات خودش را دارد و نیازی نیست به آن اشاره کنم. تاثیرات مثبتش خیلی زیاد است و در جامعه ما دلخوشی مردم به موفقیتهای تیم ملی فوتبال کشورشان است. با این شرایط دشواری که گفتیم یعنی نداشتن حریف تدارکاتی و وضعیت فدراسیون که لنگ در هواست، اگر گروهی از غیر ورزشیها بخواهند از فوتبال به عنوان ابزار ترقی و منافع شخصی استفاده کنند ضربهای سنگین به فوتبال ملی وارد میکند. اگر خدای نکرده این کار آگاهانه صورت بگیرد که بدتر. خیلی بد است که بخواهند از عدم نتیجهگیری فوتبال به مقاصد خودشان برسند. اگر این اتفاق بیفتد مواجه میشوند با سرکوب علایق و غرور و شادیهای یک ملت. دلیلش این است که آن آدمها روح فوتبال را نمیشناسند، روح فوتبال را درک نمیکنند و تفکر دیگری دارند. تفکری که فوتبال با آن زنده نیست. با آن تفکر زندگی نمیکند.» کارشناس فوتبال کشورمان ادامه داد: «دو تا نمونه بگویم. وقتی آقای جان توشاک در ایران بود از او سوال کردم نفرت بین یونایتد و لیورپول را توضیح بدهد. او گفت آ ها در زمین باهم مشکلات زیادی دارند و در بیرون به ذات و فلسفه فوتبال برمیگردند. به فوتبال احترام میگذارند. نتیجهاش را هم میبینیم که در یک سال اخیر چه اتفاقاتی رخ داد. در آنفیلد به پسر از دست رفته رونالدو احترام گذاشتند یا وقتی سر الکس فرگوسن میخواست جایزه بهترین مربی سال را به کلوپ بدهد به شوخی میگوید من به کلوپ گفتم شما باید بیایید تیم برتر انگلستان و ای کاش یک تیم دیگر را گفته بودم. اینها چیزهایی است که فوتبال به عنوان یک معلم به ما آموزش میدهد.» حاجرضایی در پایان اظهار داشت: «آنهایی که میخواهند فوتبال را وجهالمصالحه قرار دهند و کاملا سیاسیاش کنند، بدانند همه متضرر میشویم. فوتبال برای آن اشخاص نتوانسته درک لازم را فراهم کند یا آنها نتوانستند به درک لازم برسند. امیدوارم در این مسیر پیش نروند چون به زیان شادی و روحیه مردم است. این روان مردم را مختل میکند. امیدوارم سیاسیون به کار خودشان بپردازند و بگذارند جامعه ورزش وظیفهاش را انجام دهد. خود جامعه ورزش هم باید به پالودگی برسد. اینکه الان هست نتیجه مطالبات بحق مردم نیست.»