شربت ژلهای یکی از انواع شربتهای خنک و دلچسب است که از ترکیب ژله میوهای، تخم شربتی، خاکشیر و گلاب تهیه میشود و طعم بسیار دلچسبی دارد.
با نزدیک شدن به فصل تابستان و شروع فصل گرما بدن دچار تعریق بیشتری میشود؛ درنتیجه به آب بیشتری نیاز دارد. نوشیدن شربتهای خنک در فصل گرما یکی از روشهایی است که میتوانید با استفاده از آن آب از دست رفته بدن را تأمین کنید. مصرف این نوشیدنیهای خنک تأثیر بسیار زیادی در خنک شدن بدن و کاهش گرمازدگی دارد.
شربت ژلهای یکی از انواع شربتهای خنک است که به دلیل داشتن خاکشیر و تخم شربتی در ترکیباتش خاصیت فراوانی دارد؛ همچنین نوشیدن این شربت به دلیل داشتن تکههای ژله بسیار هیجانانگیز و لذت بخش است. در ادامه این مطلب با طرز تهیه شربت ژلهای خنک و خوشمزه همراه با فوت و فنها و نکات مهم مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شربت ژلهای
- پودر ژله با طعم دلخواه: نصف بسته
- آب جوش: نصف لیوان
- آب سرد: نصف لیوان
- گلاب: دو قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- تخم شربتی و خاکشیر: از هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به خاکشیر
خاکشیر گیاهی از تیره شب بویان است که طبع گرم وتر دارد. خاکشیر برای درمان یبوست، درمان اسهال، از بین بردن جوشهای صورت، کنترل فشار خون، رفع عطش، ضد عفونی کننده، دفع سنگ کلیه، تقویت معده، کاهش آلرژی، رفع بواسیر و واریس و… موثر است.
برای شستن خاکشیر ابتدا آن را در یک کاسه آب سرد خیس کنید و بگذارید ده دقیقه بماند؛ سپس آن را از صافی ریز رد کنید و صافی را چند ثانیه زیر شیر آب بگیرید تا خاکشیر کاملا تمیز شود.
نکات مربوط به تخم شربتی
تخم شربتی دانه گیاه ریحان است و در شهرهای مختلف با نامهای گوناگونی ازجمله بادروج، تره خراسانی، حوک، اوقیمن و بورنگ شناخته میشود. این دانه گیاهی طبعی گرم وتر دارد. تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت پوست، مو، کبد و… مفید است؛ همچنین در کاهش وزن نیز تأثیر بسزایی دارد.
برای شستن تخم شربتی ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر کنید؛ سپس تخم شربتی را داخل آن بریزید. برای جلوگیری از چسبیدن تخم شربتیها آنها را با چنگال هم بزنید و بعد صبر کنید تا تخم شربتیها تهنشین شوند. در این حالت آشغال یا خاشاک داخل تخم شربتی بعد از چند ثانیه روی آب باقی میماند. حالا آب را خالی کنید و دوباره روی تخم شربتیها آب بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید.
در مرحله آخر تخم شربتی را هم بزنید تا اگر هنوز خاشاکی در آن باقی مانده باشد، روی آب بیاید. حالا تخم شربتی را داخل یک کاسه دیگر بریزید و دوباره آن را پر از آب کنید و بعد از چند ثانیه آب را خالی کنید. این کار را هم دو تا سه بار انجام بدهید. توجه داشته باشید که این مراحل باید خیلی فوری و قبل از لعابی شدن تخم شربتی انجام شود.
نکات مربوط به گلاب
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه مرحله به مرحله شربت ژلهای
۱ ـ پودر ژله را داخل یک کاسه مناسب بریزید و نصف لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید تا دانههای ژله با آب جوش مخلوط شوند؛ سپس کاسه را روی بخار کتری یا سماور بگذارید و صبر کنید تا دانههای ژله کاملا در آب جوش حل شود و ژله شفاف شود. بعد از اینکه ژله کمی از حرارت افتاد، آن را داخل یخچال بگذارید تا نیم بند شود.
۲ ـ بعد از اینکه ژله نیم بند شد، آن را از یخچال خارج کنید و با چنگال خوب هم بزنید تا ژله خرد شود.
۳ ـ خاکشیر و تخم شربتی را هر کدام جداگانه داخل یک کاسه خیس کنید.
۴ ـ وقتی تخم شربتی باز شد، آن را همراه با خاکشیر به ژله خرد شده اضافه کنید؛ سپس گلاب، شکر و آب سرد را هم به ظرف ژله اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
۵ ـ در مرحله آخر داخل لیوان مخصوص سرو شربت چند تکه یخ بیندازید؛ سپس شربت آماده را داخل لیوان بریزید. حالا شربت خنک و دلچسب شما آماده نوشیدن است،