بعد از روی کار آمدن حمید سجادی در وزارت ورزش و بهدست گرفتن سکان هدایت این وزارتخانه خیلیها منتظر بودند اعضای جدید هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس بهسرعت توسط این وزیر معرفی شوند اما از چهارم شهریور و زمان روی کار آمدن سجادی نزدیک به ۱۳۹روز طول کشید تا بالاخره ر مورد انتخاب اعضای هیاتمدیره این باشگاه تصمیمگیری تازهای صورت بگیرد. ۲۲ دی ماه ۱۴۰۰ بود که مجمع این باشگاه نام پنج عضو جدید این هیاتمدیره را انتخاب و معرفی کرد. از آن روز اتفاقات مختلفی رخ داد ازجمله استعفا و جدایی دو عضو. حالا صحبت از انتخاب جانشینهای آن دو عضو مستعفی است. «فرهیختگان» به همه این وقایع و جایگاهی که افراد در این هیاتمدیره داشته و دارند، نگاهی انداخته که در ادامه از نظرتان میگذرد.
باید سریعترین استعفای تاریخ هیاتمدیره پرسپولیس را به بیژن ذوالفقارنسب رئیس هیاتمدیره منتخب سجادی نسبت دهیم؛ مردی که چهرهای ورزشی داشت و بهعنوان مشاور وزیر خیلیها با او در تماس بودند تا بدانند بالاخره کدام تغییرات در هیاتمدیره پرسپولیس رخ خواهد داد. او که سابقه پوشیدن پیراهن سرخ پرسپولیس را دارد و در مقطعی نیز بهعنوان سرمربی هدایت تیم استقلال را برعهده گرفته بود علیرغم اینکه چندینبار گفته بود به هیاتمدیره پرسپولیس نمیآید درنهایت نامش بهعنوان رئیس هیاتمدیره منتشر شد. اما او خیلی زود انتخابش را اشتباه دید و بدون اینکه منتظر پذیرش استعفایش ازسوی وزارت ورزش باشد از سمت خود کنار رفت. مشکل از آنجا شروع شد که رسانهها با او بهعنوان رئیس هیاتمدیره وارد گفتوگو شدند اما پاسخهای او نشان داد که اطلاعاتش از مسائل داخلی باشگاه بسیار کم است. همین موضوع باعث شد او بهسرعت از سمت خود استعفا دهد! جالب است بعد از استعفا هم با دلخوری پاسخ اهالی رسانه را میداد و فقط میگفت از سمتش استعفا داده و برایش هم مهم نیست با استعفایش موافقت شود و البته دیگر حاضر نیست به پرسپولیس بازگردد. به این ترتیب عمر ریاست هیاتمدیره پرسپولیس در این پست بسیار کوتاه بود.
بهانهای عجیب برای جدایی
نفر دومی که از سمت خود در هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس استعفا داد غلامعلی محمدعلیپور بود، مردی که دلایل استعفایش را چنین عنوان کرد: «قانون اجازه نمیدهد همزمان رئیس فدراسیون و عضو هیاتمدیره شرکتهای دولتی باشم و همچنین بهدلیل تعارض منافع استعفا دادم.» این دلیل درحالی عنوان شد که او پیش از آن هم به شکل همزمان ریاست انجمنهای ورزشی و عضویت در هیاتمدیره پرسپولیس را برعهده داشت!
با آنکه او هنگام استعفا اعلام کرد تعامل خوبی با سایر اعضای هیاتمدیره و مدیرعامل داشته و هیچ مشکلی بین آنها نبوده، شنیدیم یکی از دلایل استعفا اختلافاتی بوده که او با عملکرد درویش داشته است. ظاهرا درویش سعی میکرده با استفاده تعداد کمتر اعضا و با دریافت سریع رای موافق از همراهان خودش برنامههای موردنظرش را اجرایی کند و این موضوع با ناراحتی و دلخوری علیپور همراه بوده تا اینکه علیپور از سمت خود کنار رفته است. البته «فرهیختگان» ترجیح میدهد خود علیپور در این مورد اظهارنظر کند و این حق را برای او قائل است.
از نقش پوراحمدی در یک قرارداد تا بیخبری از مسجدی
در این مدت هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس غیر از رضا درویش دو عضو دیگر داشت که به جرات میتوان گفت در هیچکدام از اتفاقات باشگاه پرسپولیس نامی از آنها برده نمیشود. محمداسد مسجدی و سیدمجید پوراحمدی مدتهاست که عضو هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس هستند، البته مسجدی از دوره قبل در هیاتمدیره پرسپولیس حضور دارد و پوراحمدی جزء نفراتی است که در آخرین انتخاب وزارت ورزش بهعنوان عضو جدید هیاتمدیره انتخاب شد.
پوراحمدی که همزمان مشاور وزیر ارشاد و ریاست صندوق اعتباری هنر را دراختیار دارد از ابتدای ورودش به هیاتمدیره از اقداماتی خبر داد که قرار بوده در حوزه اقتصادی رخ دهد. گفته میشود او در تفاهمنامه اخیری که بین باشگاه پرسپولیس و بانکشهر برسر سرمایهگذاری پول حاصل از فروش ۱۰درصد سهام این باشگاه در فرابورس امضا شد نقش پررنگی داشته است با این حال آنچه از یک مدیر اقتصادی توقع میرود فعالیتهای بیشتری است که درباره پوراحمدی این مساله دیده نشده. جالب اینکه میگویند او تمایل زیادی هم به مصاحبه ندارد چون اطلاعاتش از فوتبال کم و نگران است که اشتباه کند! درباره محمداسد مسجدی و عملکرد او در هیاتمدیره اما کلا هیچ خبری منتشر نشده است. او که سابقه سرپرستی فدراسیون پزشکیورزشی و البته استقلال خوزستان را در کارنامهاش داشته فعلا بهعنوان عضوی از هیاتمدیره پرسپولیس درکنار سرخپوشان حضور دارد و مشخص نیست چه اقداماتی در این سالها بهنفع پرسپولیس انجام داده است.
شهریاری برای نظارت میآید
ظاهرا انتخاب حسین شهریاری برای حضور در هیاتمدیره بیشتر به نیت نظارت بر اقدامات اقتصادی مدیریت باشگاه پرسپولیس صورت گرفته است. شهریاری در صنعت خودروسازی و کارخانه سایپا حضور داشته و فعالیت ورزشی نیز در فوتبال، موتورسواری و اتومبیلرانی داشته است. او ریاست هیاتمدیره باشگاه نفت تهران و البته عضویت در هیاتمدیره باشگاه سایپا را برعهده داشته است. با توجه به حضور او در حوزه مدیریت صنعت خودروسازی و وابستگی این حوزه به امور اقتصادی عاملی شد تا سجادی او را بهعنوان عضو جدید هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس انتخاب کند. گفته میشود به احتمال زیاد او ریاست هیاتمدیره باشگاه سرخ پایتخت را برعهده گرفته و رسما جایگزین بیژن ذوالفقارنسب مستعفی خواهد شد.
درکنار شهریاری، حسین خبیری نیز به جمع اعضای هیاتمدیره اضافه خواهد شد، کسی که سابقه مدیرعاملی باشگاه آلومینیوم اراک و عضویت در هیاتمدیره باشگاه سایپا را در کارنامهاش دارد و سمتهای اجرایی مختلفی در باشگاه پرسپولیس را برعهده داشته و گاهی نقشهایی در جذب بازیکن برای پرسپولیس را برعهده گرفته که آخرینش مربوط به جذب مهدی ترابی بوده است.
درویش وارد چالش میشود؟
گفته میشود رضا درویش برای پیشبرد برنامههایش بههمراهی مسجدی و پوراحمدی نیاز داشته و این دو نفر هم همراهی خود را از او دریغ نکردند. واضحتر باید گفت در این مدت که دو عضو هیاتمدیره صحنه را ترک کردند درویش بدون هیچ مشکلی از جانب هیاتمدیره برنامههایش را دنبال کرده است. حال باید دید این دو عضو جدید شرایط کار را برای درویش چالشی خواهند کرد یا آنها هم میدان را برای عملکرد درویش بهراحتی باز میگذارند. حالا با حضور این دو عضو جدید تعداد رایها به عدد ۵ رسیده و البته باید دید رای دو عضو قدیمی به درویش نزدیک است یا به دو عضو جدید. معادلات در این همکاری مدیریتی در آیندهای نزدیک روشنتر خواهد بود.