مجید قناد در گفت وگو با خبرنگارما و توضیح چرایی توقف و تعطیلی برنامه فیتیله، جمعه تعطیله بیان کرد: همه کاستیها و نواقص لزوما از صدا و سیما نیست. در برخی موارد، ایراد، خود ما هستیم.برنامه خودم را مثال می زنم. وقتی چهارچوب رعایت نمی شود، بروز مشکل طبیعی است. چهارچوبها حدودی است که تلویزیون برای خودش دارد و اگر رعایت نشود، آن برنامه مسلما با موفقیت روبرو نشده و به مشکل خواهد خورد و هر برنامه هم برای خودش چهارچوبی دارد.
وی افزود: شاید اگر این چهارچوبها رعایت میشد، برنامه فیتیله، جمعه تعطیله می توانست سالیان سال ادامه پیدا کند اما متاسفانه عزیزانی که در کنار من بودند، به چهارچوبها پایبند نبودند.این مجری و تهیهکننده تلویزیون ادامه داد: من چون کارمند سازمان بودم، نمی توانستم حد و حدود سازمان را رعایت نکنم و در نتیجه امکان تخطی نداشتم اما این دوستان عزیز، چون وابستگی به تلویزیون نداشتند، اهتمامی هم در رعایت اصول نداشتند.ما چون در این رسانه کار می کنیم، باید چهارچوب ها را رعایت می کردیم. در نتیجه، من در این مورد به صدا و سیما حق می دهم که این برنامه باید قطع می شد و نباید ادامه پیدا می کرد.هرچیز در جایگاه خودش کارکرد دارد و مصلحت آن زمان صدا و سیما این بود.دبیر بیست و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان تهران-همدان اظهار داشت: وقتی قاضی می تواند قضاوت کند که هر دو طرف حاضر باشند. نمی شود صرفا چیزی که من دوست دارم را مثبت بگویم.
باید جایی باشد که در این باره نظر دهد!
یعنی باید جایی باشد که در این باره نظر دهد؛ مجمعی از صاحب نظران منتسب به صدا و سیما و گروه های هنری باید بنشینند و درباره چنین نقصانهایی صحبت کنند.قناد گفت: شما وقتی یک میکروفون یا قلمی در رسانه دارید، می توانید با یک کلمۀ جابهجای من، من را مقصر کنید یا در موضع حق قرار دهید؛ به همین دلیل کار شما بسیار سخت است. چرا که یک قاضی هستید که باید آن چه می شنوید را از هر دو طرف اعلام کنید.
مجری- بازیگر برنامه از مدرسه تا مدرسه (۱۳۶۳) یادآور شد: اگر منِ مجری در اجرا طرفدار یک تیم باشم، اجازه ندارم در مورد تیمی که بسیار دوست دارم تعریف و تمجید کنم و از تیمی که دوست ندارم، بدگویی کنم.وی با اشاره بر اهمیت بیطرفی در اجرای یک برنامه تلویزیونی تصریح کرد: درست است که مجری هستیم اما نباید یادمان برود که اجرای ما برای کودکان است. پس نباید فقط برای تصویر و قشنگ بودن خودمان این کار را انجام دهیم. بلکه باید برای اصل قضیه کار کنیم.این مجری صدا و سیما خاطرنشان کرد: من راجع به این موضوع صحبت نکردهام. چون عقیده دارم کسی صحبت های درون خانه اش را بیرون نمی برد؛ چون تلویزیون برای من خانه است و چیزهایی که باید گفته شود نیاز به حضور هر دو طرف دارد.
مردم خودشان بسیار آگاه هستند
به همین دلیل در این سالها ترجیح دادم در مورد این موضوع صحبت نکنم. چرا که مردم خودشان بسیار آگاه هستند و تصویر را خوب می بینند.قناد در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نبود به دلیل یک دهه اجرای این برنامه، از توقف و تعطیلی آن صرف نظر میشد، بیان کرد: این مسئله را شکل دیگری می بینم.پدر و مادری بعد از ۲۵ سال زندگی مشترک از هم جدا می شوند و اطرافیان می گویند که زندگی به این خوبی نباید تمام می شد اما شما از دل آنان خبر ندارید؛ اگرچه از سویی بچه دوست ندارد پدر و مادرش از هم جدا شوند اما به صلاح است که آنان از هم جدا شوند.در نتیجه فکر می کنم قطع شدن این برنامه به صلاح بود. چرا که دیگر برای کودک نبود و برای بزرگترها اجرا می شد.
چه ایرادی داشت که مخاطبان این برنامه بزرگسالان هم باشند؟
این مجری صدا و سیما در پاسخ به این سوال که مگر چه ایرادی داشت که مخاطبان این برنامه بزرگسالان هم باشند، گفت: ایرادش در این بود که فیتیله، جمعه تعطیله در گونه کودک و نوجوان پخش می شد و عدم تناسب محتوای آن با گونه اش مانند این بود که شما در زمان برنامه بزرگسال، برنامه کودک پخش کنید.در چنین شرایطی این اعتراض پیش میآمد که چرا برنامه کودک را برای بزرگسالان گذاشتند. به همین دلیل است که -۱۳ یا +۱۳ روی برنامهها گذاشته می شود.