برنز ایروبیک ایران در بازیهای کشورهای اسلامی
علی خلیلی نماینده ایران در مسابقات ایروبیک ژیمناستیک بازیهای کشورهای اسلامی صاحب مدال برنز شد.
در دومین روز از مسابقات ایروبیک ژیمناستیک بازیهای کشورهای اسلامی مرحله فینال برگزار شد. علی خلیلی خضرآباد نماینده ایران در فینال بخش انفرادی با کسب نمره ۱۸ در رده سوم قرار گرفت و صاحب مدال برنز شد. نمایندگان جمهوری آذربایجان و ترکیه به ترتیب در رده اول و دوم ایستادند.
او روز گذشته در مرحله مقدماتی در رقابت با حریفانی از سیرالئول، ترکیه، آذربایجان و بنین با امتیاز ۱۷.۳۰۰ به فینال صعود کرده بود.
همچنین تیم ایروبیک ژیمناستیک مردان ایران نیز با ترکیب سعید نجفی، علیرضا نبیپور حسین آبادی و امیرحسین بنیاسد عسکری در محله مقدماتی در مقابله با حریفانی از سیرالئون، ترکیه و آذربایجان با امتیاز ۱۷.۷۵۰ در جایگاه سوم ایستاده و به فینال بازیها صعود کرده بود که مرحله فینال این مسابقات در حال برگزاری است.
پنجمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی ۱۸ تا ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ در شهر قونیه ترکیه برگزار میشود و رقابتهای ایروبیک ژیمناستیک در روزهای ۲۲ و۲۳ مرداد برگزار میشود.
بادی وزید و مدالی را برد!
احسان حدادی پس از پنجمی در مسابقات پرتاب دیسک بازیهای کشورهای اسلامی اظهارنظر عجیبی داشت.
مسابقات پرتاب دیسک بازیهای کشورهای اسلامی بیستم مرداد برگزار شد و احسان حدادی با پرتابی به طول ۵۹.۴۶ متر در جایگاه پنجم مسابقات قرار گرفت اما بعد از این نتیجه ضعیف اظهار نظر عجیبی داشت.
حدادی در واکنش به نتیجه مسابقه خود گفت:”متاسفانه امروز عملکرد خوبی نداشتم. بدنم آماده بود و فکر می کردم خیلی بهتر پرتاپ کنم اما به خاطر بادی که امروز در استادیوم میوزید خیلی نمیتوانستم دیسکهایم را خوب پرتاب کنم و بیشترش برمیگشت. برای بچهها خیلی خوب بود. اکثرشان رکوردهایشان را اینجا زدند. امیدوارم سال دیگر در استادیوم در بازیهای آسیایی رقابت خوبی با دوستانی که امروز پرتاب کردند، داشته باشیم. ”
اینکه باد میتواند در حرکت دیسک تاثیر داشته باشد حرف درستی است اما مگر باد قدرت تشخیص دارد که دیسکهای حدادی را برگرداند و دیسک سایر ورزشکاران را جلو ببرد؟ ضمن اینکه هر ورزشکار چند پرتاب دارد و مگر میشود برای تمام پرتابهای حدادی باد در جهت مخالف بوزد و برای حریفان در مسیر موافق!
حدادی که ورزشکار باتجربه ای است چرا به جای اینکه مسئولیت عملکرد خود را برعهده بگیرد، حرفهای عجیبی میزند که منطق درستی پشت آن بنظر نمیرسد؟ آیا چنین حرفی از طرف ورزشکاری که خود را حرفهای میداند، درست و حرفهای است؟
احسان حدادی در سالهای اخیر رکوردهای ضعیفی را در مسابقات رسمی ثبت کرده و روندی رو به افول داشته است. با این حال هنوز هم امید اصلی فدراسیون برای مدالآوری است. از طرفی گویا این ورزشکار افت خود را نمیبیند و دوست دارد به جای پذیرش این حقیقت بهانه تراشی کند.
حدادی بعد از سه سال در جام امام رضا رکورد ۶۱.۱۱ متر را ثبت کرد اما در مرحله اول لیگ و همچنین بازیهای کشورهای اسلامی نتوانست به ۶۰ متر هم برسد. این در حالی که است که در همین رقابتها چهار ورزشکار رکوردی بالاتر از ۶۰ متر را ثبت کردند و ورزشکاری از کویت با ۶۲.۰۳ متر قهرمان شد. پرتابگر قطری هم بالاتر از حدادی به مدال نقره رسید و حتی ورزشکار مالزی رکوردی نزدیک به حدادی داشت.
با این شرایط بهتر است حدادی به جای توجیه به فکر تغییر رویه در افکار و تمریناتش باشد تا رکورد پنجمین طلای بازیهای آسیایی را به نام خود ثبت کند. چرا که چند رقیب در آسیا پیدا کرده و اگر به همین روند ادامه دهد ممکن است حتی در بازیهای آسیایی هم دستاوردی نداشته باشد.
شناگر ایران باز هم رکورد شکنی کرد
ابوالفضل سام در دومین روز از مسابقات شنای بازیهای کشورهای اسلامی رکورد ملی ۱۰۰ متر کرال پشت را جا به جا کرد.
در دومین روز از مسابقات شنای بازیهای کشورهای اسلامی، شناگران ایران در مرحله مقدماتی ماده های ۲۰۰ متر آزاد، ۲۰۰ متر قورباغه و ۱۰۰ متر کرال پشت مسابقه دادند که به مرحله فینال یا نیمه نهایی رسیدند. ابوالفضل سام که در روز نخست رکورد ملی ماده ۲۰۰ متر کرال پشت را شکسته بود امروز هم در ماده ۱۰۰ متر کرال پشت رکوردشکنی کرد.
در ماده ۲۰۰ متر آزاد علیرضا یاوری با ثبت زمان ۱:۵۴٫۸۱ پنجم شد و جواز حضور در فینال این ماده را کسب کرد و سامیار عبدلی نیز با زمان ۱:۵۹٫۹۴ یازدهم شد و به کار خود پایان داد.
در ماده ۲۰۰ متر قورباغه مهران قاسم زاده با ثبت زمان ۰۲:۲۳٫۰۹ در رتبه هشتم قرار گرفت و فینالیست این ماده شد.
در ماده ۱۰۰ متر کرال پشت ابوالفضل سام و هومر عباسی به آب زدند که سام همچون روز نخست این مسابقات بار دیگر رکورد شکنی کرد و با ثبت زمان ۵۶٫۷۸ علاوه بر بهبود رکورد این ماده با ایستادن در جایگاه دوم راهی نیمه نهایی شد. عباسی نیز که رکورددار پیشین این ماده بود با ثبت زمان ۵۷٫۹۳ و ایستادن در رتبه چهارم جواز حضور در نیمه نهایی را کسب کرد.
فینال و نیمه نهایی ماده های ۲۰۰ متر آزاد، ۲۰۰ متر قورباغه، ۱۰۰ متر کرال پشت و ۱۰۰ متر پروانه عصر امروز پیگیری خواهد شد.
در روز نخست این مسابقات تیم ملی ۴ در ۱۰۰ متر آزاد ایران علاوه بر کسب مدال برنز دو بار رکورد این ماده را جابه جا کرد. همچنین رکورد ملی ماده ۲۰۰ متر کرال پشت توسط ابوالفضل سام شکسته شد.
عملکرد چشمگیر پاراشنا در بازیهای کشورهای اسلامی
رییس انجمن پاراشنا گفت: هر چند به خاطر قوانین و مقررات میزبان امکان اعزام شناگران زیادی را به قونیه نداشتیم، اما نتایج راضی کننده و شناگران بالاتر از انتظار ظاهر شدند.
محمدحسین اقبالی ، در ارزیابی از عملکرد شناگران معلول در بازیهای کشورهای اسلامی، اظهار کرد: اگرچه به دلیل قوانین و مقررات میزبان امکان اعزام شناگران زیادی به بازیهای کشورهای اسلامی را نداشتیم و از بین ۱۲ شناگر تنها شرایط اعزام ۵ نفر به این بازیها فراهم شد، اما عملکرد شناگران با کسب ۵ مدال طلا، ۶ نقره و ۴ برنز قابل توجه و بالاتر از انتظار بود.
وی گفت: اگر برای اعزام شناگران به این بازیها با مشکل کلاس بندی مواجه نبودیم و امکان اعزام شناگرانی همچون محمودخانی و یا ابوالفضل نگارستانی به این بازیها وجود داشت، تعداد مدالهای طلا بیش از شرایط کنونی بود، اما با سنگاندازی میزبان بیشتر مدالهای خود را از دست دادیم.
اقبالی خاطرنشان کرد: میزبان برای افزایش تعداد مدالهای خود در رشته شنا موانع زیادی را برای کشورها ایجاد کرده بود که با تمام مشکلات و سختیها باز هم شناگران ما توانستند برتری خود را ثابت کنند و با دست پر به کشور بازگردند.
رییس انجمن پاراشنا در پایان تصریح کرد: کسب ۵ مدال طلا توسط شناگران تاثیر زیادی در جدول ردهبندی بازیهای کشورهای اسلامی داشت و نشان داد که اگر مسئولین توجه زیادی به شنای معلولین داشته باشند و سرمایهگذاری خوبی روی این رشته صورت بگیرد، در آینده میتوانیم تعداد مدالهای خود را در رویدادهای آینده افزایش دهیم.
رکوردشکنیهای فصیحی و تفتیان در قونیه باطل شد
رکوردشکنی دوندگان ایران در مسابقات دوومیدانی بازیهای کشورهای اسلامی به دلیل مشکلات فنی باطل اعلام و ثبت رسمی نخواهد شد.
در نامه ای که ساموئل لوپس مسئول فنی مسابقات دو و میدانی بازی های کشورهای اسلامی و مسئولان برگزاری این رقابت ها منتشر کردند درباره نتایج دو و میدانی شفاف سازی صورت گرفت.
در این نامه آمده است: در سه روز اول مسابقات شاهد رکوردها و نتایج خیلی خوبی بودیم. بر همین اساس سیستم های Photo-Finish و (start information system) SIS را مورد بررسی قرار دادیم تا صحت نتایج را مورد بررسی قرار دهیم.
یک مشکل فنی در صبح روز چهارم کشف شد و بعد از مشورت با کارشناسان بین المللی باید تاکید کنیم که نمیتوانیم نتایج این رقابت ها را در سه روز اول تایید کنیم.
به عنوان هیئت فنی وظیفه ما است تا به فدراسیون جهانی دو و ومیدانی اطلاع دهیم که نتایج ۳ روز نخست صحیح نیست و نمی تواند برای رده بندی جهانی و یا هر گونه رکوردی مورد استناد قرار گیرد.
البته این اتفاق تاثیری در رده بندی و جایگاههای کشورها در مواد مختلف دو و میدانی و همچنین جدول توزیع مدال ها ندارد.
در دو روز اول این مسابقات دوندگان ایران بارها رکورشکنی کردند؛ در روز نخست حسن تفتیان در مقدماتی ۱۰۰ متر زمان ۹.۸۸ ثانیه، محمدحسین ابارقی زمان ۱۰.۲۰ ثانیه و فرزانه فصیحی ۱۱.۲۴ ثانیه را ثبت کردند. البته نتایج دور مقدماتی با توجه به سرعت غیرمجاز باد (بیش از ۲ متر بر ثانیه) هم ثبت نشد.
در مرحله نیمهنهایی دوی ۱۰۰ متر زنان و مردان که در روز دوم مسابقات دوومیدانی بازیهای کشورهای اسلامی برگزار شد، فرزانه فصیحی رکورد ۱۱.۳۰ ثانیه، حسن تفتیان ۱۰.۰۵ ثانیه و محمدحسین ابارقی زمان ۱۰.۳۵ ثانیه را ثبت کردند. بر اساس این نتایج اعلام شد که فصیحی رکورد ملی دوی ۱۰۰ متر زنان را شکسته است.
در فینال که ساعاتی بعد برگزار شد فرزانه فصیحی زمان ۱۱.۱۲ ثانیه و حسن تفتیان ۱۰.۰۲ را ثبت کردند و هر دو رکورد ملی این ماده در بخش زنان و مردان را شکستند، اما بر اساس نامه هیات فنی مسابقات این رکوردها ثبت رسمی نخواهد شد و نامعتبر است.