کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است.
کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که با مواد و رسپیهای مختلفی پخته میشود، غذایی فوری و لذیذ که پخت آن نه برای خانمها، بلکه برای آقایان هم آسان است.
برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- هویج ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی ۵۰۰ گرم
- پیاز ۳ عدد متوسط
- تخم مرغ ۷ عدد
- پودر گل سرخ ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ ½ فنجان
- پودر دارچین ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
طرز تهیه کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
برای تهیه کوکو لوبیا سبز با گوشت چرخ کرده خوشمزه در ابتدای کار لوبیا سبز را به صورت ریز خرد کرده و درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم. در ادامه ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده، سپس قابلمه را روی حرارت می گذاریم.
مرحله دوم
حالا اجازه می دهیم لوبیا سبز با درب بار درون آب جوش بجوشد تا کاملا پخته و تغییر رنگ ندهد. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه کرده، سپس اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود.
مرحله سوم
زمانی که روغن داغ شد، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه لوبیا سبز کاملا پخته شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و آبکشی می کنیم. در ادامه یک تابه بدون روغن روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه می دهیم تابه به خوبی داغ شود، سپس لوبیا سبز را درون تابه می ریزیم.
مرحله پنجم
حالا لوبیا سبز را تفت می دهیم تا آب میان بافتی اش کاملا تبخیر شود، سپس از تابه خارج می کنیم. در ادامه پوست هویج، سیب زمینی و پیاز را جدا کرده و هر سه را به صورت خلالی بسیار نازک (چیپسی) خرد می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله درون همان تابه که لوبیا سبز را تفت دادیم مقدار زیادی روغن مایع اضافه کرده و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود. زمانی که روغن داغ شد، سیب زمینی های خلالی را درون تابه ریخته و کاملا سرخ می کنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه سیب زمینی ها کاملا سرخ و طلایی شدند، آنها را از تابه خارج کرده و روی دستمال روغن گیری قرار می دهیم تا روغن اضافی شان کاملا خارج شود. در ادامه هویج چیپسی را به تابه اضافه کرده و کاملا سرخ می کنیم.
مرحله هشتم
پس از سرخ شدن هویج آنها را از تابه خارج کرده و همانند سیب زمینی روی دستمال مخصوص قرار داده تا روغن اضافی شان کشیده شود. در ادامه به همین ترتیب پیاز را به تابه اضافه کرده و پس از سرخ شدن از تابه خارج می کنیم.
مرحله نهم
حالا پیاز را درون صافی قرار داده تا روغن اضافی اش خارج شود، سپس اجازه می دهیم تمام مواد کاملا خنک شوند. در ادامه لوبیا سبز را به همراه پیاز سرخ شده، سیب زمینی، هویج و گوشت چرخ کرده درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دهم
حالا مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه پودر گل سرخ، زعفران دم کرده، پودر دارچین و تخم مرغ ها به کاسه اضافه کرده، سپس به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه یک تابه مناسب انتخاب می کنیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار داده تا کمی گرم شود، سپس درون تابه را با مقداری روغن مایع چرب کرده و مایه کوکو را درون تابه می ریزیم. حالا روی مایه کوکو را با قاشق کاملا صاف می کنیم.
مرحله دوازدهم
در ادامه تابه را روی شعله پخش کن می گذاریم و درب تابه را بسته، سپس اجازه می دهیم کوکو به مدت ۵۰ دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا پخته شود. پس از گذشت این زمان کوکو را بر می گردانیم و اجازه می دهیم طرف دیگر آن کاملا سرخ و طلایی شود.
مرحله سیزدهم
زمانی که دو طرف کوکو کاملا سرخ شد، تابه را از روی حرارت برداشته، سپس کوکو را درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در نهایت روی کوکوی لوبیا سبز را به دلخواه با زرشک، خلال پسته، خلال بادام و سیب زمینی خلالی تزیین می کنیم.