حضور مربی خارجی در دوومیدانی خوب است
مربی دوومیدانی در مورد بکارگیری مربی خارجی در دوومیدانی ایران گفت: باید نیروهای توانمند داخلی خودمان را به کار بگیریم و مربیان باید به کلاسهای مربیگری بروند تا دانش خود را افزایش دهند. اگر مربی خارجی هم داشته باشیم خیلی خوب است.
تیم ملی نوجوانان ایران با ۲۵ ورزشکار شامل ۱۰ دختر و ۱۵ پسر از ۲۱ تا ۲۴ مهر در قهرمانی آسیا شرکت کرد که دستاورد آن کسب ۱۳ مدال (۴ طلا، ۴ نقره و ۵ برنز) و مقام چهارم تیمی بود.
سپیده توکلی، مربی و قهرمان سابق دوومیدانی که به همراه با تیم نوجوانان به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شد، در مورد نتایج تیم اعزامی به ایسنا گفت: خدا را شکر بچهها عملکرد خیلی خوبی داشتند. مخصوصا در بخش زنان که از ۱۰ ورزشکار ۶ نفر مدال گرفتند و پنج رکورد ملی را هم شکستند.
او در مورد اینکه این نوجوانان میتوانند پشتوانه تیم بزرگسالان باشند، گفت: فقط مدال آوری و حمایت خانواده آنها ملاک و کافی نیست. باید از همین الان برای این ورزشکاران برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم. آنها را از نظر مالی، مربی و امکانات حمایت کنیم و به سمت مدالآوری در ردههای سنی جوانان و بزرگسالان هدایت کنیم، چون ورزشکارانی که ما به قهرمانی آسیا بردیم از نظر فیزیکی، نسل با استعدادی هستند، بیشترشان دخترانی هستند که قد بلند و استایل مناسب ماده تخصصی خود را دارند. نتایج هم نشان داد که اگر حمایت شوند میتوانند جایگزین خوبی برای نسل گذشته باشند.
توکلی در مورد اینکه دوومیدانی ایران نیازمند مربی خارجی است یا میتواند با مربیان داخلی هم پیشرفت کند، بیان کرد: در برخی از مادههای دوومیدانی زنان مثل پرتابها مربی نداریم و زنان هم در این مادهها مربیگری نمیکنند. باید از ورزشکاران و قهرمانانی که مثل ما ورزش قهرمانی را کنار گذاشتهاند و الان مربیگری میکنند، استفاده کنیم و نیروهای توانمند داخلی خودمان را به کار بگیریم یا اینکه از مربی خارجی استفاده کنیم.
او در ادامه افزود: خوشبختانه الان مربیان خوبی به دوومیدانی اضافه شدهاند. کسانی که هم نسل ما بودند و زمانی اردو و مربی خارجی داشتند، اکنون مربیگری میکنند و شاگردانشان هم نتایج خوبی گرفتند اما باز هم نیاز داریم که مربیان به کلاسهای مربیگری بروند و دانش خود را افزایش بدهند. اگر مربی خارجی هم داشته باشیم خیلی خوب است.
توکلی در پاسخ به این سوال که به عنوان یک مربی امکان شرکت در کلاسهای مربیگری را دارید و حمایت شدهاید، گفت: تا الان نه اما خودم درخواست دادهام و پیگیرم که این اتفاق برایم بیفتد. تا دو سال پیش ورزش میکردم و تازه از دنیای قهرمانی خداحافظی کردهام. اولین تجربهام بود که به عنوان مربی اعزام شدم. شاگرد پرورش دادم که توانست مدال آوری کند و برای خودم خیلی شیرین بود. خیلی دوست دارم دانشم را افزایش بدهم و ورزشکاران جوانتر در سطح آسیایی رقابت کنند و مدال داشته باشند. خودم هم پیگیر این موضوع هستم که در کلاسهای بینالمللی شرکت کنم. درخواستش را به فدراسیون و وزارت ورزش دادهام.
او در مورد مدال تاریخی نازنین فاطمه عیدیان که اولین طلای دوومیدانی زنان ایران در قهرمانی آسیا را به دست آورد، گفت: همسرم ایمان مربی اصلی نازنین است که برنامههایش را تنظیم میکند اما کمی از نظر تکنیک و حمایت روحی در مسابقات زیر نظر خودم است. برای همین خیلی در مسابقات به من وابسته بود. خوشبختانه با تیم اعزام شدم و نتیجهای را گرفت که از قبل انتظار داشتیم. مطمئن بودم طلا میگیرد.
قهرمان سابق دوومیدانی در مورد کادر اعزامی به مسابقات هم گفت: ما همه در تیم شاگرد داشتیم، وارد کار شدیم و فدراسیون هم حمایت کرد. تیمی همدل داشتیم و همانگونه که روزی به عنوان ورزشکار با هم اعزام میشدیم و به هم کمک میکردیم، این بار هم دقیقا این اتفاق افتاد. همه تلاش کردیم تا بچهها را حمایت کنیم. نتیجهاش را هم دیدیم. از طرفی خیلی با هم هماهنگ بودیم، مثلا در دوران قهرمانی من در رشته هفتگانه که مسابقاتش خیلی زود شروع میشد، فقط مربیام با من میآمد اما در قهرمانی نوجوانان آسیا همه با ورزشکاران هفتگانه و دهگانهکار به ورزشگاه میرفتیم. بنابراین با تلاش و استعداد خودشان و کار تیمی خوبی که داشتیم، نتیجه خوبی هم گرفتیم.