وی افزود: در صورتی که قرار است از غذایی که خودتان طبخ کردهاید، استفاده کنید با توجه به گرم شدن هوا، غذا را به مدت زیاد به شکل پخته در فضای باز نگهداری نکنید، اگر فکر میکنید فاصله طبخ غذا تا زمان مصرف آن بیش از ۲ ساعت است، حتما آن را در دمای یخچال نگهداری کنید و هنگام مصرف آن را به خوبی گرم کنید تا با افزایش بار میکروبی غذا، بیماری رخ ندهد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: از آب شبکه آبرسانی که تحت کنترل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی است، استفاده کنید و در غیر این صورت اگر از سلامت آب مطمئن نیستید حتما از آب بسته بندی شده استفاده کنید.
او با تاکید بر لزوم مصرف یخ بهداشتی، تصریح کرد: با گرم شدن هوا اگر قصد مصرف یخ داشتید، حتما دقت کنید که یخ به روش بهداشتی تهیه شده باشد. هیچ کدام از یخهای قالبی که در دکههای بین راهی فروخته میشود، قابلیت آشامیدن ندارند و باید به شکل غیر مستقیم استفاده شوند؛ به این صورت که بطری آب یا سایر نوشیدنیها را کنار این یخها قرار دهید تا خنک شوند. اگر قرار است یخ را مستقیم مصرف کنید باید یخی تهیه کنید که از آب شرب تهیه شده باشد.
وی افزود: زمانی که تصمیم به گذران اوقات فراغت در تفرجگاهها و فضاهای سبز میگیرید به هیچ عنوان زبالههای خود را در فضای باز رها نکنید؛ پراکندگی زباله یعنی ازدیاد حشرات و جوندگان که میتواند سبب ایجاد و انتقال بیماریهای واگیردار شود. رعایت بهداشت فردی از جمله شستوشوی دست از تاکیدات ویژه است که از این طریق بتوان از بروزی بیماریهای احتمالی جلوگیری کرد. در صورتی که آب در دسترس نبود استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل میتواند نیاز فوری را برطرف کند، اما بعدا در اولین فرصت باید اقدام به شستوشوی دستها کنید.
فرهادی تاکید کرد: پس از استفاده از سرویس بهداشتی عمومی شست و شوی دستها بسیار مهم است، با گرمتر شدن هوا کوچکترین عدم رعایت بهداشت فردی میتواند احتمال بروز بیماریهای گوارشی را افزایش دهد که باید با استفاده از راهکارهای فوق از آنها جلوگیری کرد.وی در خاتمه بیان کرد: رعایت بهداشت اسکان در هتل، متل، مسافرخانه و… هنگام استفاده از پتو، ملحفه و… مهم است و تا حد امکان در صورتی که از بهداشت وسیله اطمینان کامل ندارند از ملحفه شخصی استفاده کنید.