کبد طبیعی حاوی حدود ۵ گرم چربی خالص در ۱۰۰ گرم وزن خود می باشد. هرگاه مقدار چربی در کبد بیش از ۵ درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت (کبد چرب) گفته می شود.کبد چرب ،بیماری شایعی در جامعه است ودر نتیجه بسیاری از بیماریها و یا حالتهای بد تغذیهای در بدن ایجاد میشود. انباشته شدن چربی در سلولهای کبدی میتواند به التهاب این سلولها منجر شود.
مصرف برخی داروها، چاقی و یا اضافه وزن ، کم تحرکی و مصرف مشروبات الکلی منجر به بروز کبد چرب میشوند. شکل غیرالکلی کبد چرب به دلیل تغییر در شیوه زندگی،تحرک و تغذیه مردم در حال افزایش است. کبد چرب غیرالکلی بیماری خاموشی است که در بسیاری از موارد در مراحل ابتدائی علائم خاصی ندارد ولی وجود کبد چرب نشاندهنده وجود یک نقص متابولیک در بدن آدمی است و خطر بروز بیماری دیابت قندی،سکتههای قلبی و مغزی در آینده بیشتر خواهد بود.آگاهی داشتن درباره کبد چرب،علل و عوام خطر تاثیرگذار در ایجاد و پیشرفت آن می تواند در کاهش ابتلا و یا درمان بموقع نقش داشته باشد.
کبد بزرگترین غده بدن است و آن را می توان به کارخانه ای شیمیایی تشبیه کرد که وظیفه تولید،تغییر،انبار کردن و دفع مواد را به عهده دارد. محل کبد در شکم از نظر عمل آن بسیار مهم است. وزن کبد در فرد بالغ حدود ۱۵۰۰گرم و معادل یک پنجاهم وزن کل بدن می باشد.در سال ۱۹۶۸ دانشمندان ۳ ماده موثر در حفاظت کبد را از این گیاه به نامهای سیلیبینین، سیلیدیانین و سیلیکریستین را جدا کرده اند که امروزه مجموعه آنها را سیلیمارین می نامند.
این گیاه در بسیاری از نقاط دنیا و از جمله کشور ایران به صورت بومی رشد می کند.از گیاه خارمریم و ترکیبات آن به عنوان داروی کمکی و محافظت کننده کبدی در انواع بیماریهای کبدی،دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و کبدچرب استفاده می شود.