داربی ۱۰۱ یک فرق بزرگ با داربیهای قبل دارد و آن هم این است که بعد از پایان این دیدار قهرمان جام حذفی معرفی میشود.
داربی چهارشنبه ۱۰ خرداد داربی کم نظیری است. فقط یک بار این دو تیم مطرح پایتخت در یک دیدار برای کسب جام به مصاف هم رفتند. این در واقع دومین بار است که دو تیم در فینال جام حذفی برابر هم قرار میگیرند. ماحصل این داربی یک جام است؛ یعنی صرف نظر از اینکه این پیروز بازی، یک داربی را میبرد، جام قهرمانی را هم برابر چشمان رقیب بالای سر خواهد برد.
قهرمانی در جام حذفی برای پرسپولیس «خامه روی کیک» خواهد بود؛ قهرمانی در لیگ برتر در فصلی که دو تیم سپاهان و استقلال همراه با سرخپوشان در کورس قهرمانی بودند شیرین بود. حالا فرصت یک دبل تاریخی برای پرسپولیس فراهم شده است. قهرمانی در جام حذفی باعث می شود که یحیی بالاخره طعم قهرمانی در این جام را با پرسپولیس بچشد و تیمش را نه تنها به دبل برساند بلکه سهگانه داخلی فوتبال ایران را برای تیمش فراهم کند (طبق قانون در صورتی که قهرمان لیگ و حذفی یک تیم باشد، سوپرجام نیز به همان تیم تعلق میگیرد).
برای استقلال اما این قهرمانی، حیثیتی است. آبیپوشان قهرمانی در لیگ را در یک رقابت حساس از دست دادند. شکست در داربی برگشت نیز روزهای تلخی را برای هوادارانی رقم زد که حالا مشتاق هستند تا پایان خوشی را در این فصل داشته باشند. استقلال هم میخواهد در این دیدار انتقام باخت در داربی برگشت لیگ را بگیرد و هم یک جام به هواداران خود بدهد. در این صورت این پایان کار نخواهد بود و یک داربی دیگر را خواهیم دید که مصاف دو تیم در سوپرجام خواهد بود.
اولین فینال حذفی
اولین داربی در فینال جام حذفی در فصل ۷۸–۱۳۷۷ رقم خورد و پرسپولیس با هدایت علی پروین توانست استقلال را ۲ بر یک شکست دهد و جام قهرمانی را بالای سر ببرد. هدایت استقلال در آن سال بر عهده یوگنی سکوموروخوف بود. به بهانه دیدار پیش رو بد نیست با ترکیب دو تیم در آن دیدار آشنا شویم.
پرسپولیس: داود فنایی، افشین پیروانی، حسین عبدی، حمید استیلی، بهروز رهبری فرد، علی انصاریان، مهدی هاشمی نسب، هادی مهدویکیا، اسماعیل حلالی، ادموند بزیک و پایان رافت.
استقلال: پرویز برومند، رضا حسن زاده، جواد زرینچه، سهراب بختیاری زاده، کاظم محمودی، افشین حاجی پور، محمد تقوی، فرد ملکیان، سیروس دین محمدی، فرهاد مجیدی و هاشم حیدری.
در آن دیدار ابتدا مهدی هاشمینسب از روی نقطه پنالتی تیمش را پیش انداخت. در ادامه سهراب بختیاریزاده بازی را به تساوی کشاند و در دقایق پایانی افشین پیروانی گل دوم را به ثمر رساند.
مسیر سرخها در رسیدن به فینال مسیر آبیها در رسیدن به فینال
پرسپولیس ۲ (۴) – ون پارس ۲ (۱) استقلال ۲ – تراکتور تبریز ۱
سپاهان ۲ – پرسپولیس ۴ استقلال ۲ – ملوان ۰
پرسپولیس ۲ – گل گهر ۱ پارس جنوبی جم ۰ – استقلال ۱
هوادار ۱ – پرسپولیس ۳ استقلال ۴ – نساجی مازندران ۰
سابقه در جام حذفی
استقلال در جام حذفی پرافتخارترین تیم ایران است و توانسته ۷ بار جام قهرمانی را به دست بیاورد و ۶ بار نیز نایب قهرمان شده است. این در حالی است که پرسپولیس ۶ قهرمانی در جام حذفی دارد و ۲ بار هم در فینال بازنده بوده است.
قهرمانیهای استقلال در جام حذفی
فصل ۵۷-۱۳۵۶ / تاج ۲ – هما ۰
فصل ۷۵-۱۳۷۴/ استقلال ۵ – برق شیراز ۱ (مجموع دو بازی)
فصل ۷۹-۱۳۷۸/ استقلال ۳ – بهمن ۱
فصل ۸۱-۱۳۸۰/ استقلال ۴ – فجر سپاسی ۳ (مجموع دو بازی)
فصل ۸۷-۱۳۸۶/ استقلال ۳ – پگاه گیلان ۱ (مجموع دو بازی)
۱۳۹۰/ استقلال ۰ (۴) – شاهین بوشهر ۰ (۱) ضربات پنالتی
۱۳۹۶-۹۷/ استقلال ۱ – خونه به خونه ۰
قهرمانیهای پرسپولیس در جام حذفی
فصل ۱۳۶۶ / پرسپولیس ۱ – ملوان ۰ (مجموع دو بازی)
فصل ۷۱-۱۳۷۰/ پرسپولیس ۲ – ملوان ۱
فصل ۷۸-۱۳۷۷/ پرسپولیس ۲ – استقلال ۱
فصل ۸۹-۱۳۸۸/ پرسپولیس ۴ – گسترش فولاد ۱ (مجموع دو بازی)
فصل ۹۰-۱۳۸۹/ پرسپولیس ۴ – ملوان ۳ (مجموع دو بازی)
فصل ۹۸-۱۳۹۷/ پرسپولیس ۱ – داماش گیلان ۰
یحیی شکست ناپذیر
یحیی گل محمدی هنوز به عنوان سرمربی طعم باخت را در داربی نچشیده است. ۲ برد و ۸ تساوی ماحصل ۱۰ حضور یحیی گلمحمدی روی نیمکت پرسپولیس در داربی تهران بوده است. در صورتی که گلمحمدی بتواند در داربی چهارشنبه تیمش را برنده کند به سومین برد خود میرسد و میتواند به رکورد امیر قلعهنویی برسد که در ۱۴ حضور روی نیمکت استقلال به ۳ برد، ۹ تساوی و ۲ باخت رسید.
اطلاعات بازی
پرسپولیس – استقلال
۱۰ خرداد ۱۴۰۲ – ساعت ۱۸:۳۰
محرومان و مصدومها: کوین یامگا، رضا میرزایی، مهدی مهدی پور و عارف غلامی (استقلال)